Algemeen

Quentin Tarantino over oorlog met 'Avengers' en 'Star Wars'

Na Martin Scorsese twijfelt ook Quentin Tarantino aan Disney-aanpak.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Verleden jaar wist Martin Scorsese niet alleen het nieuws te halen met zijn film The Irishman. Hij uitte ook flinke kritiek op de Marvel-films van Walt Disney, die hij "geen cinema" noemde. In het kort is hij niet blij dat de meeste bioscoopschermen worden gebruikt om dergelijke films te vertonen, waardoor steeds vaker kleinere films geen ruimte krijgen. Nu heeft ook Quentin Tarantino hier iets over te zeggen.

Tarantino sprak met Deadline en zei iets opvallends op de opmerking van Deadline dat ondanks alle vervolgen, remakes en tentpoles er veel originele films zijn verschenen. "Je zegt, 'ondanks de vervolgfilms, Avengers: Endgame en dat soort films'... Ik denk eigenlijk dat er vorig jaar een oorlog voor films plaatsvond," aldus Tarantino.

Wereldheerschappij
QT gaf vervolgens aan dat hij denkt dat de grote films als "die van Marvel Comics, de Star Wars-films, Godzilla en James Bond" nog nooit een beter jaar hebben gehad dan vorig jaar. "Het zou het jaar zijn geweest dat hun wereldheerschappij compleet zou zijn," aldus de regisseur die toch denkt dat dit niet zo is. "Er kwamen veel originele films uit en deze eisten dat ze gezien moesten worden, in de theaters. Het werd een heel, heel sterk jaar."

"Om iets als Avengers: Endgame te bestrijden, die alle aandacht een maand voor en na de release opeiste... Ze probeerden dat ook te doen met de laatste Star Wars en ik denk niet dat het voldoende werkte, maar je kon niet op het vliegtuig stappen zonder alle reclame tegen te komen. Zelfs de safety commercial had een Star Wars-scene," liet Tarantino nog weten over de blockbusters.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jordicraft

Avatar

Concept art van Episode IX Duel of the Fates, van het script door Colin Trevorrow. Confirmed door hem op twitter.

Concept Art IX

Sunspot

Avatar

Dus Tarantino is ook niet blij met hoe het er nu aan toe gaat.

Mag idd wel wat meer komen. Bloodshot in superheldengenre bijv. hoop dat het iets anders is.

Fox was zo leuk bezig, tot Apocalyps.

Er is nog zoveel leuks te maken, als studio's nou even niet naar het MCU kijken wat het genre betreft.

Laat ze ook meer in goeie oorlogfilms, scifi investeren, niet altijd dezelfde scifi.

En kap een keer met die standaard aanval legers in scifi, is altijd hetzelfde, kan zoveel beter allemaal.

Misschien eens wat minder veilig, waarom moet alles zo simpel zijn, gewoon een goed verhaal en alles kan anders.

Misschien niet iedereen willen aanspreken en durven richten op specifieke groepen Smiley face

Aeon

Avatar

Laten we even duidelijk stellen dat Disney die op dit moment de eigenaar is van de hele Marvel stand kraamde boel dusdanig goed naar de kloten helpt door er kinderfilmpjes van te willen maken.
Blijkbaar dacht Disney toen ze via via Marvel in handen kregen cartoons zijn cartoons en cartoons zijn voor kindertjes fout dus. Ik moet voor de jongere generatie misschien even een referentie maken naar Rick and Morty maar dat snappen jullie het wel geen kinderwerk.zo is of zo was het ook met Marvel het zijn verhalen met goede diepgang goede karakters en als je er tenminste the guts voor hebt best wel wat seks en geweld. Daar komt bij dat ik nog nooit zo een stelletje centen knijpers heb gezien als die eikels van Disney we hadden bijvoorbeeld een fatsoenlijke nieuwe x-men film kunnen hebben en en fatsoenlijke nieuwe red skull maar ze willen gewoon niet betalen.in mijn opinie zijn sommige acteurs wel over betaald ja ben blij met je baan Maar als je een contract hebt getekend met die mensen gaan dan niet halverwege de boel open liggen te breken en dat doet Disney wel. In welk geval ik ook zou zeggen zoek het even lekker uit.vervolgens komen we wederom bij meneer Tarantino nu die zich in het rijtje schaart van scorsese laten we het even hebben over en ik ga nu De knuppel in het hoenderhok gooien meneer tarantino's fameuze snuff film.inderdaad ja dit was een origineel werk van zijn hand en ik vond er geen bal aan . De enige goede verhaallijn die erin zat was die van Bruce Willis die het een en ander nog lichtelijk aan elkaar Bond.
en natuurlijk Samuel l Jackson die een goede Performance weg af maar de hele intrige van het karakter van Samuel l Jackson was gebaseerd op dezelfde vraag die wij tegenkomen in Rick and Morty. What's in the fucking Box. Oftewel Wat heeft de kat gezien.dat was het meest intrigerende aan die hele film en dat wordt wel gezien als meneer tarantino's zijn originele meesterwerk.de andere veelbesproken film van zijn hand die heel goed was inglorious Bastards bijvoorbeeld is een fucking remake inglourious Basterds was fantastisch beter als het origineel maar wel een remake.
Dus zit dan niet te zeiken over die Marvel films als jij denkt dat je het beter kunt stel ik voor om naar Disney te stappen en te zeggen hè Ik kan dit beter Ik pak dat fucking hoogeloontje van jullie nou ja hoogeloontje ik zou het er graag voor doen hoor en ik maak die film van jullie voor 18 plus en volwassenen met het originele materiaal van Marvel en niet kindvriendelijk zodat Disney ook eens een keer volwassen moet worden en uit die constante half wereld van ze moet komen.
Het is voor kinderen Het is voor tieners maar het is wel volwassen materiaal hoe stom willen ze ons houden en wat een belediging is het om materiaal wat voor volwassenen geschreven is zo ontiegelijk veel dommer te maken.
Enya arthouse films krijgen minder plek correct maakt ze dan interessanter want de plaatsen zijn er nog wel Dat weet ik Ik kijk ook veel films met tilda swinton en die films komen er gewoon doorheen. Hoeveel van jullie hebben Sokaya gezien.interessant origineel verhaal want er liep toevallig niemand mee in afgesneden oor rond te poolen in een hoop bloed.dus al met al ,Tarantino doe het dan lekker zelf Ik heb gehoord dat ze nog een regisseur zoeken voor Doctor Strange multiverse Of Madness

McGraig

Avatar

Aeon. Bedankt. Als ik vannacht niet kan slapen ga ik het zeker lezen.

centr1no

Avatar

Het is niet zo dat mensen bijv. één keer per maand verplicht naar een film moeten en dan maar naar de film gaan die in de grootste zaal draait of waarvan ze de meeste reclame hebben gezien. En de ene 'originele' film is de andere niet. Een film moet in de bioscoop toegevoegde waarde hebben omdat anders mensen hem lekker thuis kijken.
Waarom denkt Tarantino dat een 'originele' of 'cinema' film de strijd aan moet gaan met een Avengers: End Game? Het zijn totaal verschillende films en trekken een ander publiek.

Natuurlijk is het niet het publiek dat bepaalt welke films er in de bioscoop (of in welke zaal ze) draaien. De studio's dwingen de bioscopen een film in de grootste zalen te draaien. De 'kleinere' films komen daardoor automatisch in de kleinere zalen waardoor de toegevoegde waarde nog minder wordt.
Beschikbaarheid speelt natuurlijk een grote rol. Maar moet een kleine, originele film bij release in net zoveel zalen draaien als bijv. Endgame, waar gegarandeerd duizenden mensen op af komen?
Moeten bioscopen een film als Once Apon a Time in Hollywood 6 weken in roulatie houden terwijl er na de eerste twee weken nog maar 3 bezoekers per vertoning komen?

Deze over het paard getilde filmmakers met hun cinema en originele films moeten eens in de gaten gaan krijgen dat de films die zij maken nooit vergelijkbaar zullen zijn met een popcorn/pretparkfilm als Endgame en ze moeten eindelijk eens keihard durven zeggen dat Disney de bioscopen kapot maakt.
Dat eerste zijn ze blijkbaar te dom voor en dat tweede zullen ze nooit doen omdat ze dan hun eigen carrière kapot maken.

Sunspot

Avatar

^

Dat zeker, maar er draaien genoeg films altijd al, die je net zo goed thuis kan kijken, dat vind ik al jaren.

Hoewel het sinds Netflix en al die topseries zoals Westworld wel meer is geworden, denk dat we verwend zijn geworden ook.

Dat er gewoon niet genoeg goeie, aparte, grote films draaien.Veel te weinig goeie scifi vooral, oorlogsfilms, ander soort superheldenfilms. Echte gangsterfilms, laatst eindelijk weer. WEet dat het aan de vraag ligt, maar wordt het wel is geprobeerd, zie The Irishman, niet eens durven om het overal in de bios uit te brengen, alleen maar dankzij Netflix gemaakt zowat.

Die vind je meer in series, vooral de laatste jaren.

En docu's! Zijn vaak interessanter dan films wat bepaalde onderwerpen betreft, fan van ook.

Maar goed, mis gewoon keuze, kost veel geld en zo, maar de bios kan het beter wel doen, vooral gezien Netflix etc.

Leuke bioscoop locaties, wat ik zeer belangrijk vind, goed sfeertje, top personeel met een smile en dan goeie keuze aan films!

Desnoods herhalen ze leuke films van de jaren '90 en zo, als kan remastered, waarom niet. Even oude films weer in bios checken. Maar goed, dat is niet zo makkleijke

NieuwsFilm