Algemeen

Rol Bill Murray in 'Zombieland' was bedoeld voor 'Star Wars'-icoon

Luke Skywalker vs. zombies? Het was bijna gebeurd!

door Zilko Tarici om 06:00 in Algemeen
Wie de apocalyptische comedy Zombieland uit 2009 heeft gezien, kan zich vast en zeker nog de cameorol van Bill Murray herinneren. Volgens scenaristen Rhett Rheese en Paul Wernick was Murray echter niet hun eerste keuze voor een cameo in de film.

Het allerliefst hadden ze Patrick Swayze in de film willen zien, maar die vocht om dat moment een bittere strijd tegen kanker. Tweede keuze was Sylvester Stallone, gevolgd door niemand minder dan Luke Skywalker himself, Mark Hamill.

Met als Murray in de uiteindelijke film, zou Hamill worden geïntroduceerd wanneer de vier hoofdpersonages zijn huis binnen walsen wanneer ze door Hollywood reizen. In die versie van het script puilt Hamills luxe optrekje uit van de Star Wars-memorabilia.

Tallahassee (Woody Harrelson) vertelt de groep vervolgens dat Hamill vroeger zijn idool was en hij daarom werd gepest. Toen Tallahassee Hamill later ontmoette in Las Vegas, spuugde hij in de cocktail van de Star Wars-acteur. Hamill was hier natuurlijk niet erg blij mee!

In een flashforward zouden we vervolgens zien hoe Tallahassee en Little Rock de eerste Star Wars kijken in de woonkamer van Hamill. Columbus neemt in de scene een lightsaber van de muur, begeleid door het themalied van Star Wars. Hamill duikt op als zombie en gaat met de lightsaber van Darth Vader het gevecht aan met Tallahassee. Uiteindelijk hakt Tallahassee Hamills hand eraf (ha!) en kraakt hij diens hoofd tegen een betonnen muur...

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Overlord

Avatar

Leuke films, deel 2 net gekocht.

NieuwsFilm

meest populair