Joaquin Phoenix haalt tijdens zijn BAFTA-speech uit naar oneerlijke awardshows

Joaquin Phoenix haalt tijdens zijn BAFTA-speech uit naar oneerlijke awardshows

Volgens de Joker-acteur is het hoog tijd voor verandering.

Joaquin Phoenix wist hoge ogen te gooien met zijn rol als Arthur Fleck/Joker in Todd Phillips' Joker. De acteur wint dan ook de ene na de andere grote filmprijs. Afgelopen weekend was het weer raak, toen Phoenix de BAFTA won voor beste acteur, maar i.p.v. het gebruikelijke bedanken, haalde hij uit naar de awardshow.

De BAFTA's liggen onder vuur aangezien geen gekleurde acteurs en actrices kans maken op de prijzen. Ook de Oscar's krijgen het voor hun kiezen. Geen enkele regisseuse is namelijk genomineerd voor Best Director. Phoenix liet zich in zijn speech hierover uit.

Zijn speech
Zo zei Phoenix: ''We zijn verkeerd bezig. Door geen gekleurde acteurs te nomineren lijkt het alsnog ze niet welkom zijn. Zij hebben zoveel bijgedragen, en nog steeds, aan de filmwereld én aan onze industrie, waar wij allemaal van profiteren. Ik heb mooi praten, want ik heb er geen last van. Ik zit natuurlijk in een bevoorrechte positie , maar ik voel me er schuldig door. Ik maak deel uit van het probleem. Het is tijd voor verandering. Ik geloof dat het de taak is van de mensen die zolang van dit systeem geprofiteerd hebben om er ook een einde aan te maken. Laten we daar eens mee beginnen''.

NieuwsFilm

meest populair