Hillary Clinton niet tevreden over gebrek aan Oscarnominaties voor regisseuses

Hillary Clinton niet tevreden over gebrek aan Oscarnominaties voor regisseuses

De voormalige First Lady laat zich er in een recent interview over uit.

De Oscars van dit jaar liggen weer eens onder vuur en m.n. omdat geen enkele regisseuse werd genomineerd voor de categorie Best Director. Hier is lang niet iedereen het mee eens. Ook Hillary Clinton, de voormalige First Lady en minister van Buitenlandse Zaken, is misnoegd over het feit dat geen enkele vrouw kans maakt op het felbegeerde gouden beeldje.

Clinton was namelijk aanwezig in Sundance, om daar haar docureeks Hillary te promoten. Hierin wordt ingezoomd op haar politieke loopbaan en haar gooi naar het Amerikaanse presidentschap. Zij liet zich hier echter eveneens over de Oscarnominaties uit: ''Ik vind het altijd fascinerend om te zien wie er wel en niet genomineerd wordt. Ik heb net zelf samengewerkt met een vrouwelijke regisseur en het was geweldig. Ik ben dan ook erg teleurgesteld dat er geen vrouwen genomineerd zijn en dat terwijl sommigen toch echt schitterend werk hebben geleverd''.

Rechtvaardig?
De regisseuse van Hillary, Nanette Burnstein, was iets minder kritisch: ''Ik had wel verwacht dat Greta Gerwig's Little Women genomineerd zou worden. Maar ik heb ook een paar andere films gezien, zoals Taika Waititi's Jojo Rabbit en Noah Baumbach's Marriage Story. Van beide films heb ik gigantisch genoten en zij verdienen alle aandacht. Er is een aantal ongelooflijk creative, menselijke en originele films bij''.

NieuwsFilm

meest populair