Algemeen

Eerste recensies 'The Invisible Man': ein-de-lijk een goede monsterfilm van Universal

De film is volgens critici een veelbelovende aftrap van het vernieuwde monsteruniversum.

door Jeffrey Kouters om 11:14 in Algemeen
Universals nieuwste monsterfilm The Invisible Man belooft een fantastische, doodenge kijkervaring te worden. De eerste recensies zijn ontzettend positief over de prent van regisseur Leigh Whannell (Insidious: Chapter 3) met Elisabeth Moss (Us) in de hoofdrol van vrouw die gestalkt wordt door haar overleden, gewelddadige partner.


"De film had duidelijk een beperkt budget [de film is gemaakt voor 7 miljoen dollar, red.], maar als je als makers in eerste instantie belang hecht aan een goed script en goede acteurs, zullen kijkers de film ervaren als een beleving en niet alleen de enge stukjes onthouden wanneer ze naar buiten lopen", schrijft Todd McCarthy van The Hollywood Reporter in zijn positieve review.


"Een goede aftrap van Universals vernieuwde monsterfranchise"
- Todd McCarthy


Ook Grace Randolph van Beyond The Trailer is dolenthousiast over The Invisible Man. "Deze geweldige film is meesterlijk geschreven en geregisseerd. Ironisch genoeg weet Whannell - in een film over een onzichtbare man - je de stuipen op het lijf te jagen met lege beelden", zegt ze in haar recensievideo.

'Oppervlakkig en lachwekkend'
Jude Dry van IndieWire is stukken minder enthousiast en geeft de film een dikke onvoldoende. "De analogie van een vrouw die door niemand wordt geloofd is vandaag de dag dan wel relevant, maar ook een cliché dat we eerder hebben gezien in veel betere films", schrijft Dry in haar vernietigende oordeel. "Daarnaast worden sommige aspecten wel erg oppervlakkig behandeld en zijn sommige acties in de film gewoon lachwekkend".

The Invisible Man spookt vanaf 5 maart in de Nederlandse bioscopen rond!

* Deze score betreft het percentage positieve recensies op het moment van schrijven en is gebaseerd op zeventien beoordelingen van verschillende media. Er is nog geen consensus.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

ik kijk ook liever een film met een lager budget, dan komt er ook meer creativiteit bij kijken om de film duurder te laten lijken. Dat komt de kwaliteit van de film ook ten goede

Frietgezicht

Avatar

Ook Grace Randolph van Beyond The Trailer is dolenthousiast over The Invisible Man

@ Jeffrey, knap dat je haar video bekeken hebt. Die stem van haar is voor mij een marteling om naar te luisteren.

Sand

Avatar

Kneitergoed! ik blijf erom lachen als ik dat woord hier lees... hoe oud is de redactie hier of is dit een veelgebruikt woord in Nederland? :p

GreenHornet

Avatar

@ Sand hier zitten ook veel kinderen reacties te geven

eltorro

Avatar

@Filmtotaal: "De eerste recensies zijn ontzettend positief over de prent van regisseur Leigh Whannell (Insidious: Chapter 3) met Elisabeth Moss (Us) in de hoofdrol"

Met alle respect :P Maar om nou van deze regisseur alleen Insidious aan te halen is een gemis. Hij heeft namelijk misschien wel de beste actie/sf film gemaakt van de afgelopen weet ik wat jaar. Het gaat hier natuurlijk om Upgrade. Iedereen die Upgrade nog niet gezien heeft, ga die zien. Je gaat je meteen ook afvragen hoe het kan dat wij hier in Nederland niet zulken top films maken. En waarom ze in hollywood met budgetten 30 maal zo hoog niet hetzelfde bereiken als in Upgrade. Het budget was trouwens 4 miljoen dollar.

Civilian Supreme

Avatar

^ hier in Nederland kunnen ze met een budget van 50 miljoen nog geen fatsoenlijke film maken.

Marklar

Avatar

@sand
Precies dat wat ik wilde typen. Laatste tijd is alles kneitergoed of weet ik wat voor lachwekkend woord. Kan filmtotaal niet weer gewoon normale artikelen schrijven

Sand

Avatar

@eltorro, ik deel je mening. Heb Upgrade pas 2 weken geleden gezien en volledig verrast, echt een topfilm voor zo'n budget!
ik vond het zo'n KNEITERgoede film :p :p

SunChaser

Avatar

Het is toch van Blumhouse? Die heeft gewoon een standaard budget van 7m. Niet beperkt

NieuwsFilm