Wat zijn Kylo Ren's laatste woorden aan Rey?

Wat zijn Kylo Ren's laatste woorden aan Rey?

Eind goed, al goed...

Niet iedereen is een even grote fan van de laatste Star Wars-trilogie. Het laatste deel verscheen een paar maanden geleden en sloot het verhaal van o.a. Kylo Ren (Adam Driver) en Rey (Daisy Ridley) af. De twee personages hadden een speciale band en op het einde van The Rise of Skywalker, offert Kylo Ren/Ben Solo zich op voor Rey, al vragen velen zich af wat zijn laatste woorden waren. Die zijn nu bekend gemaakt.

Op het einde moeten ze namelijk de handen ineen slaan om Emperor Palpatine te kunnen verslaan, maar dit kost Rey haar leven. Kylo Ren gebruikt zijn laatste krachten om haar terug te halen, maar overlijdt als gevolg hiervan. Buiten de kus hebben de twee niet eens kans meer om iets tegen elkaar te zeggen, maar schrijver Rae Carson liet weten dat er wel degelijk tussen die twee wordt 'gesproken'.

Het boek
Zo is er namelijk een boek verschenen, dat alle 'plotholes' uitlegt, voornamelijk over Palpatine's terugkeer. Ook staat er in wat Kylo Ren net voor zijn sterven tegen Rey zegt. Via The Force, zegt hij tegen haar in een heldere en duidelijke stem: ''I will always be with you''. Rey antwoordt ook via The Force. Glimlachend kijkt ze Ben Solo aan en zegt: ''No one's ever really gone''.

NieuwsFilm

meest populair