Netflix

'Netflix gaat flink profiteren van coronavirus'

Een markanalist voorziet kansen voor de streaminggigant.

door Jeffrey Kouters om 12:23 in Netflix
De wereldeconomie krijgt door het coronavirus de nodige klappen te verduren. Toch zijn er ook bedrijven die lijken te profiteren van de virusuitbraak. Zo ook Netflix. Dat claimt kapitaalmarktanalist Dan Salmon in Variety.

Het coronavirus duikt in steeds meer landen op. Er zijn ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om de komende tijd thuis te blijven. Hoewel de wereldwijde beurzen vooral rode cijfers noteren en bedrijven het steeds moeilijker krijgen, zijn er ook opvallende uitzonderingen. Zo stegen de aandelen van streamingdienst Netflix afgelopen donderdag met 0,8%.

Hoe kan dat? "Het ligt voor de hand dat Netflix profiteert als consumenten thuisblijven uit angst voor het coronavirus", legt beurskenner Dan Salmon uit. "Dat is ook terug te zien in de aandelenkoers van deze week: Netflix doet het immers beter dan verwacht".

Ook andere techbedrijven die internetdiensten voor thuis aanbieden, zoals Facebook en Amazon, gaan mogelijk om dezelfde reden profiteren van het coronavirus. De kans dat de groei van Netflix nog wel even doorzet is dan ook groot.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair