Blu-ray

Blu-ray review 'Maleficent 2' - Origineler sprookjesavontuur met Angelina Jolie

Eén van de vijf sprookjesfilms uit 2019.

door Bram de Groot om 18:43 in Blu-ray
Regie: Joachim Roenning | Cast: Angelina Jolie (Maleficent), Elle Fanning (Aurora), Michelle Pfeiffer (Queen Ingrith), Harris Dickinson (Prince Philip), Sam Riley (Diaval), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Bioscooprelease: 24.10.2019 | FilmTotaal Recensie: 2,5 sterren

Eén van de originelere live action-sprookjesfilms van Walt Disney is ongetwijfeld Maleficent uit 2014. De film met Angelina Jolie als de Disney-schurk Malafide uit Doornroosje was een succes en verdiende een vervolg. Deze verscheen pas na 5 jaar en deed het toch iets minder. De fans waren echter tevreden en nu kun je Maleficent: Mistress of Evil vol visuele effecten in huis halen.

In de States startte het $185 miljoen kostende Maleficent: Mistress of Evil met zo'n $37 miljoen in het eerste weekend en eindigde wereldwijd op een zeer nette $491,7 miljoen. Bij de critici deed de sprookjesfilm het matig met 40% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling is een 5.09/10. Het publiek was opvallend veel positiever: 95% (4.64/5).


Maleficent en haar soortgenoten

In Maleficent: Mistress of Evil wordt Aurora ten huwelijk gevraagd door prins Philip. Dit betekent een bond tussen het mensenrijk en het bos waar Maleficient en haar volk woont. Het huwelijk laat Aurora twijfelen over haar complexe familie. Wie moet ze vertrouwen? De persoon die al haar hele leven voor haar zorgt of haar nieuwe familie?

Blu-ray: Maleficent: Mistress of Evil

Discs: 1 x Blu-ray | Release: februari 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418561390 | Met dank aan: Walt Disney Home Video

De schijf van deze uitgave van Maleficent: Mistress of Evil zit vastgeklikt in een standaard blauwe keepcase. Op de voorkant zie je de drie vrouwen uit de film met uiteraard Malafide centraal. De achterkant wijst op zo'n zeven aanvullende extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Deze Blu-ray uitgave van Walt Disney is zo kleurrijk en scherp als je zou verwachten. Maleficent: Mistress of Evil biedt via dit sprankelende beeld een mooie kijkervaring, ook met doorgaans zeer sterke en speelse visuele effecten. Van ruis is geen sprake en de donkere beelden blijven in details uitstekend. De muziek is verzorgd door Geoff Zanelli (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) die James Newton Howard verving. De track is DTS-HD 7.1 en doet het uiteraard uitstekend!

Bonusmateriaal

De extra's bestaan grotendeels uit korte featurettes over de herkomst van Maleficent (Origins of Fey), de trouwscène (Aurora's Wedding) en de visuele en praktische effecten (If You Had Wings en Maleficent: Mistress of Evil VFX Reel). Daarnaast zijn er twee verwijderde scènes, enkele Outtakes en de muziekvideo You Can't Stop the Girl van Bebe Rexha.

Wat vind jij van Maleficent 2?

Was jij onder de indruk van Maleficent: Mistress of Evil en de originele insteek? Of moet je de film nog bekijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Ben ik de enige die een gruwelijke hekel heeft aan die disney hoesjes?
De titel in het Engels, Frans en af en toe Nederlands. Dan de rugjes die ook nog eens gespiegeld zijn, ondersteboven. Ongelofelijk hoe lelijk dit is. Dat ze dat zelf niet zien/ snappen...

Decepticon

Avatar

Nee Sietzet, je bent zeker niet de enige. Ik heb er ook een gruwelijke hekel en ik denk dat de meeste blu-ray kopers/verzamelaars daar wel een gruwelijke hekel aan.

Diegene die dat bedacht heeft ook, wat voor idioot is dat. Dat de Franse titel de voorkeur geniet, kan ik marketing gewijs enigzins een beetje begrijpen, gezien de veel grotere Franstalige markt die ze willen bedienen. Door het tweetalige België hebben wij dit te danken, dat wij Nederlanders een "Franse" blu-ray door de strot geduwd krijgen.

Ik koop al een paar jaar geen Nederlandse Disney blu-ray's meer.
Ik bestel ze in de UK bij zavvi.nl of ik rij naar Duitsland bij de media markt.

Sinds Guardians of the Galaxy Vol 2, koop ik mijn Marvel Studios blu-ray's in Duitsland, daar hebben ze nognoeen een grote leeftijdswijzer op de voorkant, maar dat vindt ik het minst storende. Behalve Thor Ragnarok, daar heb ik nog de NL van gekocht, want ik hoef geen Duitse titels op mijn covers.
Voor degene die het belangrijk vinden, sinds Thor Ragnarok hebben iig de Duitse Marvel blu-ray's ook NL. ondertiteling.

En anders koop ik de UK uitgave. Minpuntjes van UK uitgaves vind ik de dubbele leeftijdwijzers op de rug en voorkant van de covers en de dikkere 14mm cases.

caban1992

Avatar

Er zijn maar 2 zaken die mij storen. En dat is dat de Engelse titel niet centraal staat in plaats van het Frans, of dat de Engelse titel alleen staat. Ook dat de blu-ray/dvd disc geen afbeelding meer bevat, maar in 1 kleur bestaat. (Blauw voor blu-ray en grijs voor dvd) ik mis de fotoafbeelding op de disc.

NieuwsFilm

meest populair