Europese Unie: Beeldkwaliteit Netflix moet omlaag vanwege corona

Europese Unie: Beeldkwaliteit Netflix moet omlaag vanwege corona

Een goede internetverbinding is nu harder nodig voor zorg en onderwijs.

De beeldkwaliteit van streaming- en videodiensten als Netflix en YouTube gaat de komende tijd mogelijk omlaag vanwege de corona-uitbraak. Dit op verzoek van de Europese Commissie, die wil voorkomen dat er in deze crisistijden problemen met het internet ontstaan. Dat schrijft persbureau Reuters.

Door de coronacrisis ligt het normale leven grotendeels plat. Veel mensen moeten daarom thuis hun vertier zoeken en zij doen dat onder meer door films en series te streamen. Internetproviders hebben de afgelopen weken dan ook het datagebruik flink zien toenemen.

En dat is een riskante ontwikkeling, meent Thierry Breton, Europees Commissaris voor de Interne Markt. Hij heeft verschillende bedrijven opgeroepen de HD-kwaliteit automatisch te verlagen naar standaard op piekmomenten.

"Streamingplatforms, telecomaanbieders en gebruikers; we hebben de gezamenlijke verantwoordelijkheid om maatregelen te treffen om een goed functionerend internet te kunnen waarborgen gedurende onze strijd tegen de verspreiding van het virus", luidt zijn oproep.

Volgens Brussel is het verlagen van de beeldkwaliteit een kleine concessie in tijden waarin de digitale infrastructuur vooral hard nodig is voor bijvoorbeeld het verlenen van gezondheidszorg en het volgen van thuisonderwijs.

NieuwsFilm

meest populair