Algemeen

Weer een reboot voor 'Star Trek'-franchise

De oude Enterprise-bemanning zien we niet terug.

door Jim Pedd om 10:00 in Algemeen
Bad Robot en Paramount werken samen met Noah Hawley aan een nieuwe Star Trek-film. Nu horen we voor het eerst dat die film waarschijnlijk niet de oude bemanning van de USS Enterprise terugbrengt. Hawley wil een nieuw verhaal vertellen.

Dat vertelde hij aan Christina Radish tijdens de FX-persdag. "Kijk, het is nog vroeg, maar voor mij moet dit echt een nieuwe richting op gaan," aldus Hawley. "Maar het is nog vroeg, dus we weten ook nog niet welke personages erin zitten. Ik zie het ook niet als Star Trek 4, maar als een nieuw begin."

Nieuwe cast
De bedoeling is om een nieuwe cast in te huren. "Kijk, ik weet het nog niet. Maar dit gaat om nieuwe personages draaien en dan krijg je vaak ook een nieuwe cast." De regisseur wil zich ook baseren op de film The Wrath of Khan (1982), die bekend staat als een hoogtepunt uit de franchise.

"Nou, je ziet William Shatner zijn leesbril opdoen en de schilden van Khan omlaag doen. Dat kostte misschien 9,50 dollar om te maken. Het is geen grootse actiescène Maar gewoon iets slims. En dat gevoel houd ik heel erg van. Dus ik ging naar Paramount en had een eigen idee van hoe je dit kan doen. En die richting neem ik het in. Het wordt iets anders, maar specifieker dan dat kan ik nog niet zijn."

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Iets nieuws verzinnen kan natuurlijk ook. Creativiteit is deaud.

GreenHornet

Avatar

Gewoon Next Gen met Klein rolletje van oude garde.

In SW stijl

horizon

Avatar

Een nieuw begin.... En je dan baseren op de meest overgewaardeerde star trek film. De voorlaatste film baseerde zich ook al op Khan.

Erg armoedig wat ik nu lees.

De cast van de reboot vond ik juist sterk. Jammer dat ze weer vervangen worden.

Maar wil je dan iets nieuws gebruik dan TNG, ds9 of zelfs Voyager.

Renegade

Avatar

Met Star Trek kan je alle kanten op. Waarom niet een andere ruimte schip. En inderdaad een totaal nieuw verhaal. Kan nog steeds in de Kelvin tijdlijn spelen.

ThysRomani

Avatar

Ik zit hetzelfde te denken, GreenHornet. Waarom niet gewoon The Next Generation in hun jonge jaren?

Popcultuurfreak

Avatar

Je kan ook echt niet iets voor een paar jaartjes laten liggen he? Tegenwoordig.

Janushhw

Avatar

Gewoon geen Enterprise, kirk of picard erin. Pak n andere tijd, schip n crew. Zat verhalen

centr1no

Avatar

Dan heb je het over iets nieuws en de enige ideeën die mensen kunnen spugen is een ander schip, TNG, DS9, Voyager, dezelfde crew maar dan jonger. Dat is niet nieuw!
SeanDeNiro heeft gelijk. Creativiteit is dood.

Net als bij Star Wars zijn er van Star Trek ook boeken en comics. Het ST-universum is belachelijk groot en de mogelijkheden zijn eindeloos.
Het verhaal hoeft niet gebonden te zijn aan één schip, één crew, één plaats.
Schrijvers zijn veel te lui tegenwoordig. Als het verhaal meer dan 2 lokaties, 1 protagonist en 1 antagonist kent dan raken ze al in de war.
Het zijn altijd dezelfde verhaallijnen met hetzelfde soort karakters.

Eén van de dingen die ik in Star Trek altijd gemist heb is de diepgang in de 'normale' wereld waarin alles speelt. Hoe zit dat met die utopische samenleving waarin alles zo geweldig is dat de enige problemen die ze hebben van buitenaardse rassen af komt? Er zijn zo idioot veel verschillende facetten van dit Universum waar je in de series en films alleen maar glimpjes van ziet en voor ieder van die elementen zijn er eindeloos veel verhalen te verzinnen.

lamoteg

Avatar

Godverdomme toch, er heeft 1 iemand een idee... in 40 45 was er ook 1 Duitser die een idee had. We weten hoe dat afliep...

Ze hebben nu een sterke cast en willen weeral veranderen. Weet je wat dat is, die sterren cast is veel te duur. Het is dat en nie meer, blijf maar Voort lullen...

Oboema

Avatar

Ronduit triest, maar ook met dit pulp zal Abrams weer een miljard dollar binnen harken. Ik begin zo langzamerhand vertrouwen in de mensheid te verliezen.

Sunspot

Avatar

Haha, dat was kort.

Maar waarom alwweer Kirk zijn tijdlijn.

Laat het in tijdperk van Picard zijn, dan kan je een vette film maken, Dominion, Borg, zvoeel dingen te doen en kan je ook leuke cameo's maken.

Ga gweoon verder met Starfleet na de oorlog met Dominion, Borg en zo.

Wat Picard ook zegt in die lift in de film Insurrection...

Zoveel interessanter kan dat zijn, dan weer naar die oude tijd van Kirk terug te gaan, of het wee te herhalen.

Lijkt wel alsof er weer een Khan film aan komt haha

Sunspot

Avatar

@Centrino

Wat Voyager, DS9 en zo betreft, dat is puur omdat mensen willen zien hoe het Starfleet vergaat na die grote oorlog met Dominion om wat te noemen.

Wat is er met Voyager gebeurd na terugkomst. Ja, Janeway is admiraal, te zien in Nemesis.

Maar zoveel te vertellen, gewoon laten spelen in die tijdlijn, nieuwe karakters met onderweg wat oude karakters, wat uitleg, kan zo vet zijn .

Hoeft ook niet iets totaal nieuws te zijn, maar gewoon weer de echte ST! Smiley face

Sunspot

Avatar

@Centrino

Ja, daar zie je niet veel van, maar als je het volgt, alles, dan weet je dat geld niet meer bestaat, mensen 140 of zo worden, waarschijnlijk meer, mensen nog steeds hetzeflde zijn, geen gebruik van dikke AI maken etc.

Maar daar gaat ST ook niet om, het melkwegstelsel is eigenlijk de 'wereld'.

Aarde moet je zien als een land eigenlijk denk ik.

chefry1983

Avatar

creativiteit is tegenwoordig ver te zoeken in Hollywood.
What's next?

Moviewheels

Avatar

Jammer dat de cast van de reboot dus niet meer terugkomt; zonde want dat was in de drie films juist de sterke kant

NieuwsFilm

meest populair