Humor

Cult classic kijkvoer: welke klassiekers moet je kijken of juist vermijden terwijl je thuiszit?

Afhankelijk van hoe jij er zelf in staat, kan je middels dit artikel bepalen welke cult-klassieker momenteel gepast is voor jou.

door Steven van der Vegt om 15:00 in Humor
We zitten midden in de coronacrisis en ons wordt aangeraden om massaal thuis te blijven. Om de tijd om te krijgen, kan je de cult-klassiekers kijken die je nog niet zag, of gewoon graag herkijkt. Als tweede deel in het 'cult classic kijkvoer', een aantal tips welke films nu wel of juist niet voor jou toepasselijk zijn.

De gemoedstoestand zal bij iedereen momenteel anders zijn, daarom raden we een film aan die voor elke gemoedstoestand een goede aanvulling kan zijn. De film moet in deze sectie natuurlijk wel onder de noemer cultfilm vallen. En uiteraard is dit een lijst met een dikke vette knipoog. Met een combinatie tussen wat humor en filmliefde moeten we er immers maar even het beste van maken!

Tot rust komen en positieve vibes
Als je gewoon echt even wil ontstressen van alles wat er gaande is, maar je weet niet hoe, is er maar één film met bijbehorend rolmodel om je hierbij te helpen. Natuurlijk hebben we het dan over 'The Dude' uit The Big Lebowski. Het moet haast een steuntje in de rug zijn om te kijken naar een man die onder de meest bizarre omstandigheden zich enkel druk maakt om een tapijt en muziek van The Eagles. De hilariteit van de film is daarbij even een zeer welkome afleiding en het is moeilijk om hier geen positieve vibe van te krijgen. Het leven kan een stuk eenvoudiger zijn, het hangt allemaal er vanaf hoe je het aanvliegt. Wees geen Walter, maar een Dude.


Als je gek wordt thuis met je vrouw/man en kind(eren)
De kans is waarschijnlijk dat je nu meer tijd doorbrengt met je partner en je kids dan normaal. En mogelijk trek je dat niet altijd even goed en zou je wel wat meer ruimte willen hebben. Maar als we kijken hoe het Jack Torrance verging in The Shining kan je het echt wel slechter treffen. Je zou in een hotel kunnen zitten waar het spookt, met enkel je vrouw en zoon, en écht doordraaien. Wees dus blij dat het niet zó erg is, zo luidt ons devies. Is de emmer al te ver vol, dan kun je deze film echter beter even overslaan. We willen namelijk niet dat je op slechte ideeën komt.


Balen dat we niet naar concerten kunnen
Mis je het om naar een concert, festival of ander evenement te kunnen gaan? Of ben je misschien zelf een artiest die nu thuis moet zitten? Dan is het misschien goed om jezelf eraan te herinneren dat dit ook niet altijd koek en ei is. De beste film om dit te bewerkstelligen is natuurlijk This Is Spinal Tap. Want deze mockumentary laat op satirische wijze de keerzijde van het artiestenbestaan zien. Dus voor muzikaal entertainment en relativering allicht een goede opvulling terwijl we moeten wachten om weer van het echte werk te genieten.


Het had nog erger kunnen zijn
Dit is een film die je wel óf juist niet moet kijken, afhankelijk van je gemoedstoestand. Ben je bang voor wat deze pandemie nog in petto heeft? Sla deze dan over. Wil je juist iets zien waardoor je kan denken dat het altijd nog erger zou kunnen zijn? Dan helpt deze misschien juist. De film in kwestie is The Thing, waarin een buitenaardse levensvorm als een virus mens en dier aanvalt om hen te reproduceren, met als doel het leven op aarde over te nemen. Volg het goede advies van de film en blijf dus geïsoleerd, zodat het zich niet kan verspreiden.


Moeite om de situatie te begrijpen of te bevatten
Het zijn moeilijke tijden en de meesten van ons maakten nog nooit zoiets op deze schaal mee. Derhalve is het niet vreemd dat het gros van ons moeilijk kan bevatten of begrijpen in wat voor situatie wij ons als samenleving bevinden. Als je hier teveel je hoofd over aan het breken bent, stellen wij ter afleiding het legendarisch slechte The Room voor. Op die manier zal jij je na het kijken van de film eerst een tijdlang gaan afvragen hoe iemand een dergelijke film kon maken. En dat kan, in tijden als deze, best een prettige afleiding zijn.


3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Orko

Avatar

En mocht de pandemie zich drastisch uitbreiden en alle slimme luitjes wegvagen, kijk dan Idiocracy om je alvast voor te bereiden.

https://m.youtube.com/watch?v=clYwX8Z43zg&t=15s

Frietgezicht

Avatar

Als je baalt van de 1,5 meter afstand tussen mensen kijk dan The Human Centipede films en realiseer je dat dicht op elkaar zitten ook niet altijd fijn is.

Fluffer

Avatar

The shining en The thing , voor de rest ,nee laat maar

NieuwsFilm

meest populair