Marvel-acteur Anthony Mackie (Falcon): "Streamingdiensten tegenwoordig de enige toevlucht voor regisseurs"

Marvel-acteur Anthony Mackie (Falcon): "Streamingdiensten tegenwoordig de enige toevlucht voor regisseurs"

De bekende Marvel-acteur heeft genoeg ervaring met beide.

Anthony Mackie, voornamelijk bekend van zijn rol als Falcon in diverse Marvel films, zal waarschijnlijk het stokje overnemen van Captain America in de toekomstige MCU-films. Toch gaat Mackie ook geregeld in zee met streamingdiensten. Hij vergelijkt dan ook in een recent interview de bioscoopervaring vs streaming.

Zo zei de acteur: ''Streamingplatformen zijn vandaag de dag vaak de enige toevlucht voor regisseurs geworden. Alle films waar we als kind van hielden en die we als de beste aller tijden beschouwen, worden nu vaak niet meer gemaakt door studio's maar door streamingdiensten. Als je film geen evenement zoals Avengers, Suicide Squad of Star Wars is, krijg je mensen om uiteenlopende redenen zoals angst en kostprijs niet meer tot in de bioscoop''.

Vaak te duur
Ook begrijpt de acteur dat het voor sommige mensen te duur wordt: ''Ik heb zelf ook kinderen. Als we samen naar de film willen, kost hem mij al zo'n 115 dollar om met hen naar de bioscoop te gaan. Dus we kijken dan maar films thuis. Het komt evenmin nog voor dat je zomaar op een studio afstapt en vraagt voor zo'n twintig miljoen dollar om een kleine film te maken. Dat risico durven ze vaak genoeg niet meer te nemen, dus dan zullen ze je eerder de deur wijzen''.

Kwaliteit
Toch ziet Mackie het niet als een negatieve verandering, aangezien streamingdiensten steeds vaker imposante films leveren: ''Streamingdiensten trekken meer een meer grote namen. Er worden nog steeds goede films gemaakt, maar niet meer alleen voor het grote scherm. Voornamelijk jongeren willen niet meer in een ruimte gaan zitten en relaxen. Ze willen bewegen en naar iets op hun smartphones en tablets kijken. Ze kunnen niet stilzitten. De wereld is veranderd''.

NieuwsFilm

meest populair