"Alle 'Mission: Impossible'-vervolgen zijn onnodig"

Brian De Palma blikt terug op de franchise die hij groot maakte.

Regisseur Brian De Palma bracht ons in 1996 Mission: Impossible. Samen met hoofdrolspeler Tom Cruise bracht hij de televisieserie naar het witte doek. Met groot succes: er zijn al vijf vervolgen gemaakt en er komen er nog twee aan.

Nu vertelt de regisseur in een interview dat hij de vervolgen niet per se nodig vindt. "Ze blijven verhalen langer en langer maken, alleen voor economische redenen," vertelde De Palma aan AP News. "Nadat ik Mission: Impossible gemaakt had, vroeg Tom [Cruise] mij om te beginnen met de volgende film. Ik zei: 'Maak je een grapje?' Een van die films is genoeg."

Alles voor het geld
Volgens De Palma is er maar één reden waarom er vervolgen gemaakt worden. "Natuurlijk is de reden waarom ze er nog een maken, geld. Maar ik ben nooit filmregisseur geworden om geld te verdienen. Dat is het grote probleem van Hollywood, dat is waar het allemaal mis gaat."

Alhoewel hij de vervolgen dus niet nodig vindt, kijkt De Palma wel met plezier terug naar de film. "Als de Hollywood-machine in je voordeel werkt, kan je buitengewone dingen doen. Maar naarmate je films minder succesvol worden, wordt het ook moeilijker om de macht erover te houden en moet je compromissen sluiten."

NieuwsFilm

meest populair