Algemeen

Het MCU brengt geen dode acteurs terug met CGI

Ondanks dat andere Disney-studio's dat wel doen.

door Jim Pedd om 13:01 in Algemeen
Het is toch een beetje een ding. Hollywood brengt de laatste tijd dode acteurs terug met CGI. De ene keer volledig met de computer gegenereerd en de andere keer met oud beeldmateriaal. Sommige acteurs staan hun 3d-gescande virtuele kopie zelfs af aan hun erfgenamen om die later te gebruiken om geld mee te verdienen. Maar niet iedereen vindt dit een even goed idee.

Zo ook niet Marvel Studios. Productiebaas Victoria Alonso laat aan Yahoo! weten dat het MCU deze Disney-trend niet gaat volgen. "We hebben het nooit overwogen." aldus Alonso. Vervolgens voegde VFX-artist Craig Hammack toe: "Het is iets waar we ons allemaal bewust van zijn. De mogelijkheden zijn er en onze hoop is dat het niet op een onverantwoorde manier gebeurt. Persoonlijk wil ik niet iets zien dat anders is dan het daadwerkelijke spel van de persoon waar het om gaat."

Sterk leunen op acteurs
Alhoewel Marvel wel veel ervaring heeft met CGI-personages als Thanos en Hulk, leunt de studio sterk op performance capture. "Onze ervaring met het maken van Hulk en Thanos, heeft ons geleerd dat je Josh Brolin en Mark Ruffalo echt heel hard nodig hebt."

De vraag is in dit soort situaties natuurlijk vooral wat de overleden acteur hiervan vindt. Dat kan je nog lang niet altijd bepalen en dus leunde Disney tot nu toe op de familie van betreffende acteur. Die gaven tot nu toe telkens toestemming. Maar het publiek is er niet altijd even enthousiast over. Marvel gaat er, zo lijkt het, in elk geval niet aan beginnen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

Helaas. Definitief geen Aart Staartjes in Black Panther II

Master Of Films

Avatar

Of volgt het Oscar nominatie nieuws

Joker - 11 Noms
Irishman - 10 Noms
Once.. Hollywood - 10 Noms
1917 - 10 Noms
Parasite - 6 Noms

Rutherford

Avatar

Ze brengen wel dode (CGI) personages terug.

Aeon

Avatar

Laat ze eerst maar eens beginnen met Hiddleston gewoon terug in te huren voor loki te spelen. Apropo ik weet dat ze een lekker ding is maar The Black widow film gaat floppen van hier naar Tokio. Het enige verhaal wat ze zouden kunnen doen is "Boedapest"en dan nog zelfs ik ben niet zo g*** dat ik 3 keer naar de film ga alleen maar voor die tieten van haar. En inderdaad te gek dat Joker zoveel nominaties heeft gehad was een ontiegelijk goede film ook 100% dankzij de acteur

Sunspot

Avatar

Daarom, gewoon standaard in contract zetten wat je als acteur toestaat.

Dat veel acteurs het toelaten is oke, kan de rest wat binnen harken en zijn ze toch nog op het scherm te zien.

Gewoon contractueel vastzetten.

NieuwsFilm

meest populair