Algemeen

Rian Johnson (The Last Jedi) geeft zijn mening over 'The Rise Of Skywalker'

De man wiens eigen film niet geliefd was bij veel fans spreekt, zich nu uit over het vervolg.

door Steven van der Vegt om 22:30 in Algemeen
Ondanks dat de critici overwegend positief waren over The Last Jedi, zal Rian Johnson de harten van vele Star Wars-fans voorlopig niet veroveren wegens die film. Zelf wees hij indertijd het aanbod om het vervolg hierop ook te maken af, waarna J.J. Abrams ermee aan de slag ging.

Johnson weigerde overigens niet wegens de fankritiek op zijn film, want deze was toen nog niet eens in de bioscopen. Hij had te weinig tijd om aan het vervolg te beginnen, omdat hij nog met de afronding van het voorgaande deel bezig was. Het afsluitende deel van de reeks genaamd The Rise Of Skywalker verscheen afgelopen december in de bioscopen. Deze film werd echter ook alles behalve positief ontvangen. Deze keer door zowel veel fans alsook de critici. Een van de redenen is dat J.J. veel van het werk van voorganger Johnson ongedaan maakte. Wat vindt Johnson hier echter zelf van?

Uitgesproken mening
Johnson staat bekend als een eigenzinnige filmmaker, die vooral zijn uitgesproken mening laat gelden als hij wil. "Ik vond het te gek. Het maakte me zo trots om te zien hoeveel hart en ziel J.J. erin heeft gestopt en hoe mijn vrienden de film tot een conclusie wisten te brengen. Voor mij als Star Wars-fan was het een hele bijzondere ervaring", spreekt hij in positieve taal. De toekomst zal uitwijzen hoe diplomatisch zijn antwoord in deze was, de man is immers nog in dienst van Disney om zijn eigen Star Wars-trilogie te maken. Daarbij liet hij in een eerder interview al weten zelf niet bezig te zijn om fans te pleasen, hij wil mensen liever verrassen.

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Star Wars fan? Uit alles in TLJ blijkt dat hij dat juist niet is.

PRIME

Avatar

^
Oh ja joh? Denk dat hij dat zelf beter weet.

Ronin75

Avatar

Het is overduidelijk dat als je niet de conclusie wil regisseren dat je daar niet over hebt nagedacht. Met andere woorden hij deed maar wat. Alleen aan zijn eigen visie denkend. Geen rekening houdend met de verhaallijn.

Frietgezicht

Avatar

Die neemt geen blad voor de mond!

Maac

Avatar

Niet mijn regisseur die Johnson. Nog nooit een goede film van hem gezien en Knives Out was misschien wel zijn meest slaapverwekkende. Dat was echt een straf.

ThysRomani

Avatar

@Friet: Viel mij ook al op! Hij mag het best wat nuanceren, dit komt wel heel erg bot over wat Johnson er allemaal uitkraamt. Messcherp.

Chris23

Avatar

Hij vond het een bijzondere ervaring om te zien dat de helm van Kylo, nota bene door een chimpansee, weer in elkaar werd gelijmd.
Als echte Starwars fan kreeg hij natuurlijk kippevel toen bleek dat een van Reys ouders een kind van Palpatine bleek te zijn, wie had dat gedacht?
Toen Dominic Monaghan antwoorde met `That was a one in a Million shot` toen de de Holdo Manoeuvre werd geopperd als wapen tegen de Stardestroyers met deathstarlasers armada keek Ryan om zich heen en fluisterde hard en vol trots "die manoeuvre heb ik uitgevonden" tegen de mensen die naar `m terugkeken.
Hij zat stilletjes te genieten van hoe JJ met hart en ziel de character arc van zijn creatie Rose Tico tot een conclusie wist te brengen.
En hij kreeg een brok in zijn keel en voelde zich weer als een kind die voor het eerst Starwars zag, toen Luke de lightsaber opving, in de camera keek en zei; `a jedi's weapon deserves more respect.`
Als of het persoonlijk tegen hem gezegd werd, te gek.

GinoD240

Avatar

Laat hem maar bezig zijn met een Life-action "My Little Pony" ofzo, dan doet ie misschien nog wat nuttigs

Master Of Films

Avatar

Zal wel de enige zijn die Knives Out wel kon waarderen. Maar dat waarschijnlijk te maken dat Knives Out ook een topcast had. Wat Wes Anderson graag wou hebben, maar niet kon bereiken. Verder is Knives Out een Cluedo film. Dan heb je mij al binnen. Als kleine Mofje speelde ik het Cluedo bordspel met familie/vrienden en keek ik Clue nog op zo'n beeldbuis TV in kleur. Tim Curry was the man Smiley face

Verder geef ik geen zier om Ruin J. Hij l*lt uit zijn nek. Zoals Chris het al aangaf. J.J. deed damage control en veegde de TLJ canon helemaal van tafel. Als echte Star Wars fan had Ruin niet de b!tch van KK moeten gaan worden, maar echt moeten gaan samen werken met J.J. om een gehele samenhangende trilogie te maken. Beide zijn professionele schrijvers, maar zelfs met Star Wars komen ze niet uit de voeten.

Wat je ook van de prequels kan zeggen....I know...ze zijn niet al te best...Maar GL heeft juist een echte samenhangende trilogie geschreven.

Bij 7,8 en 9 is iedere deel voor gewoon zich!!! J.J. deed zijn eigen ding, daarna deed Ruin zijn eigen ding en daarna deed J.J. weer zijn eigen ding. Ipv rechtdoor gaan gaan de karakters en het verhaal linksom en rechtsom. Er is geen eenheid te bekennen, en hier is het gewoon geen trilogie.

En men kan honderen keren vertellen dat de OT ook niet vast stond zoals de Disney sequel trilogie. Ook hier weer was de OT veel meer samenhangend en gaf het veel meer een trilogie gevoel. Een kleine ongemak was dat Leia spontaan de zus is geworden, terwijl ze in TESB vollop op de mond zat te zoenen met Luke (als geliefden). Ja, het was een pesterij naar Han....maar toch..

Anyway, het grote essentiele verhaal is niet verloren gegaan. Luke wordt van een zero naar een hero en Darth Vader wordt verlost brengt de OT naar een goed einde.

Mav Damian

Avatar

Ik vond Brick geweldig met Joseph Gordon Levitt! Niemand die Brick goed vindt? Nee? Niemand.....?

Master Of Films

Avatar

@Mav. Ik denk eerder dat weinig mensen Brick hebben gezien.
Looper en BB: Ozymandias/Fifty-One/Fly zullen de meeste wel kennen.

Frietgezicht

Avatar

@ Mav, ik vind Brick goed. Een moderne film noir, leuk en origineel. Maar de film heeft( denk 2 jaar geleden gezien) ook geen indruk achtergelaten, net als Looper(ook goed) grotendeels vergeten.

@ Chris23 haha+1, je vergeet nog Rose een kleine rol geven en de liefde tussen haar en Finn compleet negeren.

@ Thys Smiley face

Chris23

Avatar

^ ""Hij zat stilletjes te genieten van hoe JJ met hart en ziel de character arc van zijn creatie Rose Tico tot een conclusie wist te brengen."" Smiley face

Master Of Films

Avatar

Chris23 "Hij zat stilletjes te genieten van hoe JJ met hart en ziel de character arc van zijn creatie Rose Tico tot een conclusie wist te brengen."
Mag ik daar even op aan vullen wat Ruin ooit schreef voor ons Star Wars fans....
We're going to win this war not by fighting what we hate, but saving what we love!
Zal best moeilijk voor J.J. zijn geweest om deze bewuste dialoog te kunnen overtreffen in zijn eigen film. Al komen de dialogen van Finn erg close....
Rey! Rey! Rey! Rey! Wait, Rey! Wait, Rey! I Rey! never Rey! told Rey! you, Rey… Rey! Rey! Rey! Rey!

Artificialis

Avatar

Als ik moet kiezen is The Rise of Skywalker voor mij nog altijd meer de moeite waard dan The Last Jedi. En hoewel ik liever beiden geen Star Wars film meer zie maken, zou ik bij een toekomstig project nog altijd meer vertrouwen hebben in J.J. Abrams dan Rian Johnson.

Colruiter

Avatar

@Chris 23... schitterende analyse van de oprechte mening van RJ... Wat denken ze eigenlijk te bereiken met deze onzin... hopen ze toch nog de 1.5 miljard te halen met Rise of Skywalker nu RJ zijn thumbs up heeft gegeven?

Hiss

Avatar

Om toch eens iets positiefs over RJ zijn Last Jedi te melden: "My Stick" op YouTube vind ik heel goed. Maar daar houd het ongeveer wel op. Zijn mening over TROS is net zoals zijn Star Wars film: nikszeggend.

Malloy de Beer

Avatar

De reacties zijn nog vermakender dan de hele Star Wars franchise bij elkaar.

PRIME

Avatar

^
Hahaha echt ja.

En MOF, wat zeg je nou over Wes Anderson? Heb je de castlist gezien van The French Dispatch?

Master Of Films

Avatar

PRIME "En MOF, wat zeg je nou over Wes Anderson? Heb je de castlist gezien van The French Dispatch?"
Ja....en?

PRIME

Avatar

Ik vind die cast indrukwekkender dan Craig en Evans. Want om Jamie Lee Bruce Willis Curtis en Don Johnson nu ineens top tier te noemen..

Master Of Films

Avatar


Ten eerste is de cast van Knives Out lekker bezig in hun rollen. Ze weten wat ze moeten doen in deze remake van Clue. Top tier of niet, ze doen hun werk uitstekend. Maar dat je zelf kunnen weten, als je Knives Out had gezien.

Ten tweede. Bruce Willis zit in niet in Knives Out, maar in Moonrise Kingdom Smiley face
Tenzij je deze Jamie Lee Bruce Willis Curtis bedoeld Smiley face

Daarnaast maakt Wes Anderson veel al gebruik van dezelfde acteurs. Zoals Bill Murray, Owen Wilson & Tilda Swinton.

Doe jezelf eens een plezier en lees eens de Wes Anderson artikelen van afgelopen dagen. Dan snap je ook veel meer over de achtergrond mbt Wes Anderson.

Frietgezicht

Avatar

^ Echt he mof, Prime gaat er weer lekker serieus op in zonder de andere artikelen te lezen Smiley face

Onderdoor

Avatar

Fuc yu Rain. Yu fuc ing bitc lonely pimmel. Je hebt hele saga verpest. Het was geen star wars, maar een Jedi comedy. 25 jaar gewacht op vervolg en komt er zo'n lul.

NieuwsFilm

meest populair