Kijkcijfers uitreiking Oscars dramatisch laag

Kijkcijfers uitreiking Oscars dramatisch laag

Een nieuw historisch dieptepunt.

Vorig jaar deed de Oscaruitreiking zonder presentator het niet verkeerd. Zo was er toen een lichte stijging in de Amerikaanse kijkcijfers waar te nemen. Niet zo heel gek dus dat de Academy deze trend wilde doorzetten, maar dit jaar tuimelde ze naar een nieuw dieptepunt.

De uitzending van de ceremonie op de Amerikaanse tv-zender ABC trok maar een gemiddelde van 23,6 miljoen kijkers, ruim 6 miljoen minder dan in 2019. Toen waren er nog zo'n 29,6 miljoen, dus de kijkcijfers zijn maar liefst met ongeveer 20 procent gezakt. In 2018 was een al een dieptepunt bereikt met maar 26,5 miljoen kijkers, maar 2020 verbreekt dit 'record' weer.

Minder interesse
De cijfers zijn erg tegenvallend. In 2019 keek er zo'n 7,7 procent van alle volwassenen tussen de 18 en de 49 jaar naar de ceremonie, maar dit jaar was het er slechts 5,5 procent. Normaal gesproken doen de Oscars het ook zo goed als altijd beter dan de Grammys, maar dit jaar keken bijna evenveel mensen naar de uitreiking van de Grammys, die met 5,4 procent nauwelijks lager lag dan de Oscars. Wat zou de Academy volgens jullie moeten doen om volgend jaar weer beter te scoren?

NieuwsFilm

meest populair