Celebrity

Jim Carrey stopt met schilderen en Donald Trump 'afzeiken'

"Grotendeels dan."

door FilmTotaal om 12:34 in Celebrity
Het is niet bepaald een geheim dat Sonic the Hedgehog-acteur Jim Carrey een hekel heeft aan de huidige, Amerikaanse president Donald Trump. De Canadese komiek vindt het verre van grappig hoe de Verenigde Staten stukje bij stukje afbrokkelt. Hij hoopt dan ook dat Trump niet weer vier jaar in het Witte Huis zal zitten. Om dat te voorkomen bekritiseerde Carrey de president via zijn Twitter-account, waarop hij vele, kleurrijke schilderijen plaatste.

Deze maakte de 58-jarige Carrey helemaal zelf en jaagde hem nog weleens in de problemen. Maar als we een recent interview met IndieWire mogen geloven is de komiek helemaal klaar met zijn politieke uitingen jegens Trump. Dit jaar wil Carrey het anders aanpakken: "Ik heb dat niet met me meegenomen naar 2020. Het is weg. Grotendeels dan."

Boodschap
De reden is erg simpel: de Mask-acteur heeft gewoon niets meer te melden. "Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen," gaat Carrey verder. "Ik heb mijn mening geuit, mensen gewaarschuwd. En dat is genoeg. Ze weten nu wel hoe ik me voel. Dus ik zal in november stemmen en dat is het dan. Als alles over de schreef gaat dan kom ik ze tegemoet. Maar ik zal geen enkel moment van mijn tijd meer spenderen aan een narcistische president... Hoe heet ie ook alweer?"

Aandacht
Carrey maakte zijn karikaturen sinds eind 2017. Toen hij een jaar bezig was wist hij dat het niet makkelijk zou zijn om Trump te raken. Want: "[De schilderijen] zijn ongetwijfeld beledigend en maken hem kwaad. Maar tegelijkertijd hebben we te maken met een narcist, dus het is niet altijd een rechte weg. Je kan hem iets aandoen dat ontzettend afschuwelijk is, maar omdat hij dan veel aandacht krijgt vindt hij dat afschuwelijke oké."

NieuwsFilm

meest populair