Celebrity

De speciale manier waarop Joaquin Phoenix zijn SAG award 'viert'

De acteur deed héél iets anders dan de rest!

door FilmTotaal om 17:14 in Celebrity
Joaquin Phoenix wint de ene na de andere grote prijs voor zijn glansrol in Joker. Hierin speelt de acteur de hoofdrol van Arthur Fleck/Joker. Zo heeft hij al de Golden Globe gewonnen en lijkt hij de meeste kans te maken op de Oscar. Afgelopen weekend was het weer raak, toen Phoenix de Saw Award for Best Actor won. Toch 'vierde' hij dit op een merkwaardige manier.

Andere grote Hollywood-sterren gingen naar after-parties en andere feestjes, maar nadat Phoenix zijn prijs in ontvangst had genomen, ging hij meteen naar een groot Los Angeles slachthuis. Nog gekleed in zijn tuxedo werd de acteur gevraagd waarom hij daar aanwezig was: ''Veel mensen weten niet hoe dramatisch het eraan toe gaat in de slachthuizen. Dieren worden verschrikkelijk behandeld, gemarteld en vermoord. Ik weet wat zich afspeelt in deze slachterijen en ik wil dit aan het licht brengen''.

Milieubewust
De Joker-acteur staat al een tijd bekend als iemand die zich inzet voor het milieu, dierenrechten en het welzijn van de planeet: ''Het is mijn morele plicht om een steentje bij te dragen. We hebben allemaal geleerd dat dieren vrolijk op een boerderij worden grootgebracht en kunnen leven, maar dat is een groot leugen. Het wordt tijd dat mensen achter de waarheid komen''.

''Langzaam maar zeker zijn dingen positief aan het veranderen en de groep mensen die hier elke week weer staat wordt groter en groter. Iedereen die weet hoe het er echt aan toe gaat zou moeten helpen. Daarom ben ik nu hier en niet ergens anders. Ik wil ook iets teruggeven''.

NieuwsFilm

meest populair