Video

Trailer: Guy Pearce (Memento) als Nederlandse schilder in het waargebeurde 'The Last Vermeer'

Over het onderzoek naar de man die tijdens de Tweede Wereldoorlog een originele Vermeer aan de nazi's zou hebben verkocht.

door Jan-Peter Rook om 07:56 in Video
Het waargebeurde drama The Last Vermeer gaat over een Nederlandse voormalig verzetsstrijder die onderzoek doet naar gestolen kunst. Hij komt achter de waarheid over een schilder die tijdens de Tweede Wereldoorlog een originele Vermeer aan de nazi's zou hebben verkocht. Check snel de eerste trailer voor een stukje Nederlandse geschiedenis!


Joseph Piller (Claes Bang), een soldaat en lid van het Nederlandse verzet, houdt zich nu bezig met het onderzoeken van gestolen kunst. Samen met zijn briljante assistente (Vicky Krieps) kijkt hij naar de buitengewone beschuldiging dat de flamboyante Nederlandse schilder Han van Meegeren (Guy Pearce) een originele Vermeer aan de nazi's zou hebben verkocht. Ondanks het vele bewijs raakt Piller er meer en meer van overtuigd dat Van Meegeren onschuldig is en voelt hij zich geroepen om het leven van deze kleurrijke, mysterieuze schilder te redden.

Fascinerend en verrassend
The Last Vermeer van Sony Pictures Classics wordt omschreven als een "fascinerende en verrassende drama/thriller over een vergeten, waargebeurd verhaal dat zich vlak na de Tweede Wereldoorlog in Nederland afspeelde." De film werd geregisseerd door Dan Friedkin, die daarmee zijn speelfilmdebuut maakt, en het scenario staat op naam van James McGee, Mark Fergus en Hawk Ostby.

The Last Vermeer draait vanaf 22 mei in de States. Over een Nederlandse release is op dit moment (nog) niets bekend.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

De trailer komt ook heel erg ‘Nederlands’ over. Nederlanders en Belgen die Engels spreken, het camerawerk etc.
Heeft Guy geen woordje Nederlands geleerd van Carice?

Deze sla ik over.

NieuwsFilm

meest populair