Netflix

Opmerkelijk: Netflix stopt per direct met gratis proefperiode in Nederland

Nieuwe klanten moeten nu direct betalen om gebruik te kunnen maken van de dienst.

door Jeffrey Kouters om 16:01 in Netflix
Netflix is gestopt met het aanbieden van een gratis proefperiode van een maand in Nederland en België. Nieuwe gebruikers moeten nu dus direct gaan betalen voor de dienst.

Pech voor consumenten die nog geen Netflix-abonnement hebben afgesloten: voortaan biedt de streamingdienst geen gratis proefmaand meer aan. Dat blijkt uit geüpdatete pagina's van het Helpcentrum van Netflix. Gebruikers moeten nu onmiddellijk een betaald abonnement afsluiten voordat zij de vele films en series op het platform kunnen bekijken.

Het is niet bekend waarom Netflix is gestopt met het aanbieden van de gratis proefperiode. De beleidswijziging is enigszins opvallend, omdat Netflix de proefmaand al sinds zijn lancering in 2013 aanbood en nieuwe concurrenten op de Nederlandse markt (zoals Disney+) klanten wel gratis kennis laten maken met hun service.

Abonnementskeuze
Netflix biedt momenteel drie verschillende abonnementen aan in Nederland. Een Basic-abonnement kost 7,99 euro per maand. Gebruikers kunnen dan op één scherm naar Netflix kijken en op één apparaat video's downloaden.

Een Standaard-abonnement kost 10,99 euro per maand en geeft toegang tot een betere beeldkwaliteit, twee schermen en twee apparaten. Voor het duurste abonnement betalen klanten 13,99 euro per maand. Daarmee kun je content in 4K bekijken en downloaden op vier verschillende apparaten.

Het is ook niet bekend of Netflix van plan is om deze abonnementsvormen in Nederland aan te passen. In andere landen experimenteert het bedrijf daar wel mee.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Op één scherm tegelijk. Das knap.

eltorro

Avatar

Vreselijk nieuws. Wie is hier boos over, die nog geen Netflix account had en wel een gratis account wou?

GreenHornet

Avatar

Ze hebben al zoveel content dan heb je geen gratis meer nodig

Maac

Avatar

Wij nemen met 2 gezinnen het duurste abonnement af van €13,99. Kost ginne kneup, zeggen we hier.

Duikboot

Avatar

Ik heb het nog steeds niet en ga het de komende tijd niet in huis halen ook dus ze doen maar lekker Smiley face

kaedir

Avatar

@Duikboot Netflix zal het wel heel zwaar krijgen zonder jou.

Hiss

Avatar

In Ruinderwold zijn de laatste paar proefperiodes recent verlopen. In Nederland leven nu geen mensen die hier gebruik van kunnen maken.

NieuwsFilm

meest populair