Universum-bons over het gefaalde Dark Universe

Universum-bons over het gefaalde Dark Universe

Tijd voor plan B.

De laatste jaren zijn 'film universes' flink in. De bekendste is zonder twijfel dat van Marvel, maar ook het DCEU, het Warner Bros Conjuring Universe en het MonsterVerse zijn allemaal zeer lucratief. Universal kende echter geen succes met het Dark Universe, iets waar producent Donna Langley zich recentelijk over uitliet.

Langley heeft namelijk tijdens een rondetafelgesprek met andere studiobonzen toegegeven dat het Dark Universe een mislukking was. Ze hadden de nodige films gepland, maar nadat de eerste film, The Mummy, aan de box-office geflopt was en nogal wat slechte recensies gekregen had, werd meteen de stekker eruit getrokken.

Mislukt
Zo zei Langley: ''We hebben geprobeerd om verhalen over onze monsters met elkaar te verweven, maar we kunnen niet anders zeggen dan dat we hebben gefaald. Hoewel het iconische en onvergetelijke personages zijn, zat kennelijk niemand op nieuwe films rondom die personages te wachten, laat staan op een filmuniversum''.

Andere strategie
Langley liet wel weten dat ze niet zomaar opgeven en het nu over een andere boeg gooien: ''We zijn opnieuw begonnen en wel met een strategie waarbij de filmmaker op de eerste plaats komt en de budgetten variëren''. Over niet al te lang kunnen we kijken hoe dit uitpakt, met The Invisible Man.

NieuwsFilm

meest populair