Actrice Janeane Garofalo: "Vanwege Edward Norton ging hoofdrol Fight Club aan mij voorbij!"

Actrice Janeane Garofalo: "Vanwege Edward Norton ging hoofdrol Fight Club aan mij voorbij!"

Norton zelf zegt dat dit niet klopt.

David Fincher's Fight Club is een legendarische film. Hierin schitteren o.a. Edward Norton, Brad Pitt en Helena Bonham Carter, maar volgens actrice Janeane Garofalo maakte zij kans op de rol van Carter. Hier stak Norton echter een stokje voor, als we Garofalo moeten geloven.

Zo zei de actrice: ''Ik had een lang gesprek gehad met regisseur David Fincher, die mij het script overhandigde en zei: ''Als je het ziet zitten, is de rol voor jou''. Edward Norton wilde dit echter niet. Hij vond de rol van Maria Singer niet bij mij passen, dus ging het niet door. Ik had begrepen dat Norton de rol aan zijn vriendin, Courtney Love, wilde geven, maar dat Brad Pitt dit weer niet wilde. Uiteindelijk gingen ze dus voor Helena, iets wat in mijn ogen de beste keuze was. Zij deed het fenomenaal goed''. Norton, die recentelijk nog te zien was in Motherless Brooklyn, reageerde hier zelf op.

Onzin
Volgens de 50-jarige acteur is dit allemaal niet waar: ''Het spijt me Janeana als je dat denkt, maar als je hier echt serieus over bent dan heb je het goed mis. David Fincher doet waar hij zin in heeft. Hij kiest alles altijd super nauwkeurig uit en hij heeft het met mij nooit gehad of we je wel of niet zouden moeten casten. Ik heb een keer iets voorgesteld aan David, maar daar was hij het niet mee eens en dan is het meteen einde oefening. Ik was een grote fan van je werk, en nog steeds, dus ik had het geweldig gevonden om met je samen te werken''.

NieuwsFilm

meest populair