Maakte Josh Hartnett kans op de rol van Batman, Superman én Spider-Man?

Na een jarenlange stilte laat de acteur zich er zelf over uit!

Josh Hartnett leek aan het eind van de jaren negentig en begin 2000 één van de grote sterren van Hollywood te worden. Nadat hij rollen had weten te bemachtigen in films als The Faculty, Pearl Harbor en Black Hawk Down werd hij gelinkt aan meerdere grote projecten. Zo ging het gerucht de ronde dat hij niet in gesprek was voor een, niet twee, maar voor liefst drie superhelden rollen en niet de minste: Batman, Superman én Spider-Man. Nu laat de acteur zelf van zich horen.

In een recent interview met Variety lichtte de acteur toe hoe de vork nu echt in de steel zit: ''Nee, ik heb de rol van Spider-Man nooit geweigerd. Ik weet niet hoe dat gerucht tot stand is gekomen. De enige rol die ik heb geweigerd, was die van Superman. Maar dat was omdat me op dat moment in mijn carrière verteld werd wat ik wel en niet moest doen en daar had ik schoon genoeg van. Ik doe graag mijn eigen ding en denk ook wat 'outside the box'. Vandaar dat ik die rol afsloeg en een andere kant opging''.

Batman
Ook werd gezegd dat Harnett kans maakte om Batman te spelen in Christopher Nolan's trilogie. Dat wilde de acteur eveneens recht zetten: ''Nee, ik heb geen auditie gedaan voor Batman en de rol werd me ook niet aangeboden. Ik heb een gesprek gehad met Christopher, maar daar bleef het bij. Maar dan wordt dat hele verhaal meteen opgeblazen''.

Ondanks het feit dat de acteur misschien niet zo'n grote carrière heeft als velen hadden verwacht, is hij de laatste jaren toch weer wat vaker te zien. Zo speelde hij in de goed onthaalde serie Penny Dreadful en zal hij naast o.a. Jason Statham te zien zijn in de nieuwe Guy Ritchie film Cash Truck.

NieuwsFilm

meest populair