Eindelijk onthuld: hoe overleefde Palpatine 'Return of the Jedi'?

Eindelijk onthuld: hoe overleefde Palpatine 'Return of the Jedi'?

Het was niet bekend hoe de keizer de val in de Death Star kon overleven. Tot nu dan.

Het is een belangrijke vraag waar we nog geen antwoord op hadden. Hoe kon Palpatine terugkeren in Star Wars: The Rise of Skywalker? Hij was er ineens, krachtig en met een enorm groot leger. De boekversie van TROS laat nu zien hoe hij nog in leven kon zijn.

In Return of the Jedi was Palpatine natuurlijk dood. Darth Vader gooide hem omlaag in een schacht van de Death Star en in een explosie van licht, spatte hij uit elkaar. En daarna ontplofte de tweede Death Star ook nog eens, waarmee zelfs de kleinste overblijfselen van het lichaam van Palpatine vermoedelijk tot sterrenstof vergaan waren. En toch zagen we hem ineens in TROS.

Hoe kon het?
Op het moment dat Rey het tegen Palpatine opneemt, krijgt ze in het boek beelden te zien van het verleden van Palpatine. Een van die momenten, is wanneer Darth Vader zijn lichaam omlaag gooit.

"Plagueis had niet snel genoeg gehandeld toen hij dood ging. Maar Sidious, die het licht had gevoeld in zijn leerling, was er al jaren klaar voor. Dus toen hij viel, riep de stervende Keizer alle duistere macht van de Force bij elkaar om zijn bewustzijn naar een plek ver, ver weg te sturen, een plek die hij al voorbereid had. Zijn lichaam was dood, een leeg omhulsel, tegen de tijd dat het de bodem van de schacht raakte en zijn geest al één geworden met een nieuw lichaam - een pijnlijk, en tijdelijk, lichaam."

NieuwsFilm

meest populair