Algemeen

Eindelijk uitgelegd: hoe Palpatine terugkeert in 'Star Wars: The Rise of Skywalker

De film laat het in het midden, nu hebben we echter wel duidelijkheid.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
LET OP: Bevat spoilers

Het werd in Star Wars: The Rise of Skywalker maar niet duidelijk gemaakt. Hoe kon Palpatine nou terugkeren? Sommige van de plotgaten kan je dichten door gewoon even goed na te denken. Anderen hebben toch echt uitleg nodig. Eentje daarvan kan gevuld worden met het Star Wars Visual Dictionary.

De site Digital Spy wierp een blik op het Visual Dictionary, dat in gaat op heel wat verschillende elementen van de film. Eentje die besproken wordt, is dus de terugkeer van Palpatine. Hij bleek, verlamd, te leven op de planeet Exegol, in de Unknown Regions. We kwamen er ook achter dat Snoke simpelweg een kloon was die het bewustzijn van Palpatine bevatte.

Hoe keerde hij terug?
Het Visual Dictionary geeft een deel van het antwoord hoe Palpatine terug kon keren en hoe hij een gigantische vloot aan Star Destroyers wist op te bouwen. En wie zijn dan de Sith Troopers!? Het antwoord? Sith Eternal. Dit zijn Sith-volgers, wiens onstuitbare geloof in de Sith ertoe leidde dat ze hem op Exegol terug tot leven brachten. Dat deden ze via technologie en het occulte.

Meer antwoorden dan dat zijn er helaas niet. We moeten bijvoorbeeld nog uitvogelen hoe al die Star Destroyers gebouwd werden. Nou, dat heeft in elk geval ermee te maken dat Exegol bewoond wordt door allemaal slaven en scheepsbouwers. Daarnaast wisten de Sith Eternal allerlei onderdelen uit de Sienar-Jamus en Kuat-Entralla scheepswerven te transporteren. Verder zijn de Sith Troopers de kinderen van de Sith Eternal.

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Als t niet in de film wordt uitgelegd telt t niet

Mas7

Avatar

Dat heet de boel “rechtbreien”.

Master Of Films

Avatar

Sowieso kan je merken dat The Fallout of Skywalker een flater is begaan, omdat je het boek "The Rise of Skywalker Visual Dictionary" nodig moet hebben om plotgaten in te vullen? Absurd gewoon.

Maar dan nog. Palpatine terughalen is imho zo verkeerd. Niet als Force Ghost (dat is wat anders). Ondanks die leuke gesprekje tussen hem en Anakin in RotS. Professionele scriptschrijvers uit Hollywood moeten zich niet verlagen naar fan fic schrijvers met nostalgoe prikkels. Helaas blijken sommige professionele scriptschrijvers zelfs minder talent te hebben dan fan fic schrijvers. Waarom worden die mensen in gehuurd bij Lucasfilm? Smiley face

Waarom is iets nieuws verzinnen, terwijl een ander je al voor was. Wel ja pak Palpatine maar als the big bad. Hij is toch dood? Maakt dat uit dan? Het is fictie, je kan alles ermee doen wat je er mee wilt. Als dat zo was, dan had Darth Vader zijn broek naar beneden moeten doen om vervolgens op Palpatine te gaan kakken. Darth Vader 1 - Palpatine 0.

Oorzaak en gevolg in fictie. Darth Vader vermoordt Palpatine in RotJ. Gevolg in The Fallout of Skywalker... Palpatine leeft. Met een beperkte geestelijke vermogen hebben de professionele(!!) scriptschrijvers allerlei dingen uit de mouw geschud zonder er bij na te denken. Of ze waren het einde van RotJ spontaan vergeten, en vegen dat onder het tapijt ....het is immers fictie. Er zijn kleuters die betere verhalen kunnen vertellen, die weten wat oorzaak en gevolg is. Die weten wat "op het spel staat" betekend.

Kortom Disney heeft schijt aan de Lucas canon. De eerste 6 episodes gingen over Anakin. Boze jongen, zonder vader werd een superslechterik. Uiteindelijk heeft zijn zoon hem gered van zichzelf. Zijn zoon, die notabene zelfs weerstand kon bieden tegen Palpatine.
Met The Fallout of Skywalker heeft de verlossing van Darth Vader/Anakin geen betekenis meer in RotJ. Nogmaals de Saga draaide om Anakin/Darth Vader.

Met de laatste 3 Disney Saga versies, heeft Disney een Palpatine Saga van gemaakt.
Tenzij je de sequel trilogy laat voor wat het is. Immers je hebt een mooi einde met RotJ. Darth Vader is gered. Palpatine is echt dood. De Empire is verslagen. Galaxy is bevrijd. Han, Luke & Leia leven nog.

Hiss

Avatar

Ach, de Sith Eternal. Hoe konden we die vergeten. Misschien omdat ze voor episode 9 niet bestonden? Wat een onzin. Dit is trouwens nog steeds geen uitleg.

GreenHornet

Avatar

het is me nog altijd niet duidelijk wat de bedoeling was van de 3 films.

GreenHornet

Avatar

het ging Disney dus om het geld.
Het boeide niet hoe ze gemaakt werden.
Het heeft Disney wel SW imago schade opgelopen en ze zitten nog in de schulden.

PRIME

Avatar

WAAROM WAS DIT DAN NIET EEN FILM!?

Gigan72

Avatar

^
Misschien zit het in de J.J. cut die we nooit krijgen te zien al die echt bestaat.

Artificialis

Avatar

Het komt op mij een stuk geloofwaardiger over als Darth Sidious zichzelf via de force in een ondode toestand heeft weten te houden. Deze Sith Eternal onzin maakt het alleen maar onduidelijker.

Corlan

Avatar

Zover ik de YouTuber bloggers moet geloven wordt het ook uitgelegd in de norkgersue van de film die ergens in maart/april wordt uitgebracht. Origineel zat het wel in de film maar er is zoveel in geknipt en nieuwe scènes toegevoegd en als een soort collage van actiescènes aan elkaar geniet dat je amper de tijd hebt om na te denken wat je net hebt gezien en of dat wel klopt.

EKA

Avatar

Wat een geleuter allemaal! Dit had allemaal gewoon in de film uitgelegd moeten worden, zoals bijvoorbeeld bij The Lord Of The Rings: The Two Towers met Gandalf en de Balrog! De film had gewoon 3 uur moeten duren (bedoel...het is wel het laatste deel m.b.t. de Skywalkers) en zijn tijd moeten nemen. Nu is het gewoon een zwaar druk ge-edit zooitje!

Dukat

Avatar

Blablabla....

ShaoKahn

Avatar

Woke apologistic mess is wat ik het noem. Deze film ie het gewoon niet waard om te kijken. Net zoals z'n twee idiote voorlopers.

WidowmakerNL

Avatar

Wat een slap verhaal.. Is dit een excuus om een Personage die simpelweg DOOD is, KLAAR, EINDE VERHAAL? Want George Lucas heeft zelf gezegd hij is dood. Geen discussie mogelijk. Ik heb de film in de bioscoop gezien en voor me gevoel zat Palpatine er maar 10 minuten in. Dat is naar mijn mening of te lang (onnodige tijd voor dood personage die hier nogeens verlamd is ook) of te kort (omdat er wel meer over zijn terugkeer verteld mocht worden) IN de film. De nieuwe aankomende Trilogie klopt nu al niets van qua verhaal/tijdlijn. Disney weet de animaties zoals Aladin heel leuk en mooi als een film neer te zetten met mensen en alles. Maar bij Star Wars moeten ze uit de buurt blijven. Of de gok wagen en de regisseur/creator van Darth Vader Fanfilm vragen. De Community kan meer vertellen, helpen, verzinnen dan de huidige regisseurs die zelfs The Empire Strikes Back afkraken maar geen verstand hebben van de feiten of hun eigen creaties.

Popcultuurfreak

Avatar

Je weet dat de kwaliteit van jouw film goed is als het buiten de film moet worden uitgelegd.

selena

Avatar

Haha, zal mij benieuwen of er ooit nog een cut uitkomt waarin het verhaal ook maar enigszins logisch is.
Als ze een random fan van een fanfic website hadden geplukt had die waarschijnlijk een beter verhaal kunnen schrijven dan de bagger die we nu hebben gekregen.

Darthmar

Avatar

Damage control door Disney. Tja als je nou iemand had aangesteld die het verhaal voor alle drie de films had geschreven of uitgedacht.
Ik blijf erbij dat Abrams met Snoke in TFA veel meer van plan was. Ik had het gaaf gevonden als Snoke in TROS weer was opgedoken ipv Palpatine (waarom wordt hij eigenlijk niet Darth SIdious genoemd?) Snoke ipv Palpatine in TROS en dan uitleg wat of wie hij eigenlijk is. Snoke had de ultieme SIth moet zijn misschien zelfs wel de orginele SIth keizer en dan in de prequel films die nog komen zijn verhaal beter uitleggen.
Er was zoveel mogelijk maar ze kozen voor de makkelijke weg en we weten dat die naar de duistere kant leiden.

3man

Avatar

Sowieso geen goed teken dat zoiets na de film nog uitgelegd moet worden... is dat nu de trend? Kut script ..? Nee ik heb er nog een context bijgeschreven die release ik na de film... dat trekt alles recht...

Arnold_FF7

Avatar

Als de film het niet uitleg dan maakt het al niks uit voor de director van een film. Dit is dus nutteloos informatie

Oboema

Avatar

Show, don't tell...

NieuwsFilm

meest populair