'Netflix raakt ook besmet door corona'

'Netflix raakt ook besmet door corona'

De streamingdienst gaat er juist niet op vooruit.

Wereldwijd worden vele mensen verzocht om (zoveel mogelijk) thuis te blijven. Het gevolg is dat steeds meer bioscoopzalen leeg blijven en de streamingdiensten steeds vaker worden geraadpleegd. Dit lijkt gunstig voor die diensten, maar er is ook een duidelijke keerzijde.

Volgens een analist raakt het virus namelijk ook Netflix. Needham-analist Laura Martin zei tegen Yahoo! Finance dat de waarde van de aandelen van Netflix ook zal gaan schommelen. Het grootste gevaar is dat er veel abonnee's buiten de States zouden kunnen gaan opzeggen.

Meer kijktijd, geen extra inkomsten
Dat er nu waarschijnlijk meer naar de content van Netflix gekeken wordt, betekent nog niet dat de inkomsten gaan toenemen. "Netflix rekent een vaste prijs van $9 - $16 per maand in de Verenigde Staten, ongeacht hoeveel uur er wordt bekeken,", zei Martin. "Aan meer kijkuren door bestaande abonnees wordt niets verdiend door Netflix."

Het grote gevaar schuilt in de opzeggingen. Netflix is een luxe product en als mensen inkomsten gaan missen, dan wordt er eerst ingeleverd op luxe producten. Volgens de analist zouden mensen op den duur kunnen overwegen om Netflix op te zeggen. Iets dat uiteraard ook geldt voor de andere diensten.

NieuwsFilm

meest populair