'Disney komt mogelijk in handen van Apple door coronacrisis'

'Disney komt mogelijk in handen van Apple door coronacrisis'

Disney zag de afgelopen weken veel van zijn beurswaarde verdampen.

De aandelenmarkten krijgen door het coronavirus zware klappen te verduren. Zeker entertainmentbedrijven, die afgelopen weken veelal rode cijfers noteerden, komen niet ongeschonden uit de strijd. Beursexperts speculeren door de ontwikkelingen hardop over mogelijke overnames door techgiganten. Gaat Apple bijvoorbeeld nu zijn slag slaan door een bod te doen op Disney?

Dat zou best weleens kunnen, denkt beurskenner Bernie McTernan van het Amerikaanse Rosenblatt Securities. In drie weken tijd zag Disney 85 miljard dollar verdampen (ongeveer een derde van zijn beurswaarde). Daardoor is het bedrijf nu binnen handbereik voor Apple, die ondanks de crisis nog zoveel cash, effecten en beurswaarde heeft dat een dergelijke enorme aankoop een realistische optie is geworden.

Streamingstrategie
Appel schijnt al langer interesse te hebben in een mediaconcern als Disney. McTernan beredeneert ook dat Apple de content hoognodig kan gebruiken om het nogal karige aanbod van zijn streamingdienst Apple TV+ aan te vullen. Die dienst is tot nu toe minder succesvol dan verwacht. Mocht Apple Disney inderdaad overnemen (vooralsnog speculatie), dan zou het bedrijf nog machtiger worden dan het nu al is. Het is maar de vraag of de consument daarvan profiteert.

NieuwsFilm

meest populair