Rian Johnson (The Last Jedi) geeft zijn mening over 'The Rise Of Skywalker'

Rian Johnson (The Last Jedi) geeft zijn mening over 'The Rise Of Skywalker'

De man wiens eigen film niet geliefd was bij veel fans spreekt, zich nu uit over het vervolg.

Ondanks dat de critici overwegend positief waren over The Last Jedi, zal Rian Johnson de harten van vele Star Wars-fans voorlopig niet veroveren wegens die film. Zelf wees hij indertijd het aanbod om het vervolg hierop ook te maken af, waarna J.J. Abrams ermee aan de slag ging.

Johnson weigerde overigens niet wegens de fankritiek op zijn film, want deze was toen nog niet eens in de bioscopen. Hij had te weinig tijd om aan het vervolg te beginnen, omdat hij nog met de afronding van het voorgaande deel bezig was. Het afsluitende deel van de reeks genaamd The Rise Of Skywalker verscheen afgelopen december in de bioscopen. Deze film werd echter ook alles behalve positief ontvangen. Deze keer door zowel veel fans alsook de critici. Een van de redenen is dat J.J. veel van het werk van voorganger Johnson ongedaan maakte. Wat vindt Johnson hier echter zelf van?

Uitgesproken mening
Johnson staat bekend als een eigenzinnige filmmaker, die vooral zijn uitgesproken mening laat gelden als hij wil. "Ik vond het te gek. Het maakte me zo trots om te zien hoeveel hart en ziel J.J. erin heeft gestopt en hoe mijn vrienden de film tot een conclusie wisten te brengen. Voor mij als Star Wars-fan was het een hele bijzondere ervaring", spreekt hij in positieve taal. De toekomst zal uitwijzen hoe diplomatisch zijn antwoord in deze was, de man is immers nog in dienst van Disney om zijn eigen Star Wars-trilogie te maken. Daarbij liet hij in een eerder interview al weten zelf niet bezig te zijn om fans te pleasen, hij wil mensen liever verrassen.

NieuwsFilm

meest populair