Algemeen

'Netflix is schuldig aan trailers die steeds meer weggeven'

Producent Jason Blum biedt excuses aan.

door Bram de Groot om 10:02 in Algemeen
Heb jij The invisible Man al gezien tijdens de voorpremières in onder meer de Vue bioscopen? Dan is je misschien opgevallen dat de trailers voor de succesvolle horrorfilm wel erg veel weggeven over het plot. En daar is een reden voor.

Via Twitter werd The Invisible Man-producent Jason Blum benaderd door een fan. Hij gaf aan dat hij vindt dat de trailers voor de film wel erg veel weggeven. Blum reageerde en gaf aan dat Netflix de schuldige is, maar heeft ook een bijzonder slimme tip: "kijk trailers pas nadat je de film hebt gezien."


Mensen weghalen van Netflix
Blum geeft in zijn reactie aan dat de trailer wel veel moest weggeven om mensen weg te trekken bij Netflix. De streamingdienst lijkt dus heel wat mensen thuis te houden. En raar is dat niet. Steeds vaker weten alleen de allergrootste blockbusters echt succesvol te zijn. Kleinere, maar ook zeker grotere titels hebben het daardoor zwaar.

Ook blijkt dat bioscoopfilms steeds sneller op Netfllix en andere diensten verschijnen. Zo verscheen recent Spider-Man: Far From Home op Netflix, maar ook titels als Midsommar, Men in Black: International en Brightburn. Deze films verschenen nog geen jaar geleden in de wereldwijde bioscoopzalen.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

ik kijk altijd 50% van een trailer dan zet ik het af.

VFX expert

Avatar

Wat een onzin. Juist voor een goede trailer die weinig weg geeft ga je naar de bioscoop. Kijk naar Nolan zijn films, die geeft praktisch niets weg en daardoor worden mensen nieuwsgierig en willen ze niet wachten tot het op Netflix komt, maar rennen ze naar de bioscoop.

Timothy

Avatar

Een trailer ná de film kijken heeft ongeveer net zoveel zin als na de seks een condoom omdoen...

Mav Damian

Avatar

Whahaha wat een excuus! Een trailer is iets om aan te tonen wat de film inhoud! Het heeft geen zin om na de film dan pas de trailer te bekijken. Ook veel weggeven over het plot van uw film is juist wat voor mij en waarschijnlijk ook voor veel andere kijkers het niet meer nodig is om het te gaan zien aangezien ze toch al veel weten en ook de kijkervaring minder is. Natuurlijk moet je ook niet veel trailers gaan kijk of tv spots. Als je weinig wilt zien van de film.

Johan67

Avatar

"Ook blijkt dat bioscoopfilms steeds sneller op Netfllix en andere diensten verschijnen. Deze films verschenen nog geen jaar geleden in de wereldwijde bioscoopzalen."

Dit lijkt me toch een beslissing van de filmmaatschappijen zelf, om extra te cashen.

Goku32

Avatar

Maar dit is niet nieuw toch, dat trailers de hele film weergeven dat weet iedereen toch al. Ik zat laats een trailer te kijken van een horror film met de naam hansel en gretall. De helft kwam niet eens voor in de film, wat ze lieten zien in de trailer zo kan het ook. Dit is oud nieuws mij tip check de film omdst je het zelf leuk vind. En als de trailers gewoon over

Master Of Films

Avatar

Jason Blum heeft duidelijk onder een steen gelegen.En dan hebben we nog de Terminator trailers waarvan we al wisten hoe het zat met Marcus en John

Civilian Supreme

Avatar

Ze laten altijd teveel zien op Netflix.
Vaak denk ik, hey dat lijkt me wel een leuke film, laat ik de trailer eens kijken. Om vervolgens zoiets te hebben van, laat maar, genoeg gezien.

eltorro

Avatar

@Filmtotaal: "De streamingdienst lijkt dus heel wat mensen thuis te houden. En raar is dat niet. Steeds vaker weten alleen de allergrootste blockbusters echt succesvol te zijn."

Weer met alle respect, maar in dit stukje zitten zoveel aannamens. Waar wordt dit op gebasseerd?

Blablazer

Avatar

Ja met bioscoop films gebeurt dat nooit. Is er soms iets tegen Netflix hier met al gebash. Het voordeel met Netflix is dat er veel verschillende dingen te zien zijn. Dat is ook de simpele reden waarom ik geen Disney + heb.

TwinsA

Avatar

Dat ze beginnen om de prijzen in de bioscoop menselijk te houden... filmpje met twee, drankje en een hapje... snel 50€ kwijt, zoeken naar parkeer plaats, file op de baan, file aan de kassa en dan maar hopen op een goed plaatsje.
Nee dank ik, ik wacht wel op streaming of koop gewoon de film op BR.

horizon

Avatar

Gewoon vertrouwen in je product hebben een trailers zo summier mogelijk houden.

JMRG

Avatar

Hahahahaha wat zegt deze nou? Wat heb ik aan een trailer als ik die film al heb gezien?! Een trailer moet 1 van de dingen zijn die mij moeten hypen om jouw film te kijken.

Jeroen Pasman

Avatar

De trailer moet je aanzetten tot het kijken van een film. Dat doe je door de kijker op de juiste manier te prikkelen. Dat hoeft niet persé met het weggeven van het (hele) plot.
Wél wil ik in een trailer graag zien waar de film over gaat, zodat ik kan kijken of het mijn interesse heeft

Fr0nt

Avatar

dat is iets dat marvel dus meestal wel goed doet.

NieuwsFilm