Celebrity

Mark Hamill is boos op Facebook en verwijderd zijn account

Een beslissing van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zit hem ernstig dwars.

door FilmTotaal om 10:28 in Celebrity
Star Wars: The Rise of Skywalker-acteur Mark Hamill heeft een probleem met een naamgenoot. De 68-jarige Amerikaan kondigde op Twitter aan een eind te hebben gebreid aan zijn Facebook-account. Fans van Hamill kunnen hem daar dus niet meer aanspreken of de laatste nieuwtjes rondom de beste man lezen. Volgens de laatstgenoemde zit een beslissing van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg hem ernstig dwars. Hij noemt het zelfs ellendig.

Zijn tweet luidt: "Ik ben zo teleurgesteld dat Mark Zuckerberg meer waarde hecht aan winst dan aan de waarheid. Hierbij heb ik besloten mijn Facebook-account te verwijderen. Ik weet dat dit een groot 'Wie boeit het?'-moment is voor de wereld in zijn geheel, maar ik zal vanavond beter slapen."

Leugens
De sociaalnetwerksite is al sinds 2018 in opspraak. Toen trof men groepen en accounts aan die politieke debatten wilden opstoken met gebruikmaking van onwaarheden. Dit vond hevig plaats in de Verenigde Staten. Bij elkaar zouden de presidentiële campagnes van Hillary Clinton en Donald Trump zo'n 80 miljoen dollar aan advertenties hebben uitgegeven. Ook deze mochten op Facebook geplaatst worden, ondanks misleiding.

Druk
Zuckerberg en Facebook, die een donkere periode tegemoet gingen vol kritiek, zeiden veranderingen te zullen maken aan hun platform. Nu hebben ze helaas toch gekozen om onjuiste advertenties en politieke groepen toegang te geven tot hun website. Het Amerikaanse Congres had hun praktijken voorheen onder druk gezet en eiste verbetering. Hamill is niet de enige die de acties van Facebook zat is. Bekendheden zoals Jim Carrey, Will Ferrell en Elon Musk waren hem bijvoorbeeld al voor met het verbreken van de banden.

NieuwsFilm

meest populair