Algemeen

Drive-in bioscopen maken een comeback door de coronacrisis

Gaan we dat in Nederland ook meemaken?

door Jan-Peter Rook om 14:41 in Algemeen
Nu de bioscopen en filmhuizen gedwongen hun deuren moeten sluiten vanwege het coronavirus, moeten mensen een andere manier verzinnen om aan hun gewenste dosis films te komen. Dit kan natuurlijk met behulp van talloze streamingdiensten, maar er is ook nog een andere manier: de drive-in bioscoop.

Er zijn nog maar zo'n driehonderd actieve drive-in bioscopen in de Verenigde Staten, die hun hoofd boven water kunnen houden door nostalgisch sentiment en het vertonen van films die net de reguliere bioscoop uit zijn. Tijdens deze onzekere tijden merken drive-in bioscopen echter een stijging in het aantal bezoekers.

Goed alternatief
Een afgesloten voertuig is een garantie voor sociale afstand en maakt quarantaine mogelijk. Zo is de drive-in bioscoop dus een goed alternatief voor filmliefhebbers om alsnog de deur uit te gaan en 'samen' te kijken naar een groot scherm. Ook is het nog eens de enige plek waar onlangs uitgebrachte bioscoopfilms nog steeds bekeken kunnen worden, bijvoorbeeld de nieuwe Pixar-film Onward.

Hoewel sommige drive-in bioscopen ook tijdelijk zijn dichtgegaan, blijven de meesten gewoon open gedurende de crisis. Mochten de Nederlandse bioscopen nog even dichtblijven, dan zou het natuurlijk fantastisch zijn als we er hier ook een paar van deze buitenbioscopen bij krijgen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Zou cool zijn, maar ja, waar ga je dat organiseren en zullen wel dikke wachtlijsten zijn.

maar zou het zeker cool vinden, nooit meegemaakt, alleen in films gezien.

donniebrasco

Avatar

Ik heb lang geleden Goodfellas gezien, op 't malieveld in Den Haag! Leuk om 'n keer mee te maken, zeker met zo'n film!

NieuwsFilm

meest populair