Jackie Chan reageert op geruchten dat hij het coronavirus heeft opgelopen

Jackie Chan reageert op geruchten dat hij het coronavirus heeft opgelopen

De Hong Kongse actiester zit ook niet in quarantaine.

We worden langzaam gek van het nieuws, maar het blijft belangrijk: het coronavirus. In Nederland komen er steeds meer patiënten bij en dat geldt ook voor onze buurlanden. China staat er nog altijd het slechtst voor, daar komt per slot van rekening het ziekteverwekkende organisme vandaan. Zo vreemd is het dan ook niet dat filmliefhebbers zich zorgen maken om hun favoriete acteurs en actrices. Eén van hen is actiester Jackie Chan.

Het gerucht zou rondgaan dat de 65-jarige man uit Hong Kong ook een slachtoffer is van het virus. Maar niets is minder waar. Via zijn website zette Chan het recht. "Mijn mensen hebben me over het nieuws verteld dat de wereld rondgaat, dat ik in quarantaine ben vanwege COVID-19. Allereerst wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor hun bezorgdheid! Ik ben kerngezond, veilig en niet in quarantaine geplaatst."

Cadeaus
Volgens de Rush Hour-ster krijgt hij de laatste tijd veel berichten van vrienden. Iedereen wil weten of hij in orde is. "Jullie liefde en ongerustheid is ontzettend hartverwarmend," vervolgt de vechtersbaas. "Bedankt! Ik heb ook gedurende deze moeilijke tijd vele bijzondere cadeaus van fans over de hele wereld gekregen. Bedankt voor de gezichtsmaskers. Jullie bedachtzaamheid wordt op prijs gesteld!" Chan zal de geschenken echter aan anderen doneren die het echt nodig hebben.

Geneesmiddel
Het coronavirus houdt inmiddels huis sinds december. Eerder deze maand onthulde Chan graag te willen helpen. Hij doet dat opvallend genoeg door middel van een beloning. Chan, die zijn idee naïef noemt, legde uit: "Als iemand - een individueel of instituut - een werkzaam geneesmiddel voor het virus kan produceren, dan wil ik hen graag één miljoen yuan (ongeveer 130.000 euro) geven als teken van dankbaarheid. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat dit niet om geld gaat. Ik wil mensen gewoon niet zien lijden en sterven wanneer ze van het leven horen te genieten."

NieuwsFilm

meest populair