Meer details Guillermo del Toro's veelbelovende film 'Nightmare Alley'

De opnames van de nieuwste film van de Oscar-winnende regisseur zijn begonnen.

Fox Searchlight Pictures heeft vandaag aangekondigd dat de opnames van Guillermo del Toro's nieuwste film Nightmare Alley vandaag zijn begonnen in de Canadese stad Toronto.

Del Toro zei daarnaast het volgende over de start van de opnames:

"Ik put ontzettend veel inspiratie uit de briljante cast van deze film. Kim Morgan en ik hebben met veel passie geprobeerd om de duistere, ruwe wereld van William Gresham naar het witte doek te brengen. We worden vergezeld door een fantastische groep artiesten en techneuten om dit verhaal tot leven te brengen."

Het script van Nightmare Alley werd geschreven door del Toro en Morgan en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Wiliam Lindsay Gresham. Dat boek werd in 1947 al eens verfilmd door Fox. Het verhaal gaat over Stanton Carlisle, een genadeloze oplichter die zijn trucs gebruikt om zich voor te doen als een spirituele goeroe. Hij heeft het met name gemunt op rijkelui en de zwakkeren uit de samenleving.

Een fenomenale cast
Bradley Cooper voert een werkelijk fenomenale cast aan, die verder bestaat uit namen als Cate Blanchett, Toni Collette, Richard Jenkins, Ron Perlman, Willem Dafoe, Rooney Mara, David Strathairn en Holt McCallany.

Naar alle verwachting kunnen we Nightmare Alley eind dit jaar/begin volgend jaar verwachten. Net op tijd voor de Oscars...

NieuwsFilm

meest populair