Yes! Langverwachte 'Enchanted'-sequel 'Disenchanted' nog steeds in de maak

Yes! Langverwachte 'Enchanted'-sequel 'Disenchanted' nog steeds in de maak

Dat laat componist Alan Menken weten.

Disney werkt nog steeds aan Disenchanted - het langverwachte vervolg op de sprookjesfilm Enchanted uit 2007 met Amy Adams in de hoofdrol. Dat bevestigt componist Alan Menken.

Alan Menken is begonnen met het maken van de muziek voor Disenchanted. Dat vertelt de componist in een recent interview.


In Enchanted belandde de aanstaande prinses Giselle (Adams) uit een geanimeerde sprookjeswereld, door toedoen van een kwade koningin, in het hedendaagse New York. Disenchanted moet haar leven na het gelukkige einde uit de eerste film gaan verkennen.

Lang productieproces
Disenchanted is al jaren in ontwikkeling. Al in 2010 begonnen de gesprekken over een vervolgfilm namelijk. In de loop der jaren zijn er meerdere schrijvers aan de slag gegaan met het scenario. In oktober 2016 werd Adam Shankman (Hairspray), die Disney ook al op het oog had voor het eerste deel, aangetrokken voor de regie.

In januari 2018 beweerde hij dat het script bijna af was en dat de volgende stap het schrijven van de muziek zou zijn. Maar daarna bleef het weer een hele tijd stil totdat begin maart het nieuws naar buiten kwam dat Shankman is begonnen met de volgende productiefase en dat Disenchanted een exclusieve Disney+-film wordt.

NieuwsFilm

meest populair