Algemeen

Wat zijn Kylo Ren's laatste woorden aan Rey?

Eind goed, al goed...

door Wouter Drummen om 09:13 in Algemeen
Niet iedereen is een even grote fan van de laatste Star Wars-trilogie. Het laatste deel verscheen een paar maanden geleden en sloot het verhaal van o.a. Kylo Ren (Adam Driver) en Rey (Daisy Ridley) af. De twee personages hadden een speciale band en op het einde van The Rise of Skywalker, offert Kylo Ren/Ben Solo zich op voor Rey, al vragen velen zich af wat zijn laatste woorden waren. Die zijn nu bekend gemaakt.

Op het einde moeten ze namelijk de handen ineen slaan om Emperor Palpatine te kunnen verslaan, maar dit kost Rey haar leven. Kylo Ren gebruikt zijn laatste krachten om haar terug te halen, maar overlijdt als gevolg hiervan. Buiten de kus hebben de twee niet eens kans meer om iets tegen elkaar te zeggen, maar schrijver Rae Carson liet weten dat er wel degelijk tussen die twee wordt 'gesproken'.

Het boek
Zo is er namelijk een boek verschenen, dat alle 'plotholes' uitlegt, voornamelijk over Palpatine's terugkeer. Ook staat er in wat Kylo Ren net voor zijn sterven tegen Rey zegt. Via The Force, zegt hij tegen haar in een heldere en duidelijke stem: ''I will always be with you''. Rey antwoordt ook via The Force. Glimlachend kijkt ze Ben Solo aan en zegt: ''No one's ever really gone''.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

R3-X7

Avatar

Who gives a fuck?

DucoZ

Avatar

Deel 9 niet eens gezien haha.

PRIME

Avatar

^
hahahahahaahaahaahahaahahahhaahahhaah

Yanggie

Avatar

"Jouw moeder is fokking lelijk"

shellghost

Avatar

*barf*

Ze hadden beide dood moeten gaan. Dan was de Skywalker/Palpatine saga goed afgesloten.

Civilian Supreme

Avatar

Zonder wat gelezen te hebben kan ik er naar aanleiding van de kop wel vanuit gaan dat hij dus dood gaat. Film nog niet gezien namelijk.

Master Of Films

Avatar

DucoZ "Deel 9 niet eens gezien haha."
Heel mooi Smiley face Je hebt als Star Wars fan helemaal niks gemist. Het is de meest waardeloze Star Wars ooit, nog veel erger dan Attack of the Clones + Solo. Zelfs live action TV meuk zoals Holiday Special en de Ewok films is 10.000x beter dan The Fallout of Skywalker.

GreenHornet

Avatar

This Movies are a waste of time.
Hij zal wel spijt hebben dat hij hieraan begonnen is

Darthmar

Avatar

Ik dacht dat hij zei: "rosebud"

Gigan72

Avatar

Rey... this movie is full of shit.

TheWatcher

Avatar

Ik weet al wat ie zei: 'Luke is Better, p.s.Vader ruleZZzz..'

Raki-Pure

Avatar

Dit voelt als of we de gifbeker helemaal leeg moeten drinken !

Jaws

Avatar

leuke afsluiting jammer dat de saga is afgesloten. Ik kan genieten van de starwars films.

Malloy de Beer

Avatar

@Masters of Films
Als meester der films Attack of the Clones en Holiday Special beter noemen dan The Rise of Skywalker slaat werkelijk nergens op.. Attack of the clones valt nog onder smaak.
Maar met de Holiday special kan je de slechtheid niet eens vergelijken.
Zelfs mensen met een IQ van 36 en de huisdieren kunnen de Holiday Special niet goed of leuk vinden.

Master Of Films

Avatar

Gut daar we weer. Ik heb absoluut geen probleem mee dat je er niet mee eens bent. Maar wat wel ik een probleem vind, is de manier waarop je het ventileert mbt je gehele reactie. Dit begint mij behoorlijk te vervelen.

Wat je er ook van vind. IK DOE HET GEWOON! Ik haal de Holiday Special erbij. Het bestaat en is onderdeel van Star Wars. Kijk je hebt waardeloos en je hebt waardeloos. Ik zie dat verschil wel.

Voor een deel 9 als SAGA film is het enorm ondermaats (heel erg zacht uitgedrukt). Of in jouw woorden: The Rise of Skywalker is een kut film. Daar zijn we 100% mee eens. Daarbij ga ik ervan uit dat je ook inhoudelijke argumenten hebt waarom The Rise of Skywalker zo'n kut film is.

Ik kan bij de Holiday Special tenminste nog lachen. Het is net zoals Birdemic, Troll 2, Samurai Cop, The Room e.d. So bad that is good! So stupid that is good!
So dumb that is good!

Kortom. De Holiday Special is hahahahahaahaahaahahaahahahhaahahhaah met de vriendenclub. Ik kijk er dan met plezier op terug dat ik "good times" heb gekregen van de Holiday Special kijkervaringen.

Dus ja. Holiday Special is beter dan The Rise of Skywalker. Wat is jouw stomme excuus.

Malloy de Beer "Zelfs mensen met een IQ van 36 en de huisdieren kunnen de Holiday Special niet goed of leuk vinden."
Dit slaat totaal nergens op. Mensen met een IQ van 36(?) en huisdieren(!) erbij te betrekken helpen niet met jouw argument. Weet je. Vorige keer vond je mij minachtend tov Coola. Maar zelf heb je blijkbaar moeite mee om met mij een volwassen discussie aan te gaan. Al vraag ik mij of je überhaupt een volwassen discussie aan wilt gaan.

Malloy de Beer

Avatar

@Masters of Films
Kan ik heus wel.
Maar valt er met jou uberhaupt te discusseren?
Want jij vat het meteen op als conflicteren terwijl ik alleen confronteer, moet kunnen lijkt mij?
Jou meningen klinken meer als feiten, dat begreep ik verkeerd zei je de vorige keer en dat heb ik toegegeven dat ik dat verkeerd kan hebben opgevat.

Ik beoordeel een film van zien aan voor en achter de schermen, kwa acteerwerk, script, fotografie, special effects en eigenlijk alles wat er achter en voor de schermen gebeurd om hoe de film is gemaakt.
Rise of Skywalker is gemaakt door de verkeerde schrijver Chris Terrio, slechte scripts en een plot wat rammelt aan alle kanten.
De muziek in de film is matig, alsof John Williams meer lag te slapen. Zoals de duel tussen Ren en Rey op de Second Death Star had een veel dikkere soundtrack mogen hebben in plaats daarvan hoorde we veel storm geluiden.. ook het acteerwerk was niet altijd van een top niveau.
Maar dat was nooit bij een Star Wars film, tot op heden vind ik het acteerwerk in TLJ nog het beste ondanks die film ook niet perfect is.
Kwa visueel gebied vind ik Rise niet slecht, knip en plak Leia, Exegol, haastig tempo wat tegelijk niet saai is en de actiescenes zijn ondanks belachelijk slecht ook wel weer entertainent.
Mijn grootste struikel aan Rise is vooral Terrio, de film voelt als een excuus film voor TLJ terwijl het niet nodig was.
Ik ben van mening dat TLJ ondanks wat punten een goede continue is op TFA, TROS op TLJ is dat totaal niet.
TROS had het verhaal moeten vervolgen en niet proberen iets goed te maken, dat maakt episode 9 voor mij een kut film.

Rise zou dan wel mn Special zijn .
Holiday Special heeft niets wat ik op kwaliteit goed vind. Die film voelt als een TV Kantine parodie. Ze hebben nauwelijks tekst, slechte liedjes die te lang doorgaan, creepy kook programma's, schilderijen als locaties, musical nummers waar nergens over gaat, de soort van seksuele spanningen tussen Solo, Luke en de Chewie familie.. etc etc.
Erom lachen kon ik ook de eerste keer, van afschuw. De tweede keer kreeg ik er gewoon diarree van.
De film lijkt gemaakt te zijn door mensen die een hekel hadden aan Star Wars en alle fans wilden fucken.
En om het dan beter te noemen dan een film die voelt alsof het probeerde iets goed te maken aan de fans vind ik dan nergens op slaan.
Nu snap je hoe ik een film beoordeel en waar het dan vandaan komt. En ik geef toe dat een slechte film leuk kan zijn, maar zo'n film vind ik Attack of the Clones want die probeerde nog iets te zijn.
HS heeft nooit een serieuze bedoeling gehad namelijk, of hun best ervoor gedaan, als dat wel was dan is het idd bedoeld voor huisdieren die wel verstaan wat de Chewbaca family onderling bespreken en zwakbegaafden die de plot & script loze verhaal kan waarderen omdat ze toch pas op hun achtste hun eerste woordje hebben kunnen uit spreken.

Robin80

Avatar

Mooie, waardige woorden. Horen echt bij die fantastische
scène. Fijn dit te weten. Adam Driver is een geweldige acteur!

NieuwsFilm

meest populair