Algemeen

Hoe Rey eigenlijk zou heten in 'Star Wars: Episode IX'

En meer opvallende zaken uit Star Wars: Duel of the Fates.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Gisteren werd al duidelijk dat Star Wars: The Rise of Skywalker eigenlijk Star Wars: Duel of the Fates had moeten heten en nu hebben we nog meer leuke details over hoe Episode IX ook had kunnen gaan!

Deze week ging J.J. Abrams' The Rise of Skywalker eindelijk voorbij het miljard en veel fans zijn blij met hoe de Skywalker Saga is afgerond. Toch zijn er velen nieuwsgierig naar de details uit het verschenen script van regisseur Colin Trevorrow (Jurassic World) die deel negen oorspronkelijk zo regisseren. LET OP: Lichte spoilers!

Rey Solana!
In Duel of the Fates zouden we te horen krijgen dat Rey (Daisy Ridley) de achternaam Solana heeft en dus daadwerkelijk uit een onbekend nest komt. Ook heeft ze een dubbelzijdig lichtzwaard die werkt als een boemerang en in een gevecht zou ze één van de Knights of Ren doden met een paarse bliksemschicht die uit haar vingertoppen komt. Haar doel in de film is om de "Jedi Spire of Osis" te bereiken om een hoopvol bericht door het universum te sturen.

The Knights of Ren
De Knights of Ren zouden een prominentere rol krijgen, met een eigen schip - de 'Knife 9'. Ook zouden de Knights of Ren namen hebben en een van de leden zou zelfs gaan twijfelen aan de capaciteiten van Kylo Ren (Adam Driver) die een missie heeft om Rey te doden. Hij zou overigens ook een nieuw masker krijgen en een confrontatie met Darth Plagueis zou hem op het pad naar verlossing brengen.
Overige details uit Duel of the Fates
Het script biedt uiteraard nog veel meer details. De dood van General Leia (Carrie Fisher) gaat in Duel of the Fates anders. Ze zou gewond raken tijdens een gevecht en daarna Rey een allerlaatste boodschap meegeven. Ook zou de Millennium Falcon crashen in een bevroren oceaan. Aan het einde van de film is de hoop hersteld en zien we dat Rey een Jedi-school heeft.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Een aantal verhaalpunten uit dit gelekte script hadden me in principe veel, veel beter geleken dan TROS. (hangt er wel helemaal vanaf hoe die uiteindelijk naar het witte doek vertaald zouden zijn geweest natuurlijk)
Maar de kanttekeningen die Dan Murrel maakt bieden wel wat meer context over de fase waarin dat script zich wel of niet bevond : het gelekte script is uit (16 Dec)2016.
Nog voor de dood van Carrie Fisher (27 Dec 16) en voordat TLJ af was.
Niemand weet hoeveel de schrijvers van dit script wisten van het verhaal van TLJ en of er nog veel wijzigingen gemaakt zouden zijn aan de hand van wat TLJ zou blijken te zijn.
Niemand weet hoeveel drafts er voor deze waren en hoeveel er na nog zijn gekomen. (aangezien deze uit 2016 is, is het niet ondenkbaar dat er intussen al (misschien zelfs hele en vele) anderen geschreven waren.
Niemand weet in hoeverre disney in 2016 bekend was met dit script en welke van de genoemde verhaalpunten goedgekeurd en afgekeurd zouden zijn enz enz.

Mav Damian

Avatar

Is niet perfect, maar beter dan Abrams en Terio hebben gemaakt. Ook belachelijk dat ze dezelfde plotwist recycleren van de orginele trilogie.
"Yooo Rey! Palpatine is your grand daddy!"
"Luke i'am your papi!"

Sparrow_LW

Avatar

ik vind het steeds jammerder (is dat een woord?) dat dit script het niet geworden is.... klinkt veel beter dan wat we nu hebben gezien...

@mav de hele Sequel trilogie is toch het recyclen van plottwists van de originele trilogie... er werd nogal eens afgegeven op de prequels, maar die waren tenminste nog origineel qua verhaal

Master Of Films

Avatar

Chris23 "Een aantal verhaalpunten uit dit gelekte script had me in principe veel, veel beter geleken dan TROS."
Absoluut geen fan van Colin Trevorrow, maar credit where credit's due. Dat gelekte script, ondanks kanttekeningen van Murrel, nog steeds vele malen beter dan wat die fan fic schrijvers ons hebben voorgesteld. Tenzij je kritiekloos bent, want dan is TROS echt zo meeslepend. Dan wil je wel keer op keer zien. Ach een laserpen is ook genoeg als je wilt spelen met je huiskat.

Mav Damian ""Yooo Rey! Palpatine is your grand daddy!""
Abrams en Terio snappen de prequels niet.
Daar had Anakin al een groot leeftijdsverschil met Sheev!!
84 BBY is het jaar wanneer Sheev werd geboren. 41 BBY is Anakin geboren. Luke en Leia zijn geboren tijdens Revenge of the Sith en dat speelt zich af in 19 BBY. 4 ABY is het jaar waarin Return of the Jedi zich afspeelt. 15 ABY is het jaar wanneer Rey wordt geboren. Dus Sheev zou 99 jaar moeten zijn, wanneer Rey is geboren. Overgrootvader Sheev ipv Opa Sheev zou eigenlijk beter zijn geweest. Echter we praten over het lage niveau van Abrams en Terio. Smiley face

23VDV23

Avatar

Eens met Chris23 en Master of Films. Ik had dit veel liever gezien dan wat we hebben gekregen. Ik heb het script niet gelezen, maar mijn gevoel zegt dat ze met herschrijvingen Leia hier ook in hadden kunnen verwerken op een manier zoals ze dat nu uiteindelijk hebben gedaan. Als dit verhaal klopt dan lijkt het ontslag van Trevorrow toch ook voor een groot deel te maken te hebben met paniek die er bij Lucasfilm was na de verdeeldheid die er kwam door TLJ. Alsof ze toen een hele rigoureuze koerscorrectie wilden maken naar alléén maar nostalgie en Trevorrow dat gewoon niet voor elkaar kreeg.

BillySavastano

Avatar

Moet rise nog steeds kijken maar weet alles al en moet zeggen dat ik sommige keuzes gewoon echt niet snap dus ik blijf kalm wachten op de bluray om de collectie compleet te maken maar alles wat ik heb gehoord maakt me niet echt super excited om hem dag 1 van de release te halen. Echt jammer hoe disney alles heeft aangepakt en hoeveel meer er in had kunnen zitten.. en nu ik dit lees zie ik dit al voor me en is meteen al zoveel dikker dan wat ze hebben gedaan, en dan het: I AM ALL THE SITH! moment, komop dat is gewoon copy paste van Endgame. Disney dacht het werkte daar dus dan zal het voor star wars ook wel werken. Ben zelf opgegroeid met de prequels heb alle films op bluray en pas de OT nog eens bekeken en die ben ik steeds meer gaan respecteren qua verhaal en qua hoe het eruit zag voor de technologie van toen die tijd... als je je dan bedenkt wat we nu kunnen met technologie had er zo veel meer uit de sequel trilogy gehaald kunnen worden.

Hekkie5

Avatar

Serieus? Jullie vinden dit beter dan wat we kregen? Sorry, maar dat kan ik niet niet begrijpen. Tor Valum, degene die palpatine heeft getraind, hoe kan die plotseling in leven zijn, dat is belachelijk. Rey Solana? Ben heeft Rey haar ouders vermoord terwijl hij aan het trainen was met Luke, door snoke? Dat kan gewoon niet. Kylo kan niet teruggebracht worden naar de lightside wat voor punt hadden de andere 2 films dan, die laten toch zijn conflict zien en we hebben ook nog Revan 2.0 dan. Op het einde hebben we ook plotseling nog een andere slechterik die we nooit hebben gezien. Ook gaan we terug naar Coruscant want dat heeft ook nog iets te maken met de sequels...

Ik geef wel toe dat er wel een paar leuke concepten waren zoals met de Knights of Ren, maar ik ben toch een heel stuk blijer dat we TRoS hebben gekregen.

Chris23

Avatar

Over Rey`s ouders gesproken; waarom heeft ze nooit aan Unkar Plutt gevraagd wie dat waren? (Ze heeft nog herinneringen dat ze door hen bij hem achter gelaten is toch?)

NieuwsFilm