Netflix

3 kneitergoede films die nu gewoon op Netflix staan

Ontdek de goudmijn die Netflix te bieden heeft!

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Netflix
Netflix heeft honderden films in zijn catalogus staan. Soms zie je dan ook door de bomen het bos niet meer. Wij hebben door de catalogus heen gesnoeid en vandaag wederom drie interessante, sterke films - die dus gewoon op Netflix staan - voor je op een rijtje gezet.

A Quiet Place (2018)
Regie: John Krasinski | Cast: Emily Blunt, John Krasinski, Millie Simmonds, e.a.
De mensheid is haast reddeloos ten onder gegaan aan de invasie van blinde, mensverslindende monsters met een verfijnd gehoor. De familie Abbott, wonend op een achteraf gelegen boerderij, moet dan ook in volledige stilte leven om de wezens niet naar zich toe te lokken. Maar ondanks alle voorzorgsmaatregelen, ontglipt dat ene geluidje zo.

The Two Popes (2019)
Regie: Fernando Meirelles | Cast: Anthony Hopkins, Jonathan Pryce, Juan Minujín, e.a.
De katholieke kerk verkeert door allerlei schandalen in een flinke crisis. Kardinaal Bergoglio, die de streng conservatieve koers van paus Benedictus hekelt, wordt door de paus uitgenodigd in zijn zomerverblijf. Daar hoopt Bergoglio zijn ontslagbrief aan te bieden, maar Benedictus doet hem een uniek voorstel: de paus wil vrijwillig terugtreden en ziet in Bergoglio zijn ideale opvolger.

The Shawshank Redemption (1994)
Regie: Frank Darabont | Cast: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, e.a.
Bankdirecteur Andy Dufresne wordt ten onrechte tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn overspelige vrouw. Hij belandt in de zwaarbewaakte Shawshank-gevangenis. Daar raakt hij bevriend met Red. Hoewel hij eerst geen idee heeft hoe hij zijn dagen achter de tralies moet slijten, werkt Dufresne zich langzaam op en krijgt hij steeds meer privileges. Ondertussen werkt hij stiekem aan een ultieme ontsnappingspoging.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Newgenerationadof

Avatar

A quiet place laatst weer eens bekeken, weer mee vermaakt en bijna deel 2! The two popes lijkt me ook een goede film maar daar kom ik de eerste tijd nog niet aan toe.
The shawshank redemption heb ik eerlijk gezegd nog nooit gezien, maar die lijkt me geweldig.

David Mills

Avatar

Dit zijn eindelijk in deze rubriek inderdaad 3 topfilms. @ Newgenerationahof....hoe kun je als filmliefhebber the Shawshank redemption nog nooit gezien hebben. Dit hoort eigenlijk bij de opvoeding. Dit is ook de best scorende film op IMDB, niet dat de score op IMDB altijd alles zegt maar bij deze film wel. The Two Popes staat in mijn lijst van 5 beste films van 2019. @ Newgenerationahof... heb jij ff een fijne zondag met 2 topfilms die je nog niet gezien hebt.

kidcassidy

Avatar

Snap ik ook niet, dat je op een filmsite zit en je shawshank nog nooit gezien hebt. Alsof je meepraat over een boek, maar niet kunt lezen.

Two Pope's was een prachtige film en heb ik zeer van genoten. A Quiet place is niet mijn smaak en verveelde mij dan weer enorm.

baron nostalgia

Avatar

Shawshank redemption is een topper de andere 2 meh

Goku32

Avatar

Shawshenk 10 out off 10 movie het staat veilig in me kast deze geweldige film dikke vette topper, en voor de persoon die waarschijnlijk net op deze aardbol is. Gooi alles neer wat je nu aan het doen bent en ga, snel shawshenk kijken demmm Hurry up demmm dude

Supersheep

Avatar

Zelden zo'n warboel gezien in twee zinnen @Goku32, 'me kast' is hier bijna nog het minst erg te noemen.
Maar wel goed dat het exemplaar veilig staat.

HolyGibson

Avatar

The Shawshank Redemption is inderdaad een meesterwerk.

gerbruggeman

Avatar

Kijkcijfers zegt niets over kwaliteit.
Shawshank Redemption is een meesterwerk. The two Popes is ook briljant. Snap niet wat a Quiet Place in dat rijtje doet. Zowel kwalitatief inhoudelijk & qua vormgeving net toereikend om een gemiddelde beoordeling te kunnen krijgen van liefhebbers & gedogers van het genre...

Broodrooster

Avatar

Goede films, maar volgens mij stonden ze er al een tijdje Smiley face

Maac

Avatar

David Mills "hoe kun je als filmliefhebber the Shawshank redemption nog nooit gezien hebben. Dit hoort eigenlijk bij de opvoeding."

kidcassidy "Snap ik ook niet, dat je op een filmsite zit en je shawshank nog nooit gezien hebt. Alsof je meepraat over een boek, maar niet kunt lezen."

Dat valt allemaal reuze mee. Als je met films bent opgegroeid in de jaren negentig is het inderdaad vrijwel onmogelijk om The Shawshank Redemption gemist te hebben, maar een jongere generatie heeft ook weer een grotere poel van films om uit voorgaande jaren te kijken en dan duurt het even voor je bij bent.
Ik heb Citizen Kane nog nooit gezien, maar als iemand tegen mij zegt dat ik dan niet kan meepraten over films zal ik dat ook niet serieus nemen. Ik ga niet alle oude meuk terugkijken omdat een ander dat destijds meesterwerken vond.

Neemt niet weg dat Newgenerationadof inderdaad nog een hele fijne film tegoed heeft. Die eerste kijkervaring is goud waard.

Chrischzz

Avatar

Rare reacties.
Het kan heel makkelijk dat iemand een bepaalde klassieker niet gezien heeft nog. Beetje raar om eigenlijk te gaan roepen dat het raar is dat je dan op filmtotaal kijkt/reageert.

Als of je iedere film gezien moet hebben.

NieuwsFilm