Quentin Tarantino over oorlog met 'Avengers' en 'Star Wars'

Na Martin Scorsese twijfelt ook Quentin Tarantino aan Disney-aanpak.

Verleden jaar wist Martin Scorsese niet alleen het nieuws te halen met zijn film The Irishman. Hij uitte ook flinke kritiek op de Marvel-films van Walt Disney, die hij "geen cinema" noemde. In het kort is hij niet blij dat de meeste bioscoopschermen worden gebruikt om dergelijke films te vertonen, waardoor steeds vaker kleinere films geen ruimte krijgen. Nu heeft ook Quentin Tarantino hier iets over te zeggen.

Tarantino sprak met Deadline en zei iets opvallends op de opmerking van Deadline dat ondanks alle vervolgen, remakes en tentpoles er veel originele films zijn verschenen. "Je zegt, 'ondanks de vervolgfilms, Avengers: Endgame en dat soort films'... Ik denk eigenlijk dat er vorig jaar een oorlog voor films plaatsvond," aldus Tarantino.

Wereldheerschappij
QT gaf vervolgens aan dat hij denkt dat de grote films als "die van Marvel Comics, de Star Wars-films, Godzilla en James Bond" nog nooit een beter jaar hebben gehad dan vorig jaar. "Het zou het jaar zijn geweest dat hun wereldheerschappij compleet zou zijn," aldus de regisseur die toch denkt dat dit niet zo is. "Er kwamen veel originele films uit en deze eisten dat ze gezien moesten worden, in de theaters. Het werd een heel, heel sterk jaar."

"Om iets als Avengers: Endgame te bestrijden, die alle aandacht een maand voor en na de release opeiste... Ze probeerden dat ook te doen met de laatste Star Wars en ik denk niet dat het voldoende werkte, maar je kon niet op het vliegtuig stappen zonder alle reclame tegen te komen. Zelfs de safety commercial had een Star Wars-scene," liet Tarantino nog weten over de blockbusters.

NieuwsFilm

meest populair