Eindelijk uitgelegd: hoe Palpatine terugkeert in 'Star Wars: The Rise of Skywalker

De film laat het in het midden, nu hebben we echter wel duidelijkheid.

LET OP: Bevat spoilers

Het werd in Star Wars: The Rise of Skywalker maar niet duidelijk gemaakt. Hoe kon Palpatine nou terugkeren? Sommige van de plotgaten kan je dichten door gewoon even goed na te denken. Anderen hebben toch echt uitleg nodig. Eentje daarvan kan gevuld worden met het Star Wars Visual Dictionary.

De site Digital Spy wierp een blik op het Visual Dictionary, dat in gaat op heel wat verschillende elementen van de film. Eentje die besproken wordt, is dus de terugkeer van Palpatine. Hij bleek, verlamd, te leven op de planeet Exegol, in de Unknown Regions. We kwamen er ook achter dat Snoke simpelweg een kloon was die het bewustzijn van Palpatine bevatte.

Hoe keerde hij terug?
Het Visual Dictionary geeft een deel van het antwoord hoe Palpatine terug kon keren en hoe hij een gigantische vloot aan Star Destroyers wist op te bouwen. En wie zijn dan de Sith Troopers!? Het antwoord? Sith Eternal. Dit zijn Sith-volgers, wiens onstuitbare geloof in de Sith ertoe leidde dat ze hem op Exegol terug tot leven brachten. Dat deden ze via technologie en het occulte.

Meer antwoorden dan dat zijn er helaas niet. We moeten bijvoorbeeld nog uitvogelen hoe al die Star Destroyers gebouwd werden. Nou, dat heeft in elk geval ermee te maken dat Exegol bewoond wordt door allemaal slaven en scheepsbouwers. Daarnaast wisten de Sith Eternal allerlei onderdelen uit de Sienar-Jamus en Kuat-Entralla scheepswerven te transporteren. Verder zijn de Sith Troopers de kinderen van de Sith Eternal.

NieuwsFilm

meest populair