Actie gestart om iconische 'New Kids'-snackbar te redden van sloop

Actie gestart om iconische 'New Kids'-snackbar te redden van sloop

De initiatiefnemers hopen de cafetaria te verplaatsen naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

't Pleintje, de bekende snackbar uit de New Kids-films, dreigt over enkele weken tegen de vlakte te gaan. Een vereniging die zich inzet voor het behoud van cultuurmonumenten komt nu in actie om de volgens fans iconische cafetaria te redden van de sloop.

Komt snackbar 't Pleintje uit Maaskantje in het Openluchtmuseum in Arnhem te staan? Als het aan erfgoedvereniging Heemschut ligt wel. In de hoogtijdagen van de New Kids-hype groeide de snackbar uit tot ware toeristische attractie. De vereniging meent daarom dat de iconische friettent niet verloren mag gaan en heeft het Openluchtmuseum verzocht om het gebouw, dat eigenlijk in Den Dungen staat, op te nemen in zijn collectie.

"Wie is hier nou de snackbar, gij of ik?"
Het Openluchtmuseum heeft in een reactie aan de initiatiefnemers laten weten hun verzoek serieus te zullen overwegen. Het museum gaat bekijken of het frietkot in Arnhem past en of het afbreken en opbouwen van het gebouw, dat bestaat uit drie geschakelde bouwketen, kan plaatsvinden zonder dat het zijn authenticiteit verliest. Volgende week hoort de erfgoedvereniging meer. Op de plek van 't Pleintje wordt een nieuwe snackbar gerealiseerd.



NieuwsFilm

meest populair