Algemeen

'Monty Python'-legende Terry Jones overleden

Zijn familie en collega's brengen hem een laatste groep.

door Wouter Drummen om 23:03 in Algemeen
Terry Jones, een van de leden van de Monty Python groep, is op 77-jarige leeftijd overleden. De acteur, die door zijn collega's 'the complete Renaissance comedian' werd genoemd, is gestorven na een lang gevecht tegen een zeldzame vorm van dementie.

Zijn vrouw, Anna Soderstrom, en zijn kinderen, Bill, Sally en Siri lieten zich uit over Terry's dood: ''We zijn een aardige, warme, creatieve en liefdevolle man verloren. Hij was uniek, intelligent en extreem grappig. Zijn humor deelde hij altijd en de afgelopen zes decennia maakte hij miljoenen mensen aan het lachen''.

De groep
Andere leden van de Monty Python groep, Michael Palin, Eric Idle en John Cleese, brachten een laaste groet aan hun collega: ''Voor iedereen die hem kende, is dit heel droevig nieuws. Als je hem niet kende, zal je altijd blijven lachen om alle grappige momenten die hij ons gegeven heeft. Hij was niet alleen één van de grappigste schrijvers en acteurs van zijn generatie, maar ook regisseur, presentator, geschiedkundige, auteur van kinderboeken en heel warm gezelschap''.

Buiten zijn acteerwerk heeft Jones ook meerdere films gemaakt, zoals de klassiekers Life of Brian en The Meaning of Life en de recentere Absolutely Anything.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

John Wayne

Avatar

Misschien niet het meest bekende lid van Monty Python, maar wel een onmisbaar lid. Een groot komiek. De uitreiking van de Bafta in 2016 was hartverscheurend (zoals ook te zien is in bovenstaand filmpje).

Swampman

Avatar

RIP. Nu zijn ze nog 4 man sterk, maar gelukkig staat hun oevre nog als een huis. Jones' hoogtepunt was waarschijnlijk toch wel het superieure "Life of Brian".

Sunspot

Avatar

RIP

Ken MOnthy Pyton door mijn vader, als jong kind, vaak gezien, later begreep ik het meer :D.

En was ook leuke host van programma's, die uitstraling van hem ook

Spider-fan

Avatar

Ik heb van de zes leden van Monty Python altijd het minst duidelijk voor me wie Jones is. Hij valt me op één of andere manier altijd het minst op - al zal ik bij sommige sketches waarschijnlijk 'oja, hij!' roepen.
Ik weet echter wel dat hij mee schreef aan het script van Labyrinth van Jim Henson, dat eigenlijk weinig anders is dan Alice in Wonderland met een doolhof. De absurde Python- achtige humor en dialogen daarin zijn duidelijk merkbaar.

RIP.

Sunspot

Avatar

^

Terry Jones heeft veel geschreven, geregisseerd! Zag het bij JohnCleese, mijn favo, zei dat al vaker.

Vond als kind Fawlty Tower maar lomp, begreep niet waarom hij die videobanden had gehaald, was meer van VAn Damme bijv.

Maar echt liefhebber geworden ervan :D

Xenolicker

Avatar

Niet grappig, Terry...

NieuwsFilm

meest populair