'Monty Python'-legende Terry Jones overleden

'Monty Python'-legende Terry Jones overleden

Zijn familie en collega's brengen hem een laatste groep.

Terry Jones, een van de leden van de Monty Python groep, is op 77-jarige leeftijd overleden. De acteur, die door zijn collega's 'the complete Renaissance comedian' werd genoemd, is gestorven na een lang gevecht tegen een zeldzame vorm van dementie.

Zijn vrouw, Anna Soderstrom, en zijn kinderen, Bill, Sally en Siri lieten zich uit over Terry's dood: ''We zijn een aardige, warme, creatieve en liefdevolle man verloren. Hij was uniek, intelligent en extreem grappig. Zijn humor deelde hij altijd en de afgelopen zes decennia maakte hij miljoenen mensen aan het lachen''.

De groep
Andere leden van de Monty Python groep, Michael Palin, Eric Idle en John Cleese, brachten een laaste groet aan hun collega: ''Voor iedereen die hem kende, is dit heel droevig nieuws. Als je hem niet kende, zal je altijd blijven lachen om alle grappige momenten die hij ons gegeven heeft. Hij was niet alleen één van de grappigste schrijvers en acteurs van zijn generatie, maar ook regisseur, presentator, geschiedkundige, auteur van kinderboeken en heel warm gezelschap''.

Buiten zijn acteerwerk heeft Jones ook meerdere films gemaakt, zoals de klassiekers Life of Brian en The Meaning of Life en de recentere Absolutely Anything.NieuwsFilm

meest populair