Algemeen

Niemand heeft zin in 'Avatar 2'

De langverwachte film is toch niet zo langverwacht.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het duurt nog een kleine twee jaar voordat we Avatar 2 in de bioscoop kunnen zien, het vervolg op de sci-fi film van James Cameron. De film is de eerste van een geplande vier films. Alhoewel het dus nog even duurt, is er nu al concept art vrijgegeven en kregen we daarmee een eerste blik op de vervolgfilm.

De concept art trok behoorlijk wat interesse op sociale media. Maar of de aandacht die men kreeg echt positief is, valt te betwijfelen. Pas in december 2021 is de film te zien, meer dan een decennium na het origineel uit 2009. Dat is erg lang en dus is er niet eens zo heel veel interesse meer. Er zijn dus heel wat mensen die twijfelen voer de film en of ze deze wel moeten zien.
Waar gaat de film over?
Avatar 2 is het begin van een familieverhaal. Jake en Neytiri hebben nu een gezin en hebben een vredig leven op Pandora. Maar als de mensheid terugkeert komt hun leventje in gevaar. En dus moeten ze de volkeren van Pandora verenigen om de wereld te beschermen.

49 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

LesserMagic

Avatar

Tsja, van mij hoeft het ook niet perse.

GreenHornet

Avatar

Direct plaatsen op Disney+ het nieuwe is er toch al vanaf

kokosnoot

Avatar

Hij zal heus nog wel scoren alleen veel minder dan de 1e. Nieuwe is er af dat zal zeker uitmaken. Wordt meer een fam film.

David Mills

Avatar

Geen interesse, eerste deel was alleen succesvol omdat het een van de eerste films in de bioscoop was in 3d

Shifty777

Avatar

@David Mills al sinds 1922 zijn er 3D-films in de bioscoop geweest, dus echt een van de eersten kan je het niet meer noemen in 2009.

drsentertainment

Avatar

Avatar is een meeslepende film met een boeiend verhaal. Wat wil je nog meer? Wellicht de zelfde componist? ...maar die is helaas niet meer????

Chris23

Avatar

Ze zijn er wel erg lang mee bezig nu en je kan je idd af vragen hoe relevant Avatar nu nog is.
Maar waarom zou je nee zeggen tegen een peperdure James Cameron sci fi actie spectacel film met waarschijnlijk weer allemaal nieuwe technieken enz?
En waarom zou je nee zeggen tegen een James Cameron sequel?
Kheb liever een Avatar 2 (met (weer) een slecht verhaal) bioscoopervaring dan een Black Panther 2 bioscoop ¨ervaring¨ iig.
T is alleen te hopen dat hij zijn magic touch nog niet kwijt is. (Dat gaan we (ik in ieder geval) zien in `21; the proof is in the pudding.)
Zijn arrogantie heeft ie iig nog. Smiley face
Hij is wat betreft blockbusterfilms vooralsnog een van de laatste der mohikanen (samen met George Miller enz.). voor we helemaal overgeleverd zijn aan die millennials met hun slappe pg13 jumpscare¨horror¨ en bloedloze superhelden¨actie¨ Smiley face (Avatar 2 zal ook wel pg13 worden, maar het type film vraagt ook niet echt om veel gore en schelden enz.)

5ieb

Avatar

Ik ben eerder benieuwd wat voor technologie de film mee gaat brengen. We kunnen veel zeuren over Avatar 1 maar de film heeft de bioscoop standaard verhoogd met super mooie IMAX 3D technologie. Alle films erna hebben ervan geprofiteerd.
Laat maar komen Cameron.

Jeroen Pasman

Avatar

Geen interesse is wat hard uitgedrukt.
Ik wil best meer zien van Pandora en wat daar allemaal gebeurt. Deel 1 was een prachtige film. Maar ik geloof wel dat ze dit te lang hebben laten duren. Jaren geleden werd er bekendgemaakt dat Cameron alléén nog maar Avatar-vervolgen wilde maken. Maar waar blijven ze dan ?

Ik geloof ook dat men niet klakkeloos moet verwachten dat deel 2 net zo goed gaat scoren als deel 1. Destijds was het iets nieuws. Nu niet meer. Het kan dus niet meer verrassen.

PRIME

Avatar

Als je je een beetje verdiept in wat ze aan het doen zijn, klinkt het toch wel erg interessant.
Er zijn genoeg mensen, ook die nu tweeten, die er toch heen gaan.

Guyon2002

Avatar

Geen interesse in, deel 1 was al een kutfilm

Psycho-M

Avatar

Tja en dan gaan ze weer een marathon de bioscoop injagen, zodat deel 1 ook weer in de bios te zien zal zijn en daarmee Avengers weer voorbij gaat en opnieuw de best verdienende film aan de boxoffice wordt.

UPictures

Avatar

Aan mijn afbeelding te zien, heb ik er wel zin in hahaSmiley face

Overlord

Avatar

@ drsentertainment .

Grafisch was de film uiteraard prima, maar het verhaal is exact hetzelfde als Pocahontas.
Absoluut niet origineel.
3D was destijds echt wel vernieuwend en hopelijk heeft Cameron nu weer iets vernieuwends voor ons in petto.
Maar hopelijk wel met een beter en origineel verhaal

Ronin75

Avatar

Wat mij echt verbaasd is dat er mensen zijn die liever een Joker 2 zien dan Avatar 2. Wat is daar het grondbeginsel van? Een generatie die niet meer geniet van visueel spektakel en liever zwartgallige drama ziet van een persoon die ziek is. Als dat de weerspiegeling is van de vele filmliefhebbers dan denk ik dat heel veel mensen een behoorlijk probleem hebben. Ik ga genieten van de mooie beelden net als ik deed bij de eerste film.

Civilian Supreme

Avatar

Vond het militaire gedeelte wel gaaf om te zien met die robotpakken en vliegschepen maar alles wat met blauwe smurf te maken had helemaal niks.
Vervang deze met Xenomorphs, verken verschillende planeten, volg de strijd tussen verschillende bedrijven die allemaal gebruik willen maken van de Xeno.
Volg het menselijk ras dat de aarde moet ontvluchten na de strijd te hebben verloren met deze beesten. Volg de mariniers op verschillende missies. Kan je nog echt een zeer uitgebreide wereld van maken, echt jammer dat hij dat niet heeft gedaan ipv Avatar.

Sowieso is het nu teveel cgi, Cameron is op zijn best met grotendeels praktische effecten en minimaal cgi.

Maikjax

Avatar

Ik weet nog toen ik Avatar in de bios had gezien in 3D. Persoonlijk vond ik dat de mooiste film / setting die in 3D tot zijn recht komt.

Giuseppe Melone

Avatar

Wat een creatieve armoede... Ricky Gervais had helemaal gelijk.

Ang3l

Avatar

De hype haalt zichzelf in. Avatar 1 was speciaal vanwege 3D. Daarna gana er jaaaaren lang geruchteen en zelfs bevestigingen over een wereld, meerdere vervolgen etc etc, maar pompt marvel er wel een heel MCU uit. Het wordt TE lang geteased en gehyped, tot een: ja ja ok, we weten het, kom nou maar gewoon met een film. Moeheid.

Master Of Films

Avatar

Moet mij denken aan een oude RLM meme, maar met de 10.000 vervolgen van Avatar is het heel erg toepasselijk geworden.

Mothercopper

Avatar

Ik zit er ook niet op te wachten

Malloy de Beer

Avatar

Voor mij hoeft Avatar sowieso geen vervolg te krijgen.
Ik vind het ook nog eens schandalig lang duren, terwijl er o.a. inmiddels na 12 jaar al 20+ Marvel films en in 5 jaar al 5 SW films gemaakt kan worden, 4 jaar tijd 5 DC films en 10 jaar tijd 8 Harry Potter films enz enz.
Goed of slecht daar heb ik het niet over.
De interesse heb ik nooit gehad maar ben wel benieuwd of ik het lange hype ook terecht vind.
Ik vrees zelf van niet, ik voorspel, en misschien ga ik geen gelijk krijgen en ik hoop ook van niet maar ik voorspel dat deel 2 best nog wel een hoop oplevert maar dat 3 al heel veel minder waardoor de laatste twee delen wellicht zelfs of een flop worden of zelfs gecanceld.
Als deel 2 een groot teleurstelling is wordt deel 3 sowieso een flop.

Maar goed we krijgen nu tenminste wel een reeks met een vooruitbedacht plan, dus de SW haters kunnen daar niet over klagen.

Sharky13

Avatar

Kan best mooi worden hoor, maar volgens mij hebben ze hier veel te lang mee gewacht. De Avatar hype is wel voorbij denk ik.

jordicraft

Avatar

De screens van de films zijn er wel verdomd goed uit

Darthmar

Avatar

Ik vond Avatar een mooi gemaakte film. Het verhaal is wel gejat maar ok. Maar ik zit niet te wachten op een vervolg waarin de overleden karakters, Weaver en die militaire gek, zelfs weer terugkeren.

GreenHornet

Avatar

ze hadden deel 2 moeten maken toen de 3D hype nog was.

Steve-O

Avatar

Laat maar komen. Cameron is altijd top.

PRIME

Avatar

Jongens,
Wat maakt het uit dat Marvel er een heel MCU uitpoept in de tussentijd?
Weet je hoe fucking veel dingen Cameron en zijn team aan het ontwikkelen zijn om uberhaupt die film te maken?
Daarna krijg je jaren aan films die van die tech gebruik maken, dus gun hem het voordeel van de twijfel.
Of is het ''lang wachten op een vervolg'' nu onderdeel van de cancel culture?

Check bijv. dit: https://collider.com/avatar-sequels-underwater-filming-explained-james-cameron/

Colruiter

Avatar

Avatar stond voor innovatie en op dat vlak was de film een topper en een trekker, maar qua verhaal was het een grote 0, en ik denk dat de interesse in het lot van de blauwe Gungans bij de meeste mensen ook 0 is.

Malloy de Beer

Avatar

@PRIME
Geef jij eens een goeie reden dan waarom het wel zolang moet duren? En waarom meteen vier delen? En waarom je denkt dat 4 delen het na al die jaren zo geweldig gaan doen? Wat zijn die fucking dingen wat Cameron en team gaan ontwikkelen dan wat het zo speciaal maakt en een goeie reden geeft dat het langer moet duren? De film is al zeker 3 keer verzet.. dat maak de mensen ook minder geïnteresseerd kan ik mij voorstellen.
Ik hoop van harte dat het waanzinnige films worden maar als ze niet meer iets unieker neerzetten als uit een van die "uitgepoepte" films vind ik het nonsens dat het zolang heeft moeten duren, dat is meer de reden dat o.a. ik het benoemen.
Tot nu heb ik nooit iets gelezen wat een goeie reden is waarom het zovaak uitgesteld moest worden.

Onderwater wereld deden ze ook in Aquaman... dus zo speciaal lijkt mij dat nog niet.
Maar voordeel van de twijfel geef ik Cameron sowieso.

Artificialis

Avatar

Graag zie ik wat James Cameron, de man achter twee van de beste sequels aller tijden (Aliens en T2: Judgement Day), dit keer heeft bezield om vier sequels in één keer te maken. Het worden ongetwijfeld prachtige ervaringen, maar na al die jaren loopt niemand meer warm voor concept-art. We zullen met trailers naar de bioscopen gelokt moeten worden.

Sunspot

Avatar

Vond deel 1 al niet veel aan. En synopsis voor komende film lijkt me ook niet bijzonder.

Maar ga wel kijken, las dat die kolonel terug komt, hoop op wat droge scenes :D

Paulusie

Avatar

Ben erg benieuwd dus laat maar komen

Moviemagic

Avatar

Het eerste deel had een matig verhaal maar was visueel wat aantrekkelijker. Ik hoop voor JC dat deel 2 niet gaat floppen want dan wordt het hele plaatje een ander verhaal. Ik denk dat tegen de tijd dat het hier uitkomt FILMTOTAAL veranderd in AVATARTOTAAL. Televisie zal continue reclames uitzenden voor deze film, etc, etc.

Marklar

Avatar

Volgens mij was ook iedereen sceptisch bij het eerste deel. James Cameron weet wel wat ie doet

Frietgezicht

Avatar

Hoop dat er in deel 2 wat meer bloot zit

kokosnoot

Avatar

@Frietgezicht xD ze maken voor jou een speciale Avatar versie!

(Als de Hulk in Avatar 2 zit ga ik zelf ook zeker kijken)

BenjaminC

Avatar

Leuk! Ben erg benieuwd en Avatar 1 zit nog als een goeie herinnering in mijn hoofd. Alita was ook een sci fi verrassing van James Cameron dus dat komt zeker wel goed over 2 jaar. Het zal iig niet voor niks zijn Smiley face

Paulus35

Avatar

Ik kan niet wachten tot dat avatar in de bios is! heb er heel veel zin in. Vind de eerste film ook leuk en vind het een goed verhaal.

PRIME

Avatar

@Malloy

Die mensen doen letterlijk onderwater mo-cap. ''Cameron is planning to make the underwater world of “Avatar” as real as possible. The filmmaker pioneered a groundbreaking new technology that allowed him to film motion-capture performances underwater. “Aquaman,” meanwhile, shot a majority of its underwater scenes on a sound stage and ocean effects were added in the editing room via CGI special effects.''

Aldus Cameron in een interview.
Daarnaast pitchte Cameron het idee van Avatar al in 1994! En heeft jaren moeten wachten tot technologie kon wat hij wilde. En dat is nu weer zo.
En ja goed, hij heeft een visie voor 4 delen. Waarom is dat slecht?
Deel 1 was verhaal technisch wellicht niet mega sterk, maar dat kunnen de volgende delen wel worden. Als het hem lukt een sterke franchise te bouwen rondom een totaal nieuwe wereld, be my guest.

Popcultuurfreak

Avatar

Er zijn meer mensen dan alleen de blue checkmarks op twitter.
Ik sta er best voor open als het een goede flick is hoor.
Tenminste niet weer een reboot of remake of een nostalgie greep.

Jaws

Avatar

Ik ga op zeker kijken. Avatar was een mooie en boeiende film. Laat Cameron zijn werk maar doen, dan komt het wel goed.

Effie

Avatar

Maikjax "Persoonlijk vond ik dat de mooiste film / setting die in 3D tot zijn recht komt."

Huh welnee dat was toch Gravity?

MidasD

Avatar

Avatar was voor mij een ervaring toen hij in 2009 werd getoond op het witte doek. De CGI en worldbuilding leidde genoeg af van het verhaal om 't boeiend te houden, dat zal in Avatar 2 niet anders zijn denk ik. Een prachtige film met onvoorstelbare organismen die samenkomen in een bekende doch gedistantieerde wereld. De film zal ons (net als zijn voorganger) doen denken aan de symboliek die zit in het verwoesten van terrein voor exploitatie van grondstoffen. Nu meer dan ooit zullen we ons meer kunnen inleven in het aspect van Avatar dat zo symbolisch is voor de mensheid van nu. Ik heb er zin in, kom maar op.

Kodak Critic 77

Avatar

Vraag me af hoe oud de mensen zijn die nu reageren? De eerste was zeker geen slechte film en zeer vooruitstrevend voor zijn tijd! Ik adviseer het eerste deel te bekijken vlak voor de nieuwe uitkomt. Kan persoonlijk niet wachten op de nieuwe delen!

Frietgezicht

Avatar

@ Kodak, heb deel 1 gewoon in de bios gezien, wat wil je met leeftijd zeggen?
Was zeker qua 3D, settings enz een mooie film(denk als ik hem vanavond kijk in de bios ook) maar het commentaar is (terecht) op het verhaal, karakters enz.

Voor een nieuw universum vind ik dat er maar slappe karakters zijn geïntroduceerd. Vergelijk het met de originele Star Wars films, hoeveel karakters mensen bij naam kennen, poppetjes van hebben enz.
Ik ben benieuwd wat Cameron ons nu gaat laten zien qua 3D en settings etc maar er is niet één karakter dat waarbij ik denk blij die weer te gaan zien. Weet ook niet 1 naam van een karakter meer.

Ik werd ook niet emotioneel geraakt, geen twist, en nog erger, geen scene die is blijven hangen. Zelfs van films als Armageddon of betere films als Gladiator zijn er scenes die ik kan opnoemen met dialogen erbij, deze film heeft dat niet. Of van Cameron’s Titanic, denk dat we tig scenes onthouden hebben.

Visueel prachtig, was een leuke bios ervaring, maar de inhoud was erg matig.

Master Of Films

Avatar

MidasD "De film zal ons (net als zijn voorganger) doen denken aan de symboliek die zit in het verwoesten van terrein voor exploitatie van grondstoffen. Nu meer dan ooit zullen we ons meer kunnen inleven in het aspect van Avatar dat zo symbolisch is voor de mensheid van nu."
Leuk en aardig. Maar de film Ad Astra heeft deze onderwerp ook al behandeld. Ad Astra is zelfs realistischer en veel meer betrokken, omdat de film zich in de niet verre in de toekomst afspeelt. Wellicht dat onze kleinkinderen hiermee te maken kunnen krijgen. Al is zelfs nu al mogelijk met de huidige techniek, alleen het kostenplaatje is veel te duur.
Tevens hebben we met de huidige politieke situatie te maken, wat ook erg in de weg kan zitten.

Avatar speelt zich in 2154 af. Het is niets minder dan een jaartal voor een special effects sci-fi film met geen totaal waarde van de symboliek.
Het subtiele wat b.v. wel in Ad Astra is in Avatar zover op je neus gedrukt, waarbij ik moest gaan denken aan de recente briljante GG speech van Ricky Gervais. De beste man weet hoe Hollywood in elkaar steekt.

So if you do win an award tonight, don’t use it as a platform to make a political speech. You’re in no position to lecture the public about anything. You know nothing about the real world. Most of you spent less time in school than Greta Thunberg.


Kodak Critic 77 "Vraag me af hoe oud de mensen zijn die nu reageren?"
Waarom vraag je dat af. Je kan je beter afvragen waarom mensen zo kritiekloos zijn en alles maar slikken alsof het zoete koek is. Lekker hoor zoete koek. Al dat suiker, maar ook met rotzooi die je lichaam niet nodig hebt.

Visueel prachtige film dat doodleuk Dances With Wolves kopieert. Maar deed The Last Samurai toch ook al! Waar haalt Dances With Wolves zijn verhaal vandaan....van Pocahontas. Opvallend dat niemand Fern Gully noemt. Want JC heeft daar ook plotelementen en visuele elementen gesloten...ik bedoel "geleend".

Ik wil hierbij een algemene disclaimer erbij zetten.
Het is niet zo dat alleen JC met Avatar dingen heeft gekopieerd. Denk aan Seven Samurai & Magnificent Seven. Olympus Has Fallen = White House Down. The Abyss heeft best wel overkomsten met Close Encounters Of The Third Kind. Sphere lijkt dan weer op The Abyss. Of Shakespeare verhalen zoals Hamlet, dat werd gebruikt voor The Lion King. Star Wars: A New Hope zitten zoveel herkenbare dingen in, meest herkenbare is The Hidden Fortress.

Inspiratie is niet slecht, dat beweer ik dus niet. Dat JC Dances With Wolves & Fern Gully heeft "geleend/gekopieert" is nog niet eens het probleem.

Ja Avatar was visueel heel erg mooi in IMAX 3D. Pandora is een mooie fantasy wereld/planeet. Een prachtige escape van de realiteit. Avatar was ook innovatief op filmgebied. JC staat bekend hierom, denk aan The Abyss. Het is zo duidelijk dat hij een George Lucas fanboy is. Daarbij leek het weer op de jaren 50 met Cinemascope, Cinerama, de terugkeer van 70mm enz. Dat allemaal vanwege de concurrent dat in de huiskamer staat. Hiermee wist JC vele mensen naar de bioscoop te lokken.

Hoe je wendt of keert met alleen mooie special effects kom je niet. Je moet iets te vertellen hebben. Meteen valt dat gekopieerde verhaal op.
Niet erg. Waar het mij persoonlijk echt omgaat is de uitvoering van het (gekopieerde) verhaal. Met hier als hoogte punt het slechte acteren muv Stephen Lang. Die beseft heel goed waar hij mee bezig is en acteert hier ook naar. Quaritch is zelfs een behoorlijke cliché bad guy, maar Lang weet hier extra overdreven flair aan te geven.

Welke film uitvoering van het Pocahontas verhaal deed het beter. Dances With Wolves. Het had die fancy CGI niet eens nodig om dat te laten zien. Laat staan dat die fancy CGI alles moet gaan verbergen dat Avatar niet eens in staat is om een fatsoenlijke verhaal van Pocahontas te vertellen.
Toch wel bizar dat de beste man in de jaren 80 wel met een eigen verhaal kwam.

"I was sick at the time. I had a high fever." Cameron said. "I was just lying on the bed thinking and came up with all this bizarre imagery ... I think also the idea that because I was in a foreign city by myself and I felt very dissociated from humanity in general, it was very easy to project myself into these two characters from the future who were out of sync, out of time, out of place." As a result, a lot of these dream and nightmare qualities enter the film. In fact, the fever dream greatly inspired the way the T-800 moves.


Met als resultaat twee geweldige Terminator films. Nu denk ik dat JC meer de focus meer oplegt op technische innovatieve filmmaken, waarbij de visuals veel meer centraal staat dan het werkelijk verhaal. Wellicht dat

Kodak Critic 77 "Ik adviseer het eerste deel te bekijken vlak voor de nieuwe uitkomt."
En ik adviseer je naar iets anders te gaan kijken. Namelijk een aflevering van een volwassen TV show dat regelmatig een satirische/kritische tik uitdeelt. South Park: Dances with Smurfs Smiley face

Furkan98

Avatar

ik ben benieuwd

lamoteg

Avatar

Ferngully 2

NieuwsFilm

meest populair