Humor

Actie gestart om iconische 'New Kids'-snackbar te redden van sloop

De initiatiefnemers hopen de cafetaria te verplaatsen naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

door Jeffrey Kouters om 14:00 in Humor
't Pleintje, de bekende snackbar uit de New Kids-films, dreigt over enkele weken tegen de vlakte te gaan. Een vereniging die zich inzet voor het behoud van cultuurmonumenten komt nu in actie om de volgens fans iconische cafetaria te redden van de sloop.

Komt snackbar 't Pleintje uit Maaskantje in het Openluchtmuseum in Arnhem te staan? Als het aan erfgoedvereniging Heemschut ligt wel. In de hoogtijdagen van de New Kids-hype groeide de snackbar uit tot ware toeristische attractie. De vereniging meent daarom dat de iconische friettent niet verloren mag gaan en heeft het Openluchtmuseum verzocht om het gebouw, dat eigenlijk in Den Dungen staat, op te nemen in zijn collectie.

"Wie is hier nou de snackbar, gij of ik?"
Het Openluchtmuseum heeft in een reactie aan de initiatiefnemers laten weten hun verzoek serieus te zullen overwegen. Het museum gaat bekijken of het frietkot in Arnhem past en of het afbreken en opbouwen van het gebouw, dat bestaat uit drie geschakelde bouwketen, kan plaatsvinden zonder dat het zijn authenticiteit verliest. Volgende week hoort de erfgoedvereniging meer. Op de plek van 't Pleintje wordt een nieuwe snackbar gerealiseerd.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

Tot drie jaar terug was ik op zaterdag postbezorger in Den Dungen en Maaskantje. Ik zag Tim Haars een enkele keer met kind achterop langsfietsen dus ik voel wel een beetje sentiment Smiley face. Het grappige is dat het halve dorp Goossens heet. Fietsenmaker Goossens, Slagerij Goossens, Schildersbedrijf Goossens, Bakker Goossens, Hotel Boer Goossens. Heel apart Smiley face

LoekiLoeki

Avatar

Ik vind het allemaal maar onzin. Net als die films trouwens. Het geeft het gemiddelde niveau van Nederlanders wel pijnlijk weer op deze manier.

bigmichiel

Avatar

Op moment van plaatsen was al bekend dat het niet doorging.

https://nos.nl/artikel/2318707-new-kids-snackbar-uit-maaskantje-niet-in-openluchtmuseum.html

neo123

Avatar

Pff kutfilms

Malloy de Beer

Avatar

Ik heb die New Kids nonsens nooit wat gevonden.
Wat een vreselijke show en films waren dit zeg.
Onbegrijpelijk hoe dit zo groots kon zijn, ik dacht echt dat het land achterlijk was geworden.
Mijn zoon vond het gelukkig ook geen reet aan, maar die vriendjes van hem.... pfff

Ook die bedenkers en makers van New Kids mogen ze erbij gooien op de sloop.

Frietgezicht

Avatar

@ Malloy, begrijpelijk! Moet zeggen dat de 1ste film met een pilsje op en wat vrienden erbij best geinig was. Lam met vrienden zou ik die eerder aanraden dan Marriage Story.
De 2e begon ik in mijn eentje nuchter aan en was er na een half uur klaar mee, de serie ook nooit wat gevonden.
Net als dat Popoz ofzo, is ook niet veel soeps.

McGraig

Avatar

Het zal wel typisch Brabantse humor zijn. Ik bescheur me er om iig Smiley face

Malloy de Beer

Avatar

@Frietgezicht
De eerste film keek ik ook met een kratje Grolsch onder de kont maar ik vond het zelfs toen niet veel aan, misschien heb ik te weinig vrienden... haha.
De serie ken ik van collega's en de tweede film heb ik onder dwang moeten zien maar herinner me alleen dat lompe zombie gevecht en in dat steegje.
En dat doet al pijn.
Ik kijk liever Cats ofzo..
Popoz ook al zo'n gedrocht film, nu zijn Zwartboek en Oorlogswinter dan ook wel eigenlijk de enige twee NL films die bij mij op komen die ik écht goed vind.

Frietgezicht

Avatar

^ Is Oorlogswinter een aanrader dan? Nooit gezien omdat ik altijd denk dat het een kinderfilm is? Niet?

Grappige is dat er een zooitje Nederlandse films waren die ik goed vond tot ik jaren geleden een Amerikaanse vriendin had die mij om tips vroeg. En ze had een goede smaak qua Amerikaanse films.
Zwartboek idd en daarna werd het lastig.
Ik dacht Amterdamned maar die was in die jaren goed als kind zijnde, raad je die aan bij een volwassene uit Amerika? Zelfde met De Lift, Flodder, Lek enz.
Er zijn zat Nederlandse films die ik met plezier keek/kijk maar zodra je echt aan een buitenlander die goede films gewend is gaat aanraden denk je 3x na en valt het zonder die nostalgie idd mee.

Malloy de Beer

Avatar

^
Oorlogswinter vind ik niet per se een kinderfilm.
Ik, iemand die in het algemeen niet zo zeer gek is op Nederlandse films, raad hem aan.
Al is het maar voor 1x, het is het wel waard om eens te checken.

Frietgezicht

Avatar

^ Ik dacht het omdat kids de hoofdrol hadden en denk dat jij ook wel moeite zult hebben een Nederlandse film voor volwassenen met kids in de hoofdrol te bedenken dus ging er daardoor vanuit. Smiley face
Die ga ik dan zeker kijken!

NieuwsFilm

meest populair