Celebrity

'Afschuwelijke' tweet over Kobe Bryant zorgt voor veel woede richting Evan Rachel Wood (Westworld)

De actrice haalde uit naar de pas overleden superster.

door FilmTotaal om 08:32 in Celebrity
De basketballegende Kobe Bryant overleed een paar dagen geleden in een tragisch helikopterongeluk. Wat het allemaal nog erger maakt is dat er nog 8 andere passagiers aanwezig waren, waaronder ook meerdere kinderen. Iedereen kwam om het leven, eveneens Bryant's 13 jarige dochter. Over de hele wereld rouwen mensen om de dood van Bryant, maar Evan Rachel Wood haalde hard naar hem uit, iets wat haar niet in dank wordt afgenomen.

Zo postte de actrice, voornamelijk bekend van de HBO-serie Westworld, het volgende op haar twitter-pagina in een inmiddels verwijderd bericht: ''Wat is gebeurd is zeer tragisch. Ik ben diep bedroefd voor de familie van Kobe. Hij was een sportheld. Hij was ook een verkrachter. En al deze waarheden kunnen tegelijkertijd bestaan''.

Jaren geleden
Daarmee verwees ze naar het turbulente verleden van Bryant, die in de zomer van 2003 werd gearresteerd nadat een 19-jarige hotelmedewerkster van het 'The Lodge and Spa at Cordillera' een klacht had ingediend voor ongewenste seksuele intimiteiten. Ruim een jaar later, in september 2004, werd de aanklacht weer ingetrokken nadat de NBA-ster een 'onderling akkoord' met de hotelmedewerkster had gesloten. Bryant bood ook publiekelijk zijn excuses aan.

Walgelijk
Binnen de kortste keren kwam er een stroom van verontwaardigde reacties op gang. Zelfs volgers en fans van de actrice zelf reageerden ontzet en spraken schande van de walgelijke en verachtelijke tweet. Zo schreven mensen berichten op haar muur als: ''Ik ben een grote fan van je, maar nu is het echt niet het juiste moment om zoiets afschuwelijks te zeggen''. Een ander zei weer: ''Een familie is aan het rouwen. Een vrouw verloor haar man en dochter. Kinderen verloren hun vader en zus. Als je niets fatsoenlijks hebt te vertellen, hou je dan maar stil''.

Ook kwam dit bericht langs: ''Dit zegt veel meer over wat een haatdragende en ongevoelige persoon jij bent dan dat het ooit wat over Kobe zou kunnen zeggen. Ik hoop dat als er ooit iets met jou gebeurt dan niemand 'vuile was' van je heeft om die enkele uren na je tragische dood te verspreiden. Compleet smakeloos en stijlloos. Ook andere mensen kwamen om bij dit ongeval, niet alleen hij. Toon respect voor hun familie en vrienden''.

NieuwsFilm

meest populair