Algemeen

Jim Carrey staat open voor 'The Mask 2'

Carrey heeft als enige voorwaarde dat er een regisseur met een sterke visie bij de film wordt betrokken.

door Zilko Tarici om 14:16 in Algemeen
De jaren '90 waren niet bepaald de beste periode voor films gebaseerd op stripboeken, maar er zijn uitzonderingen. In 1994 speelde Jim Carrey een van de meest memorabele rollen uit zijn loopbaan in The Mask, een losse verfilming van de Dark Horse-stripreeks.

The Mask werd indertijd zeer goed ontvangen door zowel het publiek als de critici, en bezorgde Carrey tevens zijn eerste Golden Globe-nominatie. Ondanks dit succes en een aanbod van 10 miljoen dollar, weigerde de acteur terug te keren voor een tweede film over Stanley Ipkiss. Tijdens een recent interview met Comicbook.com heeft hij echter laten blijken nu wel oren te hebben naar een sequel. Hij zei er het volgende over:

"Ik denk nooit zo na over sequels. Een vervolg op Sonic lijkt me logisch omdat het personage Dr. Eggman zich niet volledig heeft ontwikkeld. Een vervolg op The Mask hangt volledig af van de regisseur. Ik wil de film niet maken om hem maar te maken. Een visionaire filmmaker zou me echter over de streep halen."

Carrey's nieuwste film Sonic the Hedgehog draait vanaf 13 februari a.s. in de Nederlandse bioscopen.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Geef mij maar Ace Ventura 3. Ale, 4, maar de laatste negeer ik liever.

ridjieddo

Avatar

Een visionaire regisseur voor een sequel op The Mask? Laat me niet lachen. Dan kijk ik The Mask wel

Renegade

Avatar

Lijkt me leuk en inderdaad Ace Ventura 3.

Abe141821358

Avatar

Mask 3 dus...deel 2 is er al sinds 2005 en heet 'Son of the Mask'

Artificialis

Avatar

Het had al veel eerder moeten gebeuren. Jim Carrey is met 58 zeker nog niet te oud voor de rol. In de trailer van Sonic is te zien dat hij nog steeds de excentrieke, energieke en jeugdige performance neer kan zetten uit de jaren 90. Maar het moet niet veel langer gaan duren. Een bejaarde Mask gaat niet meer werken.

Frietgezicht

Avatar

Als dat karakter nog steeds bij Diaz is zou ik het masker over haar hoofd zetten om nog een beetje opgewonden te kunnen raken.

HK_84

Avatar

The Mask, geweldige film! Misschien een doldwaze komedie, maar voelt tegelijk toch heel 'episch' aan, met name de muziek is erg sterk.

BenjaminC

Avatar

Geweldig dit nieuws. Alleen als Carrey het doet is het tof met dat groene masker en zijn cartooneske moves. Stiekem al lang op aan het wachten

Jeroen Pasman

Avatar

Er wordt in het artikel eigenlijk helemaal geen aandacht besteed aan het feit dat er wel degelijk al een (mislukte) sequel is

Sand

Avatar

my name is Cuban Pete, and i'm the king of the rumba beat.. haha zalig , goeie tijd

NieuwsFilm

meest populair