Algemeen

Eli Roth (Hostel) regisseert gameverfilming 'Borderlands'

Met een scenario van 'Chernobyl'-bedenker Craig Mazin.

door Jan-Peter Rook om 10:00 in Algemeen
Er wordt al een aantal jaar gesproken over een verfilming van Borderlands, een gamereeks die al sinds 2009 bestaat. Nu is bekend dat Eli Roth, de man achter de Hostel-films, de regie op zich zal gaan nemen en dat het scenario wordt verzorgd door Craig Mazin, die de succesvolle serie Chernobyl maakte.

Roth: "Ik ben zo blij dat ik in de wereld van Borderlands mag duiken en dan ook nog met zo'n geweldig script, productieteam en studio. Ik heb een lange en succesvolle geschiedenis met Lionsgate, het voelt alsof we samen zijn opgegroeid en dat alles binnen mijn carrière als regisseur heeft geleid tot een grootschalig en ambitieus project als Borderlands."

Meerdere games
De originele game uit 2009 speelt zich af in de verre toekomst en volgt een groep "Vault Hunters" die op een planeet genaamd Pandora op zoek zijn naar een buitenaardse schat. De game kreeg drie vervolgen: Borderlands 2 in 2012, Borderlands: The Pre-Sequel in 2014 en Borderlands 3 in 2019.

De Borderlands-film heeft zich de laatste jaren in tal van verschillende fases bevonden. In 2015 was The Invisible Man-regisseur Leigh Whannel nog in gesprek voor de regie en Aaron Berg was ooit bezig met een script. Nu is er dus eindelijk duidelijkheid: Roth regisseert en hij gaat werken met een scenario van Mazin.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Eli Roth regisseert...
Oké pas.

Master Of Films

Avatar

Borderlands, ook een game serie die ik speel. Van de 5 games (dus incl Tales from the Borderlands) ben ik met Borderlands 3 flink zoet mee. Ik ben grote fan van Handsome Jack, Marcus, Tiny Tina, Scooter en zijn zus Ellie. De wereld van Pandora (die van Borderlands, niet van Avatar) en haar bewoners is e.e.a geschift en lekker gewelddadig.

Toch maak ik mij grote zorgen, aangezien Eli Roth de regie gaat doen.
Verder zie ik liever een serie, aangezien je meer uit kan halen.

Pronk47

Avatar

Neeeeeeeeeeee.

NieuwsFilm