Marvel-schurk Baron Zemo vergast iedereen in uitgelekte scène 'Captain America: Civil War'

Marvel-schurk Baron Zemo vergast iedereen in uitgelekte scène 'Captain America: Civil War'

Zemo is uit op wraak en houdt zich niet in om de daarvoor benodigde attributen te bemachtigen.

Baron Zemo wist - met succes - wraak te nemen op de Avengers door hen tegen elkaar op te zetten in een persoonlijk conflict. The Winter Soldier speelde een cruciale rol in zijn masterplan. In een nieuw verschenen alternatieve scène is te zien hoe Zemo het rode boekje bemachtigt waarmee hij The Winter Soldier weet te beïnvloeden.

Marvel had met Baron Zemo (gespeeld door Daniel Brühl) in Captain America: Civil War (2016) weer een voltreffer op schurkengebied te pakken. Zemo wilde wraak nemen op de Avengers nadat hij - in zijn ogen - door hun toedoen zijn familie was verloren tijdens het gevecht tegen Ultrons leger in Sokovia. Om een wig te drijven tussen de Avengers, had hij een slim plan bedacht.

Grote clash
Zemo framede Bucky Barnes als The Winter Soldier (Sebastian Stan) voor een bomexplosie die het leven kostte aan T'Chaka (John Kani), de koning van Wakanda. Captain America (Chris Evans) bleef trouw aan zijn oude maat, tot grote ergernis van Iron Man (Robert Downey Jr.), die er later ook nog eens achter kwam dat Barnes verantwoordelijk was voor de dood voor zijn ouders. Die spanningen verdeelden de Avengers in twee groepen.

Marteling en gasaanval
In de film verkrijgt Zemo het boekje (een handleiding om de baas te worden over The Winter Soldier) door een voormalig HYDRA-agent te martelen. In deze alternatieve scène weet hij het te bemachtigen bij een veiling op de zwarte markt. Dit op een bijzonder lugubere manier. Deze scène maakt onderdeel uit van de speciale collectie van ongebruikt beeldmateriaal die Marvel heeft meegeleverd op de vorig jaar verschenen Infinity Saga-boxset.

CIVIL WAR - Zemo at the Auction House (Deleted Scene from Infinity Saga Box Set) [1:38] from r/marvelstudios

Brühls Zemo keert terug in The Falcon and The Winter Soldier. Deze serie moet in augustus op Disney+ verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair