Uiteengereten Palpatine was een optie voor 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Uiteengereten Palpatine was een optie voor 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Wat een uiteengereten Palpatine. Was dat leuk geweest?

Binnenkort kun je Star Wars: The Rise of Skywalker ook thuis kijken. Naar verluidt verschijnt de film begin april via Video on Demand en dan kun je - mogelijk opnieuw - kijken naar de wederopstanding van Emperor Palpatine van acteur Ian McDiarmid.

In gesprek met Collider ging de Creature & make-up effects supervisor Neal Scanlan in op de realisatie van de kloon Palpatine. Het blijkt dat ze ook een uiteengereten Palpatine in gedachten hadden.


"Luke Fisher, een van de conceptontwerpers die met ons samenwerkt, heeft veel schetsen gemaakt van Palpatine met een soort levensondersteunend systeem. Iets dat hem in leven houdt en hem in één stuk houdt. En dan worden er ook nog enkele delen van zijn lichaam gevoed met de noodzakelijke voedingsstoffen van levensgevende entiteiten.

"Het idee dat hij vastgehouden wordt door een tuig waarmee hij kon bewegen leidde tot een Nosferatu-effect. Dit was allemaal onderdeel om te proberen te begrijpen hoeveel we hem daarmee zouden laten zien.

De vroege concepten waren vrij extreem. We verkenden een uiteengereten versie van hem. We verkenden meer abstracte versies van wat hij zou kunnen zijn. Je groeit langzaam naar J.J's wereld, maar de kijker die niet zo bekend is met Star Wars en het achtergrondverhaal niet zo goed kent, moest wel het verhaal begrijpen en er deel van uit kunnen maken zonder noodzakelijkerwijs te veel te weten van de geschiedenis.

Het is die combinatie van het kunnen vertellen van het verhaal, maar er tegelijkertijd enige diepgang in te brengen, wat verwijst naar een grotere betekenis of een grotere verklaring."



NieuwsFilm

meest populair