Deze cameo's 'Star Wars: The Rise of Skywalker' waren nooit gepland

Deze cameo's 'Star Wars: The Rise of Skywalker' waren nooit gepland

Alleen lezen als je de film gezien hebt!

Er gingen heel wat geruchten over het einde van Star Wars: The Rise of Skywalker. Maar nu de film een tijdje in de bioscoop draait, horen we er van alles over. Lang niet al die geruchten blijken te kloppen. Mocht je de film nog niet gezien hebben, lees dan vooral niet verder.

The Rise of Skywalker toont ons aan het einde twee Force Ghosts: Luke en Leia. Maar de geruchten wezen erop dat er heel wat andere te zien hadden moeten zijn, waaronder Anakin en Ben Solo. In een interview vertelt visual effects supervisor Roger Guyett dat dit nooit de bedoeling was.

Nooit zo bedoeld
Guyett stelt dat er nooit gewerkt is aan een Force Ghost voor Ben Solo of voor Anakin Skywalker. Wel mocht Hayden Christensen terugkeren om de stem van Anakin weer in te spreken. Dat moment in de film vond Guyett "een behoorlijk mooi moment".

Luke en Leia waren aan het einde van de film te zien om zo de band tussen Rey en de Skywalkers te onderstrepen. Aangezien zij haar getraind hadden, moest Rey hen wel zien, wat belangrijker was dan een blik op alle oude Jedi die we kennen van voorgaande films.

NieuwsFilm

meest populair