Het MCU brengt geen dode acteurs terug met CGI

Het MCU brengt geen dode acteurs terug met CGI

Ondanks dat andere Disney-studio's dat wel doen.

Het is toch een beetje een ding. Hollywood brengt de laatste tijd dode acteurs terug met CGI. De ene keer volledig met de computer gegenereerd en de andere keer met oud beeldmateriaal. Sommige acteurs staan hun 3d-gescande virtuele kopie zelfs af aan hun erfgenamen om die later te gebruiken om geld mee te verdienen. Maar niet iedereen vindt dit een even goed idee.

Zo ook niet Marvel Studios. Productiebaas Victoria Alonso laat aan Yahoo! weten dat het MCU deze Disney-trend niet gaat volgen. "We hebben het nooit overwogen." aldus Alonso. Vervolgens voegde VFX-artist Craig Hammack toe: "Het is iets waar we ons allemaal bewust van zijn. De mogelijkheden zijn er en onze hoop is dat het niet op een onverantwoorde manier gebeurt. Persoonlijk wil ik niet iets zien dat anders is dan het daadwerkelijke spel van de persoon waar het om gaat."

Sterk leunen op acteurs
Alhoewel Marvel wel veel ervaring heeft met CGI-personages als Thanos en Hulk, leunt de studio sterk op performance capture. "Onze ervaring met het maken van Hulk en Thanos, heeft ons geleerd dat je Josh Brolin en Mark Ruffalo echt heel hard nodig hebt."

De vraag is in dit soort situaties natuurlijk vooral wat de overleden acteur hiervan vindt. Dat kan je nog lang niet altijd bepalen en dus leunde Disney tot nu toe op de familie van betreffende acteur. Die gaven tot nu toe telkens toestemming. Maar het publiek is er niet altijd even enthousiast over. Marvel gaat er, zo lijkt het, in elk geval niet aan beginnen.

NieuwsFilm

meest populair