Algemeen

Hillary Clinton niet tevreden over gebrek aan Oscarnominaties voor regisseuses

De voormalige First Lady laat zich er in een recent interview over uit.

door Wouter Drummen om 13:10 in Algemeen
De Oscars van dit jaar liggen weer eens onder vuur en m.n. omdat geen enkele regisseuse werd genomineerd voor de categorie Best Director. Hier is lang niet iedereen het mee eens. Ook Hillary Clinton, de voormalige First Lady en minister van Buitenlandse Zaken, is misnoegd over het feit dat geen enkele vrouw kans maakt op het felbegeerde gouden beeldje.

Clinton was namelijk aanwezig in Sundance, om daar haar docureeks Hillary te promoten. Hierin wordt ingezoomd op haar politieke loopbaan en haar gooi naar het Amerikaanse presidentschap. Zij liet zich hier echter eveneens over de Oscarnominaties uit: ''Ik vind het altijd fascinerend om te zien wie er wel en niet genomineerd wordt. Ik heb net zelf samengewerkt met een vrouwelijke regisseur en het was geweldig. Ik ben dan ook erg teleurgesteld dat er geen vrouwen genomineerd zijn en dat terwijl sommigen toch echt schitterend werk hebben geleverd''.

Rechtvaardig?
De regisseuse van Hillary, Nanette Burnstein, was iets minder kritisch: ''Ik had wel verwacht dat Greta Gerwig's Little Women genomineerd zou worden. Maar ik heb ook een paar andere films gezien, zoals Taika Waititi's Jojo Rabbit en Noah Baumbach's Marriage Story. Van beide films heb ik gigantisch genoten en zij verdienen alle aandacht. Er is een aantal ongelooflijk creative, menselijke en originele films bij''.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Als ze niet genomineerd zijn, komt dat omdat de mannen beter werk hebben afgeleverd. Het gaat niet om de beste vrouwelijke regisseur. Het gaat om de beste regisseur.

ik neem aan dat je als vrouw ook om je talent genomineerd wil zijn, en niet om je tieten.

Oscars hebben niks met gelijkheid te maken. Het is een competitie om de beste.

Dat het voor een vrouw moeilijker is om aan de bak te komen als regisseur is een ander issue dat je bij de bron aan moet pakken. Maar het nomineren van een film met vrouwelijke regisseur omdat "de regisseur vrouwelijk is en we meer vrouwen in de lijst moeten hebben", is bulllshit.

GreenHornet

Avatar

Ik Ben tegen diversity je moet de beste nomineren het maakt niet uit of je man of vrouw bent

Moviemagic

Avatar

Waarom niet doen zoals met andere klasses? Je hebt beste acteur en een klasse met beste actrice. Waarom dan ook niet maar een beste mannelijke regisseur en beste vrouwelijke regisseuse. Als ze dit helpt beter te slapen. Volgend jaar ook nog een prijsje voor de transgender regisseur en de 'non gender' regiepersoon. Graag ook nog een klasse waarin elke kleur mens (Aziatisch, Negroïde, Blank, etc) aan de beurt komt.

Mav Damian

Avatar

Ik ben dan ook erg teleurgesteld dat er geen vrouwen genomineerd zijn en dat terwijl sommigen toch echt schitterend werk hebben geleverd
Zeker en vast, maar dat geldt voor elke regisseur die niet genomineerd is en die geweldig werk heeft afgeleverd.
Ik snap wel bij de vrouwelijke kant dat ze beu of jammer vinden dat er voor de zoveelste keer weeral een man genomineerd wordt, maar zoals er al gezegd werdt het gaat hier om ter beste. Dan speelt diversiteit hier geen rol in.

Frietgezicht

Avatar

Aldus de vrouw wiens naam synoniem staat voor corruptie en oorlog.

Nu opeens feministisch gelul maar toen Monica Lewinsky slachtoffer werd van het machtsmisbruik van haar man deed ze mee aan het kapot maken van Lewinsky.

Ze werd de meest vernederde persoon ter wereld, publiekelijk aan de schandpaal genageld en stortte daarom mentaal in, overwoog zelfmoord en vluchtte naar Engeland.

Dat was de tijd ‘voor’ metoo waar heel Amerika dit accepteerde. waar de jonge stagiair van 22 (die niet eens een normale baas had maar de machtigste man van de wereld als baas!!) de zondebok werd van heel Amerika(ondanks dat Clinton eerst ontkende!)

Laat die Amerikanen daar eens over vragen als ze lef hebben. Ze doen alsof het nooit gebeurd is.
En deze vrouw gaat nu praten over te weinig vrouwelijke regisseurs?

horizon

Avatar

Beter regisseren.

LesserMagic

Avatar

Hillary Clinton vindt... oke, laat maar.

Mothercopper

Avatar

Who gives a rats ass. Geen nominatie betekent dat het werk van onvoldoende niveau was.

Frietgedicht

Avatar

Hillary Clinton belongs in jail. Dat dat niet zo is zegt veel over Amerika.....

Raziel82

Avatar

Ricky had hier nog een goede grap over. Smiley face

Valt mij overigens tegen hoe onvertegenwoordigd de lgbtqx-community was tijdens de uitreiking. What's next? Kindregisseurs?

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Duh... Zou misschien ook kunnen omdat er gewoon minder vrouwelijke regisseurs zijn, daar al over nagedacht? Al die sectoren waar ze het hebben over een mannenwereld, zou het niet zowaar kunnen dat vrouwen minder interesse tonen om in die wereld binnen te geraken? In plaats van altijd te zeuren dat vrouwen minder kansen krijgen of door mannen worden buitengehouden, misschien eerst een uitzoeken hoeveel vrouwen daadwerkelijk interesse hebben om die jobs te doen?

Frietgezicht

Avatar

^. We hebben met Zap toch iemand gevonden die serieus ingaat op wat Hillary te zeggen heeft Smiley face ‘Roll
eyes’
Nu nog wachten op coola of sunspot

Heeee Gedicht Smiley face

Sunspot

Avatar

Quote Ik heb net zelf samengewerkt met een vrouwelijke regisseur en het was geweldig. Ik ben dan ook erg teleurgesteld dat er geen vrouwen genomineerd zijn en dat terwijl sommigen toch echt schitterend werk hebben geleverd''.

WAt moet je hiermee, doe even normaal joh.

Pfff, word hier zo moe van.

Geef het gewoon tijd, met zoveel dingen, waarom moet alles opeens NU. Is juist niet goed, ga je mensen voortrekken die het misschien juist niet verdienen, net als met quota...

Sunspot

Avatar

@ZaphodBeebleBrox

Is ook zo, vrouwen willen dat veelal niet juist, meer parttime, voorkids zorgen, wat juist mooi is!

Laat vrouwen er voor de kids zijn, er bij werken deels. Wat is daar mis mee.

Is juist mooi. Zo ken ik het ook, niet beide ouders hoeven FT te werken, waarom zou dat moeten.

Vrouwen zijn gewoon zorgzamer, laat ze dat dan ook doen.

Altijd dat gedram overal. Vrouwen en mannen zijn niet hetzlefde, kom op man, wat is daar mis mee, dat is juist het mooie in het leven, dat verschil.

Vrouwen zijn zowat overal zorgzamer, zorgen voor offspring, zowat overal. Laat de natuur ook een beetje zijn werk doen graag. Smiley face.

Civilian Supreme

Avatar

Doet mij wederom denken aan Black Panther, waar elke bekende uit de zwarte gemeenschap wat positiefs meende te moeten zeggen over die film.
Slappe worsten maatschappij waar we in zitten.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik geloof inderdaad dat het geslacht hier niet zo terzake doet !
Het gaat inderdaad om de beste regisseur. Of dat een een man of een vrouw is is vers 2.
Je gaat iemand nomineren omdat diegene goed werk heeft afgeleverd, het nomineren van meer vrouwen moet dus niet een soort doel op zich zijn

NieuwsFilm

meest populair