Wordt de volgende Star Wars-film geregisseerd door een vrouw?

Wordt de volgende Star Wars-film geregisseerd door een vrouw?

Volgens Kathleen Kennedy hoeven we niet lang meer te wachten.

[/b][b]Kathleen Kennedy werd in 2012 de nieuwe baas van Star Wars. Onder haar zijn heel wat grote films gemaakt. Zo kwam de laatste Star Wars-franchise recentelijk tot zijn einde met The Rise of Skywalker. Echter werd geen van deze films geregisseerd door een vrouw, iets waar binnenkort verandering in komt, althans volgens Kennedy.

Nog niet zo heel lang geleden verscheen The Mandalorian-serie op Disney+, die sterk werd onthaald. Er komt dan ook een tweede seizoen. Hiervan werden wel twee afleveringen door vrouwen geregisseerd, namelijk door Deborah Chow en Bryce Dallas Howard, maar Kennedy zegt nu dus dat we over niet al te lang ook een film kunnen verwachten van een regisseuse.

Kennedy's reactie
Tijdens de BAFTA's liet Kennedy weten dat er in de toekomst zeker een of meerdere Star Wars-films geregisseerd zullen gaan worden door vrouwen: ''We hebben al een handjevol aan fantastische en getalenteerde vrouwen die met ons werken aan Star Wars. Zo gaat Deborah Chow de Obi-Wan serie maken, maar er zal zonder twijfel ook snel een Star Wars-film gemaakt worden door een vrouw, daar ben ik zeker van!''

NieuwsFilm

meest populair