Eerste recensies 'The Invisible Man': ein-de-lijk een goede monsterfilm van Universal

Eerste recensies 'The Invisible Man': ein-de-lijk een goede monsterfilm van Universal

De film is volgens critici een veelbelovende aftrap van het vernieuwde monsteruniversum.

Universals nieuwste monsterfilm The Invisible Man belooft een fantastische, doodenge kijkervaring te worden. De eerste recensies zijn ontzettend positief over de prent van regisseur Leigh Whannell (Insidious: Chapter 3) met Elisabeth Moss (Us) in de hoofdrol van vrouw die gestalkt wordt door haar overleden, gewelddadige partner.

Bekijk de afbeelding
"De film had duidelijk een beperkt budget [de film is gemaakt voor 7 miljoen dollar, red.], maar als je als makers in eerste instantie belang hecht aan een goed script en goede acteurs, zullen kijkers de film ervaren als een beleving en niet alleen de enge stukjes onthouden wanneer ze naar buiten lopen", schrijft Todd McCarthy van The Hollywood Reporter in zijn positieve review.


"Een goede aftrap van Universals vernieuwde monsterfranchise"
- Todd McCarthy


Ook Grace Randolph van Beyond The Trailer is dolenthousiast over The Invisible Man. "Deze geweldige film is meesterlijk geschreven en geregisseerd. Ironisch genoeg weet Whannell - in een film over een onzichtbare man - je de stuipen op het lijf te jagen met lege beelden", zegt ze in haar recensievideo.

'Oppervlakkig en lachwekkend'
Jude Dry van IndieWire is stukken minder enthousiast en geeft de film een dikke onvoldoende. "De analogie van een vrouw die door niemand wordt geloofd is vandaag de dag dan wel relevant, maar ook een cliché dat we eerder hebben gezien in veel betere films", schrijft Dry in haar vernietigende oordeel. "Daarnaast worden sommige aspecten wel erg oppervlakkig behandeld en zijn sommige acties in de film gewoon lachwekkend".





The Invisible Man spookt vanaf 5 maart in de Nederlandse bioscopen rond!

* Deze score betreft het percentage positieve recensies op het moment van schrijven en is gebaseerd op zeventien beoordelingen van verschillende media. Er is nog geen consensus.

NieuwsFilm

meest populair