Algemeen

Universum-bons over het gefaalde Dark Universe

Tijd voor plan B.

door Wouter Drummen om 12:47 in Algemeen
De laatste jaren zijn 'film universes' flink in. De bekendste is zonder twijfel dat van Marvel, maar ook het DCEU, het Warner Bros Conjuring Universe en het MonsterVerse zijn allemaal zeer lucratief. Universal kende echter geen succes met het Dark Universe, iets waar producent Donna Langley zich recentelijk over uitliet.

Langley heeft namelijk tijdens een rondetafelgesprek met andere studiobonzen toegegeven dat het Dark Universe een mislukking was. Ze hadden de nodige films gepland, maar nadat de eerste film, The Mummy, aan de box-office geflopt was en nogal wat slechte recensies gekregen had, werd meteen de stekker eruit getrokken.

Mislukt
Zo zei Langley: ''We hebben geprobeerd om verhalen over onze monsters met elkaar te verweven, maar we kunnen niet anders zeggen dan dat we hebben gefaald. Hoewel het iconische en onvergetelijke personages zijn, zat kennelijk niemand op nieuwe films rondom die personages te wachten, laat staan op een filmuniversum''.

Andere strategie
Langley liet wel weten dat ze niet zomaar opgeven en het nu over een andere boeg gooien: ''We zijn opnieuw begonnen en wel met een strategie waarbij de filmmaker op de eerste plaats komt en de budgetten variëren''. Over niet al te lang kunnen we kijken hoe dit uitpakt, met The Invisible Man.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Eindelijk, ze snappen het. Maak gewoon goeie, afzonderlijke films. Vergeet dat universum. Tot nu toe is alleen Marvel hierin succesvol geslaagd. De eerste films in MCU waren ook slechts verbonden door kleine(re) referenties naar elkaar.

Robbepost

Avatar

'Hoewel het iconische en onvergetelijke personages zijn, zat kennelijk niemand op nieuwe films rondom die personages te wachten'

'We zijn opnieuw begonnen en wel met een strategie waarbij de filmmaker op de eerste plaats komt '

Dus ze zegt eerst dat niemand op de personages zit te wachten en vervolgens gaan ze met dezelfde personages aan de gang.......
Dat spreekt elkaar behoorlijk tegen.

Het is uiteraard wel een goed idee om de filmmaker zijn/haar gang te laten gaan. Wel een film te laat na misbaksel Mission: Mummy vs CGHYde

GreenHornet

Avatar

DC dark daar zie ik wel toekomst in

John Wayne

Avatar

Universal slaagde in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw wel in een Monsterverse, waarin de bekende griezels eerst hun afzonderlijke films kregen en vervolgens een crossover deden in elkaars films. Van Helsing (met Hugh Jackman) bracht ze ook bij elkaar. Helaas was het verhaal beroerd en de overkill aan CGI voor elk monster dodelijk. Datzelfde geldt voor de Mummy met Cruise. Nog slechter was het oorspronkelijk geplande startpunt van de Dark Universe: Dracula Untold, die beter Dracula Fucked Up had kunnen heten.
Maar ik hoop dat The Invisible Man een betere uitvoering krijgt, en wie weet krijgen de oude monsters nog een toekomst in de hedendaagse cinéma.

Artificialis

Avatar

Als de kwaliteit van de individuele films niet in orde is kun je ook geen geslaagd Cinematic Universe opbouwen.

Q Jones18

Avatar

Zo slecht was the mummy niet

Q Jones18

Avatar

Maar het liefst stuur ik Brendan Fraser de sportschool in en laten we hem een deeltje 4 maken

Jeroen Pasman

Avatar

Lanceer geen hele UNIVERSUMS in 1 keer. Maar gewoon goeie films ! Er is geen samenhang tussen The Mummy en andere monsters. Waarom zou je dat heel geforceerd moeten gaan zoeken ?

Moviemagic

Avatar

Hoewel het iconische en onvergetelijke personages zijn, zat kennelijk niemand op nieuwe films rondom die personages te wachten, laat staan op een filmuniversum''.


Dit is niet waar. Veel mensen zagen deze intentie wel zitten maar de uitwerking ervan is niet gelukt.

Jeroen Pasman

Avatar

Noem niet alles iconisch ....... De kracht gaat zo van dat woord af .......

Sunspot

Avatar

Ze hadden gewoon minder of onbekende acteurs moeten nemen ten eerste.

Totaal niet nodig om Depp, Crow, Cruise en zo aan te nemen.

En was gewoon een matige film The Mummy met Cruise

Sunspot

Avatar

@John Wayne

haha, die Van Helsing film met Jackedman was echt slecht!!!! Met moeite uitgekeken toen.

En Dracula Untold was jammer, veel te lang in het verleden, als het nou een half uur of zo was, of gewoon beter gefilmd vooral.

Had snel naar het heden gemoeten, de acteur was top als Dracula overigens.

eltorro

Avatar

Desbetreffende interview waar het over gaat: https://youtu.be/BC6JHRb5Inc

Ik vind die Sony "Bons" interessant, hij vind originele films belangrijk voor de toekomst van cinema. De Disney producer zegt dat het publiek originele (gewaagde) films links laten liggen.

NieuwsFilm