Netflix

'Netflix raakt ook besmet door corona'

De streamingdienst gaat er juist niet op vooruit.

door Bram de Groot om 22:30 in Netflix
Wereldwijd worden vele mensen verzocht om (zoveel mogelijk) thuis te blijven. Het gevolg is dat steeds meer bioscoopzalen leeg blijven en de streamingdiensten steeds vaker worden geraadpleegd. Dit lijkt gunstig voor die diensten, maar er is ook een duidelijke keerzijde.

Volgens een analist raakt het virus namelijk ook Netflix. Needham-analist Laura Martin zei tegen Yahoo! Finance dat de waarde van de aandelen van Netflix ook zal gaan schommelen. Het grootste gevaar is dat er veel abonnee's buiten de States zouden kunnen gaan opzeggen.

Meer kijktijd, geen extra inkomsten
Dat er nu waarschijnlijk meer naar de content van Netflix gekeken wordt, betekent nog niet dat de inkomsten gaan toenemen. "Netflix rekent een vaste prijs van $9 - $16 per maand in de Verenigde Staten, ongeacht hoeveel uur er wordt bekeken,", zei Martin. "Aan meer kijkuren door bestaande abonnees wordt niets verdiend door Netflix."

Het grote gevaar schuilt in de opzeggingen. Netflix is een luxe product en als mensen inkomsten gaan missen, dan wordt er eerst ingeleverd op luxe producten. Volgens de analist zouden mensen op den duur kunnen overwegen om Netflix op te zeggen. Iets dat uiteraard ook geldt voor de andere diensten.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Gewoon met 4 buren / vrienden / natte Nel en schele Louie delen, ben je ong. 2,50 per maand kwijt.

Ang3l

Avatar

Waarom zouden abonnees opzeggen? Met al die thuis quarantaines zou je denken dat mensen juist gaan binge-watchen ;)

Fr0nt

Avatar

en morgen hetzelfde artikel maar dan over disney+, en dan dag erna over HBO, etc etc.

Rich Art

Avatar

@Ang3l: het antwoord op je vraag staat letterlijk in het nieuwsbericht...

Dimmu Borgir

Avatar

Meer uren kijken is meer data voor Netflix. Dat is goud waard. Meer uur kijken betekent bovendien meer content ontdekken en willen blijven volgen.
Wat het opzeggen als besparing betreft. Mensen gaan besparen op etentjes, blijven thuis uit de barmaar willen zich thuis niet vervelen. Bovendien zal het virus zorgen voor een flinke abbonee aangroei.

Ankhorion

Avatar

Hun servers worden meer aangesproken, dus capaciteit uitbreiden en dat kost geld.

tyler durden

Avatar

Amazon prime net afgesloten voor 2.99 , geen geld en paar leuke series nu al meer gekeken dan die 3 maanden dat is D+ had.

NieuwsFilm