Arnold Schwarzenegger sleept lugubere 'Russische robot' die op hem lijkt en thee zet voor het gerecht

Arnold Schwarzenegger sleept lugubere 'Russische robot' die op hem lijkt en thee zet voor het gerecht

Hij is op zoek naar een grote schadevergoeding.

Het ziet ernaar uit dat Terminators - als die de planeet ooit nog zullen overnemen - Russisch worden. Arnold Schwarzenegger heeft robotica-makers Promobot aangeklaagd omdat ze een machine hebben gebouwd die op de actiester lijkt. Ook gebruiken ze deze Android Robo-C om andere robots te verkopen. Het idee is dat het Russische bedrijf machines voor je kan maken die op bekende sterren lijken.

De creaties zijn zo klant-specifiek dat ze "op elke mens op Aarde kunnen lijken." Dat meldt de website van Promobot. Zo zal Arnold Schwarzenegger "je gasten groeten, je lichten aandoen en thee zetten." Kennelijk zijn de gezichtsuitdrukkingen bijna menselijk. Ook kan de robot een gesprek voeren en vragen beantwoorden. Volgens bronnen zal er een prijskaartje aan hangen van zo'n 20.000 tot 50.000 dollar.


Hasta la vista
Maar de acteur is niet blij met Arnie 2.0., die zijn gelijkenis kopieert. In de door Schwarzenegger ingediende documenten staat beschreven dat hij nu als mascotte wordt gebruikt door Promobot en hier helemaal geen toestemming voor gegeven heeft.

Als de 72-jarige man had geaccepteerd, dan zou hij een licentievergoeding van 10 miljoen dollar hebben geëist. En die wil hij nu ook hebben, evenals een schadevergoeding en een gerechtelijk bevel dat ervoor zorgt dat Promobot zijn evenbeeld niet meer mag gebruiken. Klik hier en hier voor afbeeldingen van de Schwarzenegger-robot.

NieuwsFilm

meest populair