Algemeen

Boek onthult eindelijk hoe Palpatine terug kon keren in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Hoe zit het nou echt met de meest kwaadaardige vent die we kennen?

door Jim Pedd om 15:48 in Algemeen
Star Wars: The Rise of Skywalker bracht niemand minder dan Palpatine terug. Maar de beste man leek dood te zijn. De film legde niet uit hoe hij kon terugkeren. De boekversie van de film, die binnenkort uitgebracht wordt, laat nu zien hoe de Keizer terug kon keren.

Rae Carson schreef het boek en dat verschijnt op 17 maart in de winkel. Lucasfilm Publishing verkocht er echter al een aantal op de C2E2 in Chicago en mensen plaatsen nu delen van dat boek online. Een deel ervan draait om Kylo Ren die aankomt op de planeet Exegol en daar Palpatine tegenkomt.

Een kloon!
Kylo ziet dat de Keizer vastzit aan allerlei machines en herkent ze van de Clone Wars. Daar leidt hij uit af dat de duistere geest van Palpatine te sterk is voor het gekloonde lichaam waarin hij zich bevindt en ervoor zorgt dat het rap degenereert. Palpatine overleeft enkel in het lichaam door de vloeistoffen die erin gestopt worden.

Dat verklaart trouwens ook meteen waarom Palpatine zichzelf onthulde. Hij moest wel: anders zou hij dood gaan en zou zijn lichaam sterven en hijzelf misschien ook wel. Dat wilde de beste man natuurlijk voorkomen door een nieuw lichaam te zoeken dat kon dienen als gastheer.

30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ik vond The Rise of Skywalker een beetje teleurstellen. Weet niet of alleen ik dat had en het aan mij lag?

Monojaxx

Avatar

@Frietje

Vond ik ook Friet, eigelijk de hele laatste trilogie was voor mij een teleurstelling. Dan vond ik de prequels nog beter.

rep_robert

Avatar

Retorische vraag neem ik aan? De film is niet goed ontvangen en de film heeft het niet heel goed gedaan aan de boxoffice. En nee, voordat iemand erover begint. Een miljard is inderdaad veel geld. Maar met een budget van bijna 300 miljoen (excl marketingbudget, reken daar maar minimaal 100 miljoen extra bij) heeft de film amper winst gedraaid in de bioscopen.

Chris23

Avatar

O , was het een kloon?
Aha, now i get it, nou valt alles op z`n plek.
T`is nu toch eigelijk best wel een vette film/trilogie eigelijk.

Deadalus-SG

Avatar

Wat een onzin.... verhaal blijft achterlijk....

GreenHornet

Avatar

blijft nergens op slaan hoe hij terug is gekomen

Artificialis

Avatar

Het wordt steeds gekker. In plaats van dat hij de force heeft gebruikt om zijn dode lichaam stabiel te houden is dit zogenaamd een kloon? Waarom is de kloon een hoogbejaarde? Hij zou al een stuk fitter zijn geweest als er een jonge kloon was gebruikt. Dit slaat helemaal nergens op.

RoberPaulsen

Avatar

@Friet ik vermoed dat Green Hornet daar wel een mening over heeft

GreenHornet

Avatar

Ligt niet aan Friet / het ligt aan andere die het wel goed vonden.

horizon

Avatar

Beter dan Endgame.

Master Of Films

Avatar

Hahaha LOL, een boek gebruiken om dingen te verklaren in je film. Geeft alweer aan wat voor incompetent deze film is geworden, waarbij de boek verklaring ook eens idioot is.

Wat is de volgende domme stap. Dinosaurussen in Star Wars: The High The High Republic of zo? Smiley face

Gigan72

Avatar

Dit hebben ze gewoon uit de boeken die niet meer canon zijn.
Daar in heeft hij veel clonen van zich zelf.


kokosnoot

Avatar

Tja het echte mysterieuze van de force heb ik toch alleen bij de 1e 2 originele delen. Tis jammer dat ze dat nooit mee hebben kunnen nemen naar de latere delen die meer eyecandy zijn.

En een boek om een film te verklaren is echt lachwekkend. Verder inderdaad slappe verklaring.

@Friet Ik vond hem wel vermakelijk maar erg oppervlakkig en vlak. Film die zeker geen diepe indruk heeft gemaakt op me.

baron nostalgia

Avatar

Best logisch als je het zo bekijkt ik was zowel blij als verast dat hij terug keerde zo veel beter als snoke

Malloy de Beer

Avatar

Ik had toch liever Snoke terug tot leven zien komen, dat het zo gedraaid was dat de vermoordde Snoke een kloon was en de hologram uit TFA een videogesprek was vanuit Exegol. Ofzoiets, dat had ik zelf een logischere comeback gevonden.
Hij had ook net zo goed de grootvader van Rey kunnen zijn, en als we de universum dan toch zo klein willen houden had Snoke net zo goed een broer kunnen zijn van Anakin.
Was Rey meteen ook een echte Skywalker geweest.
Rise voelt puur als een verontschuldiging naar de TLJ haters.
Maar vergeleken met Rise vond ik Jedi velen malen beter en mensen die vinden dat Abrams met niets is achter gelaten hebben totaal geen verstand van film. Een echte filmschrijver bedenkt altijd wel wat, dat is zijn vak.

Frietgezicht

Avatar

^ Malloy, hij heeft het project toch met zijn volle verstand aangepakt dus met niks achter gelaten is dan sowieso geen excuus. Als die er weinig mee kon had die het aan een ander moeten laten.

@ De mensen die gereageerd hebben op mijn vraag, Smiley face

Wommel

Avatar

@Rep 1 miljard opbrengst, kosten 400 miljoen, slechts 600 millioen winst, das inderdaad te verwaarlozen... Denk toch dat ik er voor zou tekenen Smiley face

Hiss

Avatar

Ik overleef ook enkel door de vloeistoffen die ik in mij stop. En ik zoek ook een nieuw lichaam. Het liefste een eend. Dit idee is gewoon weer van mij gejat.

Malloy de Beer

Avatar

@Friet
Daarom kan ik Rise of Skywalker niet anders zien als een "sorry" filmpje.
Een onterechte sorry.
Persoonlijk vind ik hem nog net ietsje leuker om te herkijken dan de prequels maar dat is alleen door de visuele effecten, Nun-achtige Palpatine en Rey in der strakke witte broek zonder ondergoed (leuk om over na te denken na die grap over Jedi's dragen geen ondergoed @professorproton@bigbangtheory)

Frietgezicht

Avatar

@ Hiss, een eend is beter dan een kikker!

@ Malloy, toch heeft Johnson weinig gelaten voor zijn opvolger en zelf een aardig matige film gemaakt. Maar een excuus voor een matig vervolg is dat niet. JJ had er meer moeten doen.

Malloy de Beer

Avatar

@Friet
Niet mee eens. Maar goed die discussie is zinloos. Haha.

Hiss

Avatar

@Frietgezicht
Zeker; in "de natuur" ben je als kikker je leven niet zeker. Maar als eend kun je jezelf helemaal uitleven, drijven en zelfs een beetje vliegen. Daarom is het raar dat Palpatine in het lichaam van Rey wilde zitten en niet in een ruimte-eend. Maar het zal wel een statement van Disney zijn dat de Emperor liever in een vrouwenlichaam wilde zitten. Ik vond het altijd al opvallend dat hij altijd een jurk droeg.

Malloy de Beer

Avatar

@Friet
"Toch heeft Johnson weinig gelaten voor zijn opvolger en zelf een aardig matige film gemaakt."

SunChaser

Avatar

Wommel
omzet gaat door de helft
dus 400 miljoen kosten
1 miljard omzet
500 miljoen naar Disney
100 miljoen winst

SunChaser

Avatar

Ze hadden een jaar na Fishers overdosis om Last Jedi te fixen. Ze hadden haar kunnen laten sterven toen ze zweefde in space
en de laatste 5 sec van Luke dat ie verdween kunnen deleten en haar uit andere scènes kúnnen kunnen gummen waar ze toch al niets deed

Dan had Luke een actieve rol kunnen spelen in het laatste deel

TheWatcher

Avatar

Hahahahahaha.....oh wacht ze zijn serieus...HAHAHAHAHAHA ( a la bender ) .... Aangezien ze disney wars toch willen voortzetten hebben ze toch een manier nodig om een big bad baddy op te kunnen zetten. Aangezien ze spreekwoordelijk het kop van de slang hadden afgehakt in TROTJ...ahum ik bedoel TROS....(zal je zien dat het uiteindelijk toch Snoke was die aan de touwtjes trok)...en oww jah..johnson wist niet wat die met star wars aanmoest, afgezien of ie goed of slecht is..De essentie begreep hij niet en JJ had alles Heeeeel makkelijk voorzichzelf kunnen maken, door deel negen gewoon te laten beginnen met Luke op zijn rots en in plaats van ghosting (of hoe je het ook noemt) een force-vision zou hebben gehad b.v....

GrAzY

Avatar

Oke of ik ben raar maar de clone wars zijn in tros al 50-60 jaar geleden hoe de piep!!!
Kan een kylo die clone machines herkennen uit de clone wars ?
Een kloon!
Kylo ziet dat de Keizer vastzit aan allerlei machines en herkent ze van de Clone Wars.

Lijkt wel beetje of Star wars maar wat verzint???? sinds Disney

Gigan72

Avatar

^
In TFA zegt Kylo tegen Hux
Perhaps Leader Snoke should consider using a clone army.
Dus de kans hij weet hoe zo machine er uit ziet is wel groot denk ik zo.

NieuwsFilm

meest populair