Colin Trevorrow over zijn geschrapte 'Star Wars: Episode IX'

Colin Trevorrow over zijn geschrapte 'Star Wars: Episode IX'

De niet gemaakte negende Star Wars-film.

Afgelopen weken verschenen er flink wat details over de Star Wars: Episode IX-film die Disney besloot niet te maken. Regisseur Colin Trevorrow stond klaar om deze op te nemen, maar Disney besloot niet met het plan door te gaan en te kiezen voor een nieuwe samenwerking met J.J. Abrams.

De afgelopen dagen verschenen tientallen ontwerpen online die waren gemaakt voor Trevorrows Star Wars-film. Deze onthulden onder meer de terugkeer van Darth Vader, een nieuw lichtzwaard voor Rey (Daisy Ridley), een nieuw masker voor Kylo Ren (Adam Driver) en de Sith master Tor Valum; ideeën die uiteindelijk niet werden gebruikt. Hieronder de reactie van Trevorrow op de gelekte beelden.

Star Wars: Duel of the Fates
Trevorrow bevestigt dat zijn film Star Wars: Duel of the Fates zou gaan heten en dat hij niet van plan was om R2-D2 te doden. De concept-art zouden hierop wijzen. De titel verwijst naar een nummer van John Williams die speelt tijdens een scène met een gevecht tussen Obi-Wan Kenobi en Qui Gon Jinn met Darth Maul in Star Wars: The Phantom Menace uit 1999.


Uiteindelijk verscheen Abrams' Star Wars: The Rise of Skywalker en net als de eerdere twee delen in de vervolgtrilogie was niet iedereen blij met de keuzes. De film wordt veelal een fanpleaser genoemd. Dit is voor sommigen positief, voor andere weer een tegenvaller.

NieuwsFilm

meest populair