De kosten van Netflix, Disney+, Amazon, Apple TV+ en HBO op een rij

De kosten van Netflix, Disney+, Amazon, Apple TV+ en HBO op een rij

Welke diensten heb jij eigenlijk?

Met de komst van Disney+ in november 2019 verscheen er een grote nieuwe speler op de streamingmarkt, naast uiteraard Netflix en ook Videoland. En nu is Amazon Prime officieel beschikbaar. Maar wat zijn de kosten van als die grootste streamingdiensten in Nederland?

Hieronder een overzicht van alle kosten. Het zijn de huidige prijzen (maart 2020), niet rekeninghoudend met eventuele kortingsacties via derden. Mocht je onderstaande zes diensten afnemen - tegen het hoogste tarief - dan kost dit maandelijks een kleine 50 euro, los van je internetprovider.


Netflix

Het goedkoopste Netflix-abonnement kost 7,99 euro per maand (Basic) en daarvoor krijg je één stream in SD. Voor 10,99 euro per maand heb je een standaard HD-abonnement voor twee schermen in Full HD (1080p) beeld. En voor 13,99 euro per maand het je een premium-abonnement waarmee je op vier schermen tegelijk kan kijken in Full HD (1080p) en Ultra HD (4K). Er is geen gratis startperiode.


Disney+

Er zijn twee abonnementsvormen, namelijk per maand of per jaar. Voor 6,99 euro kun je maandelijks opzeggen. Voor 69,99 euro heb je een jaar lang toegang. Er is een proefperiode van 7 dagen.


Ziggo Movies & series (HBO)

Dit is een vreemde eend in de bijt. Via dit abonnement kunnen alleen abonnee's van Ziggo de content van HBO kijken. De kosten zijn 11,95 euro per maand. Mocht je naast Ziggo ook Vodafone hebben, dan kun je Ziggo Movies & series gratis aan laten zetten. Ergens in 2020 en 2021 bestaat de kans dat de streamingdienst HBO MAX naar Nederland komt. Er is geen proefperiode.


Amazon Prime

Amazon Prime / Video is bijzonder goedkoop te noemen met slechts 2,99 euro per maand na een gratis proefmaand.


Apple TV+

Deze streamingdienst trapte een paar dagen voor Disney+ af, maar met duidelijk minder tromgeroffel. Er moet 4,99 euro betaald worden voor een maandabonnement, na een gratis proefperiode van 7 dagen. Koop je een Apple-product, dan krijg je een jaar gratis toegang.


Videoland

Deze Nederlandse dienst met ook veel Nederlandse content kun je 14 dagen gratis proberen. Daarna betaal je 8,99 euro per maand.

NieuwsFilm

meest populair