Eli Roth (Hostel) regisseert gameverfilming 'Borderlands'

Eli Roth (Hostel) regisseert gameverfilming 'Borderlands'

Met een scenario van 'Chernobyl'-bedenker Craig Mazin.

Er wordt al een aantal jaar gesproken over een verfilming van Borderlands, een gamereeks die al sinds 2009 bestaat. Nu is bekend dat Eli Roth, de man achter de Hostel-films, de regie op zich zal gaan nemen en dat het scenario wordt verzorgd door Craig Mazin, die de succesvolle serie Chernobyl maakte.

Roth: "Ik ben zo blij dat ik in de wereld van Borderlands mag duiken en dan ook nog met zo'n geweldig script, productieteam en studio. Ik heb een lange en succesvolle geschiedenis met Lionsgate, het voelt alsof we samen zijn opgegroeid en dat alles binnen mijn carrière als regisseur heeft geleid tot een grootschalig en ambitieus project als Borderlands."

Meerdere games
De originele game uit 2009 speelt zich af in de verre toekomst en volgt een groep "Vault Hunters" die op een planeet genaamd Pandora op zoek zijn naar een buitenaardse schat. De game kreeg drie vervolgen: Borderlands 2 in 2012, Borderlands: The Pre-Sequel in 2014 en Borderlands 3 in 2019.

De Borderlands-film heeft zich de laatste jaren in tal van verschillende fases bevonden. In 2015 was The Invisible Man-regisseur Leigh Whannel nog in gesprek voor de regie en Aaron Berg was ooit bezig met een script. Nu is er dus eindelijk duidelijkheid: Roth regisseert en hij gaat werken met een scenario van Mazin.

NieuwsFilm

meest populair