Algemeen

Marvel-acteur Anthony Mackie (Falcon): "Streamingdiensten tegenwoordig de enige toevlucht voor regisseurs"

De bekende Marvel-acteur heeft genoeg ervaring met beide.

door Wouter Drummen om 22:30 in Algemeen
Anthony Mackie, voornamelijk bekend van zijn rol als Falcon in diverse Marvel films, zal waarschijnlijk het stokje overnemen van Captain America in de toekomstige MCU-films. Toch gaat Mackie ook geregeld in zee met streamingdiensten. Hij vergelijkt dan ook in een recent interview de bioscoopervaring vs streaming.

Zo zei de acteur: ''Streamingplatformen zijn vandaag de dag vaak de enige toevlucht voor regisseurs geworden. Alle films waar we als kind van hielden en die we als de beste aller tijden beschouwen, worden nu vaak niet meer gemaakt door studio's maar door streamingdiensten. Als je film geen evenement zoals Avengers, Suicide Squad of Star Wars is, krijg je mensen om uiteenlopende redenen zoals angst en kostprijs niet meer tot in de bioscoop''.

Vaak te duur
Ook begrijpt de acteur dat het voor sommige mensen te duur wordt: ''Ik heb zelf ook kinderen. Als we samen naar de film willen, kost hem mij al zo'n 115 dollar om met hen naar de bioscoop te gaan. Dus we kijken dan maar films thuis. Het komt evenmin nog voor dat je zomaar op een studio afstapt en vraagt voor zo'n twintig miljoen dollar om een kleine film te maken. Dat risico durven ze vaak genoeg niet meer te nemen, dus dan zullen ze je eerder de deur wijzen''.

Kwaliteit
Toch ziet Mackie het niet als een negatieve verandering, aangezien streamingdiensten steeds vaker imposante films leveren: ''Streamingdiensten trekken meer een meer grote namen. Er worden nog steeds goede films gemaakt, maar niet meer alleen voor het grote scherm. Voornamelijk jongeren willen niet meer in een ruimte gaan zitten en relaxen. Ze willen bewegen en naar iets op hun smartphones en tablets kijken. Ze kunnen niet stilzitten. De wereld is veranderd''.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Orko

Avatar

Voor 115 dollar met je kids naar de bios? Naar welke bios gaat Mackie of heeft hij Marvel-superzaad en een gezin met 10 kids?

Frietgezicht

Avatar

@ Orko, 3 kids, bios zal wel 15 dollar kosten ofzo dus 60 dollar, allemaal bak popcorn, drinken(alles is XXL daar) en de benzine kosten, parkeren. Je kunt dat best redden.

Dat hij daar met zijn salaris dan voor thuis blijft vind ik wel apart.

Frietgezicht

Avatar

Anyway, wat hij zegt weten wij hier toch al een tijdje.
Voordeel voor regisseurs is ook dat ze op Netflix geen studio bemoeienis hebben maar de films maken zoals ze willen.

Inartie

Avatar

Als je hier met een gezin van 4 naar een film gaat ben je ook zo 100 euro kwijt. Paar tientjes erbij en je hebt een jaar Netflix.

Met de prijs voor een kaartje kan ik nog leven, maar stoor me meer aan het veel te dure versnaperingen.

Orko

Avatar

Ja, jullie hebben vast gelijk qua prijzen. Ik ga alleen met vrouwtje naar de bios. We zitten nog in de "oefenfase" voor kids, dus daar nog weinig ervaring mee.

Civilian Supreme

Avatar

Klopt wel dat het een duur uitje is en dat komt idd voornamelijk door randzaken als parkeren, eten en drinken.
Je kan beter zelf een grote zak m&m's of ander eten meenemen, scheelt behoorlijk wat, de prijzen daar slaan helemaal nergens op. Enige wat ik wel top vind is dat ze tegenwoordig speciaalbiertjes hebben en de prijs daarvan wel meevalt, goedkoper dan op een terras.
Film zelf gaat op zich nog als je de juiste momenten kiest. Hier bij Vue op dinsdag alle films 6,- en bijvoorbeeld zaterdagmorgen ook korting.

Maar ook wij gaan wel eens op de normale manier met alles er op en er aan en dan ben je voor een gezin van 4 zo weer 70 a 80 euro verder.

23VDV23

Avatar

@Orko: ik heb in New York twee jaar geleden 23 dollar voor Ready Player One in Dolby Atmos betaald. Geen geintje. Echt bizar daar.

Moviemagic

Avatar

De bioscopen zijn zelf vaak grote gebouwen. Dan heb je ook wat te betalen als bedrijf. Dan personeelskosten om je een brilletje te geven en een kaartje. Dan ook iemand om je de pas gekochte M&M's en frisdrankje aan te reiken. Ik snap dus wel dat de kosten wat hoger zijn. Zeker op de versnaperingen want vaak vergeten mensen die in te calculeren bij een bioscoopbezoek en dat drijft de prijs wel op.

Op Netflix kun je zelf een filmpje aanzetten en wat supermarktversnaperingen zetten. Zelfservice is altijd goedkoper geweest. Bij Netflix maakt het ook niet uit in de prijs om je met 3 mensen of met 6 mensen komt kijken. Je kan de film op pauze zetten om even wat bij te halen of te toiletteren.

Alles heeft zijn voor- en nadelen maar ik denk de bioscopen het nog zwaarder gaan krijgen.

Utah

Avatar

Simpelweg staat geld boven creativiteit. Tegenwoordig hoor je ook veel over films die je in een bioscoop moet zien (franchisefilms als bovengenoemde) en films voor thuis op de tv, films zonder special effects en dergelijke. Maar wellicht als acteurs wat minder geld vragen voor kleine producties, zouden die sneller worden gemaakt.

Artificialis

Avatar

Anthony Mackie "Voornamelijk jongeren willen niet meer in een ruimte gaan zitten en relaxen. Ze willen bewegen en naar iets op hun smartphones en tablets kijken. Ze kunnen niet stilzitten. De wereld is veranderd."

Dit is helemaal pijnlijk. Jongeren blijven niet alleen weg uit de bioscoop, maar gaan ook minder vaak voor een televisie zitten. Als ik een film op een telefoon zou bekijken kan ik er zo een aantal sterren vanaf halen.

centr1no

Avatar

Frietgezicht "Anyway, wat hij zegt weten wij hier toch al een tijdje.
Voordeel voor regisseurs is ook dat ze op Netflix geen studio bemoeienis hebben maar de films maken zoals ze willen."
Nou nee. Er was altijd al een grote hoeveelheid B-films en direct to video. Die zag je alleen in de videotheek of op tv.
Er is geen enkele reden voor filmmakers om aan te nemen dat ieder idee zomaar bij een grote studio een dik budget moet krijgen.
Mijn geld gaat voornamelijk nog naar de betere 'onafhankelijke' producties en de uitzonderlijke films die echt een meerwaarde krijgen in de bioscoop.
Beide categorieën worden helaas steeds magerder.
Het gebeurt steeds minder vaak dat ik tevreden de bioscoop uit kom. En dat zorgt er automatisch voor dat ik bij iedere nieuwe film minder vlug enthousiast wordt.

Frietgezicht

Avatar

^ Wat ik bedoel is dat je soms hoort van studio bemoeienis(denk aan The Fantastic Four film) en meestal niet omdat regisseurs geen kwaad spreken over een studio(voor werk) maar dat studio’s een dikke vinger in de pap hebben is duidelijk. Bij Netflix mag een regisseur helemaal zijn eigen idee uitwerken(bijv ook r rated)

GreenHornet

Avatar

Ze hebben daar ook geen pauze iedereen pakt eten voordat film begint.

Bioscoop waar ik ga heeft een pauze en het eten valt mee kwa prijs

Malloy de Beer

Avatar

Ik merk wel aan me zelf dat ik steeds minder behoefte krijg aan de bioscoop.
Sinds ik een nieuwe tv met geluidinstallatie gekocht heb wacht ik steeds liever tot een film uitkomt op Pathe Thuis zodat ik hem kan huren voor een bedrag wat nog minder is dan een bioscoop kaartje.

Civilian Supreme

Avatar

^heb je als het goed is ook geen irritante geluiden om je heen van mensen die te veel praten, smakken en andere oerwoudgeluiden maken.
Ik hou wel van een bioscoopbezoekje maar de irritatiegrens word vaak overschreden.

Ben trouwens niet echt gecharmeerd van Mackie, balen dat hij de rol van Kinnamon heeft overgenomen in Altered Carbon.

Malloy de Beer

Avatar

^
Dat klopt, en die irritatie punten lijken steeds groter te worden. De grens wordt steeds minder aanwezig.
Maar ik vind de bioscoop ook achteruit gaan, bij ons komt het vaak voor dat films maar heel kort draaien of op klote tijden.

Mackie is ook niet iemand van wie ik gecharmeerd ben. Ik dacht eerst dat het lag aan zijn rol als Falcon, zwaar irritant personage.
Maar na hem zien in een paar andere rollen ligt het voor mij toch aan hem.

Civilian Supreme

Avatar

Ik woon vlakbij een Amersfoortse Vue en moet zeggen dat die mij wel bevalt. Aanbod is niet heel groot maar ze hebben comfortabele zitplekken en speciaalbiertjes. Ook op bepaalde tijden toch wel flinke korting. Maar net als overal vaak nog irritante figuren die volgens mij juist weer door die korting vaak naar films gaan waar ze anders nooit naar toe zouden gaan.
Om er vervolgens achter te komen dat ze de film niet boeiend genoeg vinden en dan andere storende bezigheden gaan uitvoeren.

NieuwsFilm

meest populair