Video

Video: bekijk hoe men de Oscar-genomineerde effecten voor 'The Rise Of Skywalker' maakte!

Geen enkele Star Wars-film is natuurlijk compleet zonder een hoop effecten.

door Steven van der Vegt om 07:22 in Video
Een melkwegstelsel ver hier vandaan in de ruimte kan natuurlijk niet tot stand komen zonder een hoop effectenwerk. Het team zal aan het afsluitende deel van de reeks een behoorlijke kluif gehad hebben. Nu kunnen we zien wat voor werk ze moesten verzetten.

Industrial Light & Magic, afgekort ILM, bracht deze week een breakdown uit, die een hoop stappen van het proces laat zien. Hier zie je hoe complex dit werk is, maar ook welke zaken met CGI gedaan werden en welke met practical effects werden opgelost. Want in tegenstelling tot de prequels, maakte men weer veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld animatronics.

Video
Bekijk hieronder de volledige video van ILM. De vraag is nu of de leden van de Academy het werk baanbrekend genoeg vinden om het team een Oscar te geven voor hun werk. Indrukwekkend is het in elk geval wel om te zien hoeveel er bij komt kijken, zelfs tijdens vaak ogenschijnlijk eenvoudige sequenties.


4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

23VDV23

Avatar

Nee dankje. Ik voel me nog steeds diep beledigd door deze film.

Frietgedicht

Avatar

Deze film is genomineerd voor een Oscar???

Guyon2002

Avatar

Het verhaal was misschien niet geweldig, maar het is niet te ontkennen dat de film er weer fantastisch uitzag qua visuals. Props naar de mensen van ILM!

Master Of Films

Avatar

De visual effects van ILM is een van de zeer weinige positieve dingen van The Fallout of Skywalker.

NieuwsFilm