Featured

De kosten van Netflix, Disney+, Amazon, Apple TV+ en HBO op een rij

Welke diensten heb jij eigenlijk?

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Met de komst van Disney+ in november 2019 verscheen er een grote nieuwe speler op de streamingmarkt, naast uiteraard Netflix en ook Videoland. En nu is Amazon Prime officieel beschikbaar. Maar wat zijn de kosten van als die grootste streamingdiensten in Nederland?

Hieronder een overzicht van alle kosten. Het zijn de huidige prijzen (maart 2020), niet rekeninghoudend met eventuele kortingsacties via derden. Mocht je onderstaande zes diensten afnemen - tegen het hoogste tarief - dan kost dit maandelijks een kleine 50 euro, los van je internetprovider.


Netflix

Het goedkoopste Netflix-abonnement kost 7,99 euro per maand (Basic) en daarvoor krijg je één stream in SD. Voor 10,99 euro per maand heb je een standaard HD-abonnement voor twee schermen in Full HD (1080p) beeld. En voor 13,99 euro per maand het je een premium-abonnement waarmee je op vier schermen tegelijk kan kijken in Full HD (1080p) en Ultra HD (4K). Er is geen gratis startperiode.


Disney+

Er zijn twee abonnementsvormen, namelijk per maand of per jaar. Voor 6,99 euro kun je maandelijks opzeggen. Voor 69,99 euro heb je een jaar lang toegang. Er is een proefperiode van 7 dagen.


Ziggo Movies & series (HBO)

Dit is een vreemde eend in de bijt. Via dit abonnement kunnen alleen abonnee's van Ziggo de content van HBO kijken. De kosten zijn 11,95 euro per maand. Mocht je naast Ziggo ook Vodafone hebben, dan kun je Ziggo Movies & series gratis aan laten zetten. Ergens in 2020 en 2021 bestaat de kans dat de streamingdienst HBO MAX naar Nederland komt. Er is geen proefperiode.


Amazon Prime

Amazon Prime / Video is bijzonder goedkoop te noemen met slechts 2,99 euro per maand na een gratis proefmaand.


Apple TV+

Deze streamingdienst trapte een paar dagen voor Disney+ af, maar met duidelijk minder tromgeroffel. Er moet 4,99 euro betaald worden voor een maandabonnement, na een gratis proefperiode van 7 dagen. Koop je een Apple-product, dan krijg je een jaar gratis toegang.


Videoland

Deze Nederlandse dienst met ook veel Nederlandse content kun je 14 dagen gratis proberen. Daarna betaal je 8,99 euro per maand.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

basco

Avatar

Ik heb alleen Netflix.
Voor Disney+ heb ik naar gekeken maar deze app is niet beschikbaar voor mijn Phillips smart tv.

Monojaxx

Avatar

Ik heb Netflix, Disney+ en Amazon Prime. Deel dit met de buren en ben, sinds de prijsverlaging van Amazon Prime, ongeveer 10 euro per maand kwijt. Mooiere deal is er niet

Hylian_Knight

Avatar

Heb Netflix en Disney+. Ga Prime zeker halen. Deel het ook met familie (met prime volgens mij niet mogelijk?) dus kosten zijn inderdaad minder dan tientje per maand Smiley face.

Kamajiisama

Avatar

Heb Netflix €13,99 gedeeld met de Kids , meer dan genoeg kijkvoer!

drsentertainment

Avatar

Ik gebruik zelf:
Netflix
Starzplay (gaaf!)
AppleTV+
Prime (gaaf!)
D-Play

Intussen (tijdelijk) opgezegd:

Disney+
Videoland
Hayu
NLZiet

Fluffer

Avatar

Ik gebruik alleen Netflix met pre paid card en niet langer dan een maand ,geen enkele streamingdienst toont recente films ,dan liever on demand.

neo123

Avatar

Heb Netflix en Disney + maar die laatste heeft een dramatische app die het meer niet doet dan wel ????.

Monojaxx

Avatar

@neo123

Geen last van, werkt bij mij even vloeiend als Netflix. Wat ik wel erg irritant vind is dat je niet vooruit en achteruit kunt spoelen met beelden zoals bij Netflix. Dan zit je steeds te ver. Amazon Prime heeft dat ook. Amazon Prime is trouwens wel traag bij mij. Maar wat wil je voor 2,99 Smiley face

Sunspot

Avatar

Netflix sowieso, top!

Videoland tijdje gehad, maar weggedaan, was niet slecht, veel NL content ook, maar gewoon niet nodig gezien Netflix.

Disney ben ik niet in geïnteresseerd.

Wil Amazon Prim zeker proberen, maar dan moet het gewoon via Ideal kunnen

Monojaxx

Avatar

@Sunspot

Gewoon een creditcard aanvragen, ook makkelijk met parkeren in een parkeergarage, hoef je ook niet in de rij te staan met je parkeerbonnetje!

Maac

Avatar

Mijn vrouw en kinderen zijn voornamelijk degenen hier die streamen, zij zijn goed onder de pannen met Netflix en Videoland. Wij nemen sinds vorig jaar geen televisie meer af bij onze provider, alleen internet.

Bilbo

Avatar

Aanradertje voor de filmliefhebber: Mubi. Tientje per maand, maar met een constant variërend filmaanbod, geselecteerd door curators en vaak binnen een bepaald thema. Voor zij die trek hebben in een wat meer gevarieerd en internationaler aanbod dan wat bijvoorbeeld Netflix of Disney+ bieden.

Sunspot

Avatar

@Monojaxx

Te veel gedoe, gebruik nooit creditcard en volgens mij zijn er ook apps tegenwoordig.

Rij laatste tijd niet eens auto, werk en alles goed bereikbaar met fiets/ov, scheelt dik geld, ben toch alleenstaand.

GA niet voor een streamingdienst een creditcard aanvragen, die dienst moet zorgen dat wij makkelijk kunnen abonneren! Smiley face

Goku32

Avatar

Ik gebruik alleen nedflix, maar zou de horror zender wel willen hebben, weet alleen niet hoe die heet

NieuwsFilm

meest populair